Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 18:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy to koniec XP?
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 13:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cena została urealniona. Jeszcze w tym miesiącu sprzedawałem za 4650 zł i kolejki nie było. Cena jest wysoka, ale nikt nikomu nie każe kupować Deusa. Nie nazywał bym też dystrybutorów jakiegokolwiek towaru sklepikarzem, to ciężko pracujący ludzie i każdy z nich utrzymuje ok. 25 różnych podmiotów. Klient niekoniecznie o tym wie.
Dodam, że ja nie mam nic wspólnego z podwyżkami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 13:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

"Cena została urealniona." :lol: To kto w końcu podniósł cenę? Producent czy sklepikarze. :) Jak zestaw ze słuchawkami kosztował 2800 niektórym opłaciło się sprzedać go za 2550zł i jeszcze na tym zarabiali, a teraz tłumaczenie że nie wychodzą. Nie wychodzą czy stwierdzili że da się zarobić więcej? Podejrzewam drugą opcję. Chyba żadna firma nie sprzedała starych zapasów po starej cenie tylko podniosła od razu wszystko co ma. Poza tym stały tekst wszystkich" ujednolicenie cen" i " dopasowanie do obowiązujących w europie". Jeszcze bardzo powszechna sprzedaż "sprzętu powystawowego" przez niektórych co by zmniejszyć koszty też świadczy o cwaniactwie. Jak ktoś ma zdjęcie tej wystawki gdzie było te chyba poza 1000wykrywaczy to bardzo proszę o fotkę bo jestem strasznie ciekawy jak to wygląda :lol: .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 14:20 
Generał Broni
Generał Broni

Spokojnie, za chwilę wpłyną nam na konta "urealnione" wypłaty i będzie nas stać bez problemu [emoji1]
Jeszcze tylko trochę trzeba poczekać....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 14:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

damiano napisał(a):
Spokojnie, za chwilę wpłyną nam na konta "urealnione" wypłaty i będzie nas stać bez problemu [emoji1]
Jeszcze tylko trochę trzeba poczekać....

Dokładnie. A sklepikarzom urealnią koszty prowadzenia sklepów do europejskich. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 17:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

pni napisał(a):
W mojej opinii podwyżki cen Deusa są dowodem wręcz przeciwnym. Firma XP ma się b. dobrze. Pozwy Minelaba sprowadzają się do tego, że gdyby ta firma wygrała to zahamowała by rozwój techniczny w całej branży. Nie można sobie uzurpować prawa do jakiegoś rozwiązania ogólnie np. transmisji danych wykrywacz - komputer, ponieważ w ten sposób działają różne urządzenia np. telefony komórkowe. Jedyne co może być przedmiotem patentu to konkretne rozwiązanie techniczne - innowacyjne. Trzymam kciuki za XP.
.

Dokładnie tak. Nie ma drugiej firmy, która liche patenty wykorzystuje do walki z konkurencją, i która depcze wszelkie innowacje, które mogłyby zagrozić jej interesom. W świecie konstruktorów detektorów metali ML jest znienawidzony i wyszydzany a sam twórca patentów, nazywany często trolem patentowym :)

Natomiast jeśli chodzi o Deusa to myślę, że nadszedł już zmierzch możliwości oprogramowania i więcej z tego układu nie da się wycisnąć. Rozumiem, że można poprawiać pewne algorytmy poprawiające funkcjonalność ale na wzrost podstawowych parametrów już bym nie liczył. XP potrzebuje nowej platformy sprzętowej.

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2017, 23:03 
Generał Broni
Generał Broni

sieni napisał(a):
Kanarkiem to nie wybrał ale zostawił większość ciekawych rzeczy w ziemi. Zazwyczaj ludzie posługujący się tym wykrywaczem wycinaja zakres do foil włącznie żeby nie kopać śmieci. Co to oznacza chyba nie muszę tłumaczyć. Zresztą kanar jest ślepy na wiele fajnych sygnałów o czym miałem okazję się nie raz przekonać.

Wysłane ze smartphone

kanarek euroace viewtopic.php?f=126&t=156873 oczywiście tylko moje posty, a w tym roku będzie Alter 71 Rutusa, już jutro :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 00:14 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

darekoli napisał(a):
sieni napisał(a):
Kanarkiem to nie wybrał ale zostawił większość ciekawych rzeczy w ziemi. Zazwyczaj ludzie posługujący się tym wykrywaczem wycinaja zakres do foil włącznie żeby nie kopać śmieci. Co to oznacza chyba nie muszę tłumaczyć. Zresztą kanar jest ślepy na wiele fajnych sygnałów o czym miałem okazję się nie raz przekonać.

Wysłane ze smartphone

kanarek euroace http://poszukiwanieskarbow.com/forum/vi ... 6&t=156873 oczywiście tylko moje posty, a w tym roku będzie Alter 71 Rutusa, już jutro :D

Fajne znajdy, ale to w żaden sposób nie podważa tego co napisał sieni.
Coprawda kanar nie jest jakąś tam kaleką zasięgową, ale jak by nie było to egzotyk u nas i przy okazji użytkownicy sami go kastrują z osiągów myśląc że ta magiczna amerykańska dyskryminacja to przepustka do eldorado :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 08:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kopiąc każdy sygnał kanarkiem z wyciętym żelazem praktycznie nic by nie zostało...Użytkownik deusa dziwił się że kanarkiem takie cienkie srebra podnosiłem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 10:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Odnosząc się jeszcze do podwyżki cen,ewidentnie sklepy maczaja w tym palce a nie xp...gmp również podrożały o 200-300 zł ,nowa dostawa wątpię

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 13:21 
Moderator
Moderator

Temat wątku to nie : Ace vs Deus i lepiej nie brnąć w ten temat . Trochę postów poszło do kosza .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 14:40 
Szeregowy
Szeregowy

benekpe napisał(a):
Denar napisał(a):
O ile mi wiadomo to XP nie podniosło cen Deusa.

To jak wytłumaczysz cenę zestawu panel + WS4 + cewka 11cali za 7 078,99zł w znanym dużym sklepie internetowym, w innym znanym ten zestaw za ponad 6tys. zł - być może ze starej jeszcze dostawy? Zmowa cenowa sklepikarzy?
Ceny sprawdzone przed minuta...

To nie zmowa cenowa sklepikarzy tylko dystrybutorów - dają do zrozumienia że jak nie będzie cena na odpowiednim poziomie do kolejne zamówienie dostaniesz na "grudzień" lub "aktualnie nie ma na magazynie" więc teoretycznie sprzedawaj za ile chcesz o żadnej zmowie cenowej nie ma mowy - to niestety metody powszechnie stosowane - nie wiem jak w przypadku XP

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 22:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A kto jest tym dystrybutorem? Wielka hurtownia XP na Polskę? :lol: Poza tym zamówieniem na grudzień to chyba trochę koloryzujesz. To nie chleb że się sprzedaje xxxxxx sztuk dziennie. W sumie leję na to. Teraz jak będę kupował to dam zarobić polskiemu producentowi, który chociaż nie ma głupich tłumaczeń. I kupię prosto od niego. Nie lubię jak ktoś mi wmawia że w tej dziedzinie coś bardziej wiekowe to dla mnie ma być coraz większy luksus. Miałem ten sprzęt kilka Deusa kilka razy i to dobry wykrywacz. Ale żądni hejterzy legendami i bajaniem mnie nie skuszą. Bo co mam znaleźć to znajdę i dużo tańszym. A lanserzyć na wykopkach nie zamierzam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 01:17 
Generał Broni
Generał Broni

krzysiekb321 napisał(a):
A kto jest tym dystrybutorem? Wielka hurtownia XP na Polskę? :lol: Poza tym zamówieniem na grudzień to chyba trochę koloryzujesz. To nie chleb że się sprzedaje xxxxxx sztuk dziennie. W sumie leję na to. Teraz jak będę kupował to dam zarobić polskiemu producentowi, który chociaż nie ma głupich tłumaczeń. I kupię prosto od niego. Nie lubię jak ktoś mi wmawia że w tej dziedzinie coś bardziej wiekowe to dla mnie ma być coraz większy luksus. Miałem ten sprzęt kilka Deusa kilka razy i to dobry wykrywacz. Ale żądni hejterzy legendami i bajaniem mnie nie skuszą. Bo co mam znaleźć to znajdę i dużo tańszym. A lanserzyć na wykopkach nie zamierzam.

Jesteś młody?zdrowy? to możesz targać ciężkie wykrywacze,ludzie styrani przez życie i nawet młodzi ale z jakimś już uszczerbkiem na zdrowiu wolą Deusa bo to nie cały kilogram,zwłaszcza ci którzy nie chodzą po równym polu ale po górach pokochali Deusa.I to nie jest żaden lans bo mam kolegów którzy nie są lanserami ani snobami tylko ze względów ergonomii i przyjemności użytkowania wybrali Deusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 12:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

tur napisał(a):
Jesteś młody?zdrowy? to możesz targać ciężkie wykrywacze,ludzie styrani przez życie i nawet młodzi ale z jakimś już uszczerbkiem na zdrowiu wolą Deusa bo to nie cały kilogram,zwłaszcza ci którzy nie chodzą po równym polu ale po górach pokochali Deusa.I to nie jest żaden lans bo mam kolegów którzy nie są lanserami ani snobami tylko ze względów ergonomii i przyjemności użytkowania wybrali Deusa.

Kolego nie jestem już taki młody, jestem po dość dobrym urazie kolana i urazie barku więc daruj sobie tak jak z tą miłością do deusa. :ups: Kocha to się dzieci albo babę. Jable i inne się tachało nie mało i nie było problemu. Poza tym jakbyś nie zauważył nie odnoszę się do sprzętu tylko polityki sprzedaży co niektórych firm. A pozwoliłem sobie dlatego, że zauważyłem że jak już ktoś czymś nie handluje to nie ma litości żeby zmieszać to z błotem: to nie takie, tamto ze statywu od aparatu... . Tylko jakoś nie bierze możliwości do ceny pod uwagę. Proszę tutaj napisać przez szanowne grono "kwatermistrzów" czy wraz z podwyżką zarabiają więcej czy nie. Bo jak na razie to tłumaczenia wymijające. Wtedy nie będę się odnosił do nich tylko do XP.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 lutego 2017, 12:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

Uwielbiam "opinie" osób na temat Dusa, którzy swoją przygodę z wykrywaczami skończyli na ACE 250. Wiele się można od was dowiedzieć, dzięki.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]