lamina napisał(a):
Ale taktyk nigdzie nie napisał ze te detektory maja słabe zasięgi, napisał tylko ze to zmodyfikowane konstrukcje z Troy Shadow i tu ma 100% racji, oraz że to nie do końca moralne sprzedawać to jako indywidualne konstrukcje... i tu cześciowo się z nim też zgadzam, tym bardziej że o ile zrozumiałem, chodzi tu bardziej o aspekt moralny..... to po części tak jak by ktoś zrobił produkcyjnego ALL lub Jabla i zarabiał na tym górę pieniędzy pomijając twórcę.
Wszystkie Visty I GoldenMaski to wariacje w temacie detektorów Troy i pochodnych, co do Detech'a to Chaser jest bezpośrednim rozwinięciem EDS a EDS ma z TROY i Tesoro mniej wspólnego..... aczkolwiek nie jest całkowicie autorskim projektem i bazowo kiedyś na pewno od tego zaczynał.
mechanicznie w Chaserze sporo poprawili i cewki zaczęli stosować własne z nowej serii co wyszło in plus wagowo i dla stabilności.
Problemem u Bułgarów jest co rok nowy model i jednoczesny koniec produkcji części do poprzedniego (np klawiatury) to dla tego zaczynając zabawę w dystrybucje czekamy aż przyślą nam części, byśmy w przypadku gdy oni jako producent nawalą, my mogli zapewnić dostępność do podstawowych elementów, puki tego nie zrobią, nie będziemy tych detektorów oferować.
Nie przeczytałem Twojego wcześniejszego postu. Przepraszam. No nie jest to moralne i można tłumaczyć względem ekonomicznym. Nie chodzi mi nawet konkretnie o ludzi czy bułgarskie firmy. Fakt, że mają zapał ale z tego, co obserwuje, nakład idzie głównie na zarabianie pieniędzy, nie liczy się innowacja, etc - to jeszcze nie ta perspektywa.
Dziwi mnie, że polskie firmy (dystrybutorzy) szukają sprzętu na tamtym rynku, ale kiedy zachodni potentaci źle współpracują - to nie ma się w sumie co dziwić. W tej chwili nie ma problemu, żeby zaprojektować sprzęt pod względem rynku i go solidnie wykonać. Dając przy tym przynajmniej 10-letnie wsparcie serwisu.
TAKTYK wielki elektronik, gdzieś wcześniej przeczytałem? Na wiosnę możecie się spodziewać pancernego sprzętu dedykowanego do poszukiwań Uxo i Relic. Chwilę później będzie premiera detektora pracującego na 4f.
W jednym i drugim elektronika będzie transparentna.
TAKTYK