Teraz jest środa, 10 września 2025, 20:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Bieda Deus v 3,2
PostNapisane: wtorek, 28 lutego 2017, 22:22 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie znalazłem takiego wątku a posty, które czytałem były doczepione do ogólnych wątków nt. Deusa.
Dlatego postanowiłem założyć wątek dla "ubogich" :D użytkowników marki XP Deus.
Pierwszy problem z jakim się spotkałem to brak w instrukcji informacji w jaki sposób za pośrednictwem pożyczonego od kumpla panelu mogę zmienić ustawienia w moim "Bieda Deusie".
Dotarłem do informacji, że cewka powinna być kompatybilna (czyli zestrojona) z pożyczonym panelem i równocześnie z moimi słuchawkami.
To jest oczywiste ale mam pytania.
Oczywiście względem moich słuchawek cewka w moim "Bieda Deusie" jest cewką podstawową więc w ustawieniach figuruje jako cewka pierwsza.
Ale pożyczając panel od kumpla muszę ją skonfigurować już jako którąś z kolejnych.
Pytanie: czy mam ją najpierw w jego panelu skonfigurować jako którąś z kolejnych, czy może ustawić ją jako pierwszą, a kumpel po odzyskaniu panela swoją cewkę ustawi jako pierwszą i wróci do sytuacji sprzed pożyczenia?
Kolejne pytanie: jeżeli on w swoim panelu skonfiguruje moją cewkę jako którąś kolejną i mnie (jeszcze nie wiem jak ale zakładam że dam radę) uda się za pośrednictwem jego panela zmodyfikować programy na moich słuchawkach to jak mój wykrywacz zachowa się w momencie gdy razem będziemy chodzić obok siebie (powiedzmy, że ja wybiorę zmodyfikowany program 11 a kumpel 13)? Jaki parametr w takiej sytuacji będzie wiodącym?
Z uwagi na nikłe doświadczenie pewnie nieraz w tym wątku popełnię faux-pas za co z góry przepraszam zaawansowanych użytkowników marki XP Deus i proszę raczej bardziej o pomoc niż o wyrozumiałość.
Jeżeli któryś/któraś z Was ma doświadczenie w wzbogacaniu "Bieda Deusa" to chętnie nawiążę kontakt.
Admina proszę o nie przenoszenie postu do innego wątku bo zależy mi aby w nim znajdowały się informacje dla użytkowników uboższej w wyposażenie wersji.
Piszcie w wątku wszystkie ważne i przydatne "infa" kierowane do grupy użytkowników, w której obecnie się znalazłem (trochę nie z mojej woli) :1 :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Bieda Deus v 3,2
PostNapisane: wtorek, 28 lutego 2017, 22:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja też coś o deusie ale jeszcze bardziej ubogo,mam sam stelaz i jak to teraz zgrać do kupy?? kupić cewke i sluchawki czy co???może ktoś doradzić chyba można sobie tak skompletować zestaw? ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 marca 2017, 00:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kupić cewke i sluchawki albo cewke i panel. Obie opcję przekroczą wartość wykrywacza z dolnego segmentu i zbliża się do segmentu średniej półki.

Wysłane ze smartphone

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 marca 2017, 01:13 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

witam w deusie nie ma cewki podstawowej każda cewka wybrana z panelu jest cewką podstawową jak kolega zrobi ustawienia na twojej cewce to możecie chodzić obok siebie na tych samych programach jak będzie miał wybrana swoją cewkę twojej nie będzie widział i nie będzie problemu :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 marca 2017, 07:48 
Moderator
Moderator

wątek dotyczący Deusa Lite viewtopic.php?f=10&t=164034&hilit=deus+lite , dwa posty umieściłem w koszu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 marca 2017, 14:39 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wielkie dzięki.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]