damiano napisał(a):
Z tego co widziałem na gwarancjach z ogłoszeń niektórzy dystrybutorzy dają gwarancję 5 lat dla pierwszego nabywcy nowego sprzętu lub 5 lat gwarancji będzie realizowane pod warunkiem płatnych przeglądów (co rok).
Płatne przeglądy co ty piszesz kto takie przekręty robi napisz proszę? Gwarancja jest udzielana na sprzęt a nie na nazwisko tego co kupuje to nie powinno mieć żadnego wpływu. Ja osobiście kupowałem wykrywacz u Denara i przy sprzedaży samej cewki zachował się bardzo dobrze. Poprosiłem go grzecznie przez telefon, wysłałem mu starą gwarancję i mi ją przerobił tzn wystawił oddzielną na samą cewkę a na panel i sztycę gwarancję przerobił, także mogłem sprzedać samą cewkę.
Czytałem na tym forum różne rzeczy o tym sprzedawcy ale ja mogę go jak najbardziej polecić. Kupiłem u niego z gwarancją 5 letnią a nie 2 jak u innych i przy sprzedaży nie było problemów z przerobieniem gwarancji i sprzedażą cewki oddzielnie (w komplecie sprzedałem 11" kupioną później). Więc lepiej piszcie którzy dealerzy robią ludzi w konia lub wykręcają kota ogonem przy gwarancji albo kupcie tam gdzie nie ma takich problemów.