Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tesoro upadly gigant.
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 12:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

też mi się tak wydaje jak napisałeś darmatt

wygląda na to, że są idealne warunki glebowe w tym momencie na prymka polu ale z ostateczną odpowiedzią trzeba się wstrzymać dopóki nie zrobi testów porównawczych i to najlepiej dziś

wtedy będziemy mieli jasność....bo na tym filmie "dzwoni" lepiej niż tejon z dużą cewką

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 12:37 
Moderator
Moderator

Trudno mi odpowiedzieć czy warunki były idealne myślę że nie . Idealne warunki na moim poletku to ziemia "przesączona" ale nie zalana wodą - czyli ziemia lekko wilgotna . Na filmiku nie widać kapsli 2 grosze i złamane sreberko - były pod bryłami zmarzliny (lodu ) nie byłem w stanie się do nich dodłubać . Warunki całkowitego zmrożenia ziemi jak i całkowitego wysuszenia są najgorsze - mam gdzieś filmik gdzie przy zmrożonym gruncie CK nie wykrywa żadnej monety tak więc myślę że to nie były idealne warunki , idealne będą za 2 - 3 tygodnie gdy ziemia rozmarznie i lekko przeschnie . Jasne że najlepiej porównywać wykrywacze w tym samym czasie jednak takie filmy często budzą "złe emocje " . Poletko mam gdzieś od 5 lat więc byłem tam pewnie 100 razy z różnymi wykrywaczami i dlatego z nabytego przez ten czas doświadczenia mogę powiedzieć że Outlaw sprawił się nadzwyczaj dobrze .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 13:16 
Generał Broni
Generał Broni

Akurat cibolke bardzo dobrze wspominam,po dłuższym użytkowaniu Gmp i jego trzech dźwiękach raczej na tesoraka już się nie przesiądę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 17:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

prymek napisał(a):
nabyłem ostatnio kolejne Tesoro - tym razem Outlaw (zawsze chciałem spróbować :lol: ) zrobiłem dziś filmik z tego jak sobie radzi na moim poletku testowym , wyniki lekko mówiąc zaskakujące :o , przypomniałem sobie te wszystkie super wykrywacze które tam testowałem i gwarantuję że tesoro nie upadło
https://youtu.be/mFdTzpchZbg

Prymek trochę mi się twarz rozwarła jak zobaczyłem ten filmik. Szkoda że nie pokazałeś jak te przedmioty widział statyk. Nie podoba mi się że musisz robić te korektę gruntu. Po czymś takim zapewne statyk będzie nie do użytki i znów trzeba będzie się dostrajać.

Zastanawiają mnie te sygnały od tych w sumie głęboko zakopanych monet i w związku z tym mam pewną wątpliwość czy przypadkiem nie wykrywasz zaburzenia w gruncie spowodowanym wykopaniem dziury i zakopaniem monety. Nie mówię że na 100% tak jest ale będąc sceptycznym i nie mogąc wykonać osobiście pròb z tym wykrywaczem dopuszczam taką możliwość. Z jakiej odległości ten detektor wykrywa te monety w powietrzu? Czy po dostrojeniu statyka np do cegły dynamik nad tą cegłą będzie milczał? Czy po odstrojeniu w statyku od tej cegły dynamik też będzie reagował na cegłę?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 18:51 
Moderator
Moderator

Monetki zakopane 5 lat temu więc trudno tu mówić o tym że wykrywacz widzi zaburzenie gruntu czy dochodzi do wzmocnienia sygnału przez pustą dziurę .Korekta gruntu w Tesoro jest powszechnie znana i używana - ja zawsze jej używam i nigdy nie miałem problemu z sygnałami duchami , korekta o więcej niż 1/4 obrotu powoduje falsy . Ustawienia których używam w moich filmikach to ustawienia które można używać w normalnych poszukiwaniach , wykrywacze z ręczną kompensacja gruntu zawsze miały przewagę na moim poletku - mxt czy explorery zawsze wychodziły słabiej ( powszechnie chwalona cewka 9.5 cala na mxt program coin i relic nie wykrywa monet na moim poletku testowym - miałem tam 3 różne wykrywacze z 3 różnymi cewkami w tym jeden pro ) . W tych ustawieniach w powietrzu boratynka 22cm , 5 groszy 27.5cm a 2zł 30cm . Statyk nad monetkami powodował słabą zmianę progu wiodącego . jestem przekonany że nie będzie reakcji na cegłę . https://youtu.be/YA_yM3GjyG4 to dla tego go kupiłem :o dodatkowo twórca filmiku znalazł ciekawostkę której w instrukcji nie ma - ustawienie dyskryminacji ma wpływ na all metal .

Co do Outlaw : wiele o nim czytałem na forach amerykańskich i nie ma on renomy wykrywacza głębokiego więc wyniki mnie zaskoczyły , monety były wykrywalne - w sumie nie wiem czemu może to kombinacja warunków glebowych , korekty gruntu , częstotliwości , nie wywalonego w kosmos gain-u i częstotliwości , czas pokaże jak bardzo ten wykrywacz jest skuteczny w porównaniu do sprzętów moich współkopaczy - to najlepszy test

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 19:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Gleba w naturze nakłada się warstwami i generalnie powierzchnia ma dla detektora jednorodne właściwości. Jak wywalisz dziurę i naruszysz poszczególne warstwy to wywołasz lokalne zaburzenie. Jest to teoria która może się sprawdzić w praktyce w jakichś niekorzystnych warunkach jak sprzęt jest odstrojony od gruntu i jeszcze wysilony do granic możliwości na wzmocnieniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 20:45 
Szeregowy
Szeregowy

Stary ale jary :lol: tutaj filmik z dyskryminacji https://www.youtube.com/watch?v=8ZxAD5PmfiE

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 22:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Prymek obejrzałem chyba wszystkie twoje filmy z yt i bazując na nich wybrałem właśnie do testów CK 9 spider, który na twoim poletku testowym wypadł dla mnie ok. Teraz patrze na twój kanał a tam test tesoro i to jaki. Każdy praktycznie sygnał jak dzwon. Tejon z małą cewką wypadł mizernie. Ciekawe jak inne tesoro np. mikro max. Jak sprzedam CK kupuje tego tesoro co Ty :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2017, 08:06 
Moderator
Moderator

Radzę zostań przy CK , zdecydowanie Coin Killer .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2017, 10:59 
Kapral
Kapral

Efekty beda lepsze jak zalozysz cewke DD , ten wykrywacz to Bandido na sterydach.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]