dezalator napisał(a):
Witamy! Proszę przyjąć moje przeprosiny za moje polsku! (Translate.google)
Proszę o pomoc w jednym pytaniu.
W Rosji istnieje legenda o skarbie, pochowany asystenta do króla Polski w 1600 - 1612. Record of przechowuje się go w polskim muzeum (według legendy). Napis wykonany jest na płytce miedzianej. Jest problem - każdy obszar tej legendy przypisuje mu wskazówek. Poszukaj skarbów w całej Rosji)) w różnych miastach ma własną wersję. Ale ilość złota i ta sama metoda pochówku.
Według jednej z wersji: Treasure 3 przeprowadza król Zygmunt (Zygmunt III), kiedy został oblegających (zrobione) Smoleńsk. Ci, którzy pojechali do to za stosowne, nakazał pochować wszystko złoto i srebro. A potem zatruł jego żołnierzy. Król powiedział: - Rosyjski złoto dalej.
Dla wszystkich legend wszystkich 973 wozów. 77 wozów - złoto i srebro.
1812. Kiedy Rosja zaatakowała Napoleona, polski oddział zaczął szukać tego skarbu i poprosił wskazówek od miejscowej ludności (w języku rosyjskim) Skarb nigdy nie odnaleziono. W 1835 roku jeden z historyków napisał historie chłopów. Wydał książkę w 1880 roku. Oto fragment z książki:
"Wysłałem z Moskwy z różnymi dobrymi 973 wozów w Kałudze Brama na Mozhaev; Byłych Mozhaev 9 dni zaprzężone z Mozhaya poszedłem do starej drodze do Smoleńska staje trzecia sanki, nie żyjący Medynskiy i Vyazemsky Rejonowy ,. Koncentruje się na Kunem Bor, rzeka wypływająca z nocy na wschodzie zimowym, a nazwa rzeki Marshevka "
Jeżeli temat jest interesujący, będę pisać tekst. Nie wiem, jak jest tłumaczony ...
напишите на русском тоже :)