Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 21:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2017, 20:47 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Taktyk napisał(a):
Detektor ma bardzo dobrą czułość i tym samym zasięg wiec nie ma różnicy czy celem jest poszukiwany hełm czy moneta. Kiedyś ktoś sobie wymyślił i podzielił detektory dla różnych powyszukiwań - podział był uwarunkowany budową detektorów analogowych. Dzisiaj, w dobie detektorów cyfrowych, taki podział się zatracił
TAKTYK

Zdecydowanie nie można się zgodzić z tym stwierdzeniem.
Oczywiście każdy detektor można określić że nadaje się do poszukiwań np. militarki, ale teren to bezlitośnie weryfikuje.
Nadal upieram się przy stwierdzeniu że specyfikacja tego detektora plasuje go w lidze Relic w rozumieniu stricte zamorskim.

Nasze "relic" jest inne, zrozumiał to już dawno Rutus przy Argo i Proxmie, ale i tak statyczny analog okazywał się skuteczniejszy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 lutego 2017, 07:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Do premiery niewiele czasu już zostało. Jak pisze Taktyk szkoda energii na strzępienie klawiatury. Będą filmy i materiały edukacyjne to będziemy pytać jak w nich coś nie będzie wyjaśnione.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 15:57 
Generał Broni
Generał Broni

Czy coś wiadomo dokładnie o terminie premiery?
Ciągle się opóźnia?
Taka moda teraz czy co....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 16:19 
Plutonowy
Plutonowy

Premiera niby dziś :)

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 17:17 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nawet obudowa taka sama jak w GoLemie, Taktyk mogłeś chociaż tu wykazać się oryginalnością, nieładnie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 17:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

A co to ma do rzeczy? To ma być skuteczne narzędzie, parametry będziemy oceniać w pierwszej kolejności, na rewie mody będzie czas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 17:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

123Borsuk321 napisał(a):
A co to ma do rzeczy? To ma być skuteczne narzędzie, parametry będziemy oceniać w pierwszej kolejności, na rewie mody będzie czas.

To ma do rzeczy że Taktykowi tak łatwo przychodzi krytyka wszelkiej maści plagiatorów ze wschodu a tu sam okazał się zwykłym "plecakiem", od obudowę po układ wszystko zerżnięte... Brawo Taktyk!

Ciekawe jaką cenę zapoda "zespół inżynierski" ? 5000zł?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:09 
Plutonowy
Plutonowy

jacobs napisał(a):
123Borsuk321 napisał(a):

To ma do rzeczy że Taktykowi tak łatwo przychodzi krytyka wszelkiej maści plagiatorów ze wschodu a tu sam okazał się zwykłym "plecakiem", od obudowę po układ wszystko zerżnięte... Brawo Taktyk!

Ciekawe jaką cenę zapoda "zespół inżynierski" ? 5000zł?

4299 :o
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:31 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czyli dużo się nie pomyliłem... Ktoś chętny? Cena bardzo atrakcyjna...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Napiszę tak. Oskarżenia kol. Jacobs są żałosne i trochę się dziwie, że moderator na to pozwala. Jaki masz w tym interes Jacobs?

Oficjalna informacja jest taka:

TAKTYK URD-1 jest projektem autorskim i wszelkie oskarżenia o kopiowanie układowe, etc. są bezpodstawne. W ocenie mojego prawnika są to fałszywe oskarżenia (pomówienia), które naruszają dobro firmy. Informuję więc, że w przypadku dalszych ataków, będziemy dochodzić swoich praw na drodze sądowej.

Obudowy podobne - wizualnie podobne, stosujemy od 2011 roku od czasów Pulse-X, więc jeśli detektor Golem ma obudowę podobną, to jest dokładnie odwrotnie jak piszę Jacobs...

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Taktyk napisał(a):
TAKTYK URD-1 jest projektem autorskim i wszelkie oskarżenia o kopiowanie układowe, etc. są bezpodstawne. W ocenie mojego prawnika są to fałszywe oskarżenia (pomówienia), które naruszają dobro firmy. Informuję więc, że w przypadku dalszych ataków, będziemy dochodzić swoich praw na drodze sądowej.
TAKTYK

Ale się wystraszyłem...
Interesu nie mam żadnego, a plagiat przynajmniej dyskryminacji statycznej już ktoś Ci tu wytknął...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:56 
Moderator
Moderator

A ja jestem ciekaw kiedy jakiś polski konstruktor stworzy proste , skuteczne i tanie narzędzie do biegania po polach i lasach . Taki prosty wykrywacz który trafił by " pod strzechy " , bez kosmicznych technologii , wyświetlaczy itd .
Co do twoich ostrzeżeń to tak na mój gust to średnio pasują do naszego forum - to się chyba robi w inny sposób niż kneblując ludzi strachem przed sądem bo w sumie ta teleskopowa sztyca to mi rozwiązane wędkarsko-bułgarskie przypomina ( mam takie i doskonale się sprawdza )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 18:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

jacobs napisał(a):
Taktyk napisał(a):
TAKTYK

Ale się wystraszyłem...
Interesu nie mam żadnego, a plagiat przynajmniej dyskryminacji statycznej już ktoś Ci tu wytknął...

Dyskryminacja statyczna TR jest stara jak świat i nie ma mowy o żadnym plagiacie. Natomiast oskarżanie mnie o kopiowanie jest fałszywym oskarżeniem i narusza dobro mojej firmy.

Oczekują więc i żądam żebyś z tych bezpodstawnych oskarżeń się wycofał!!!

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

prymek napisał(a):
Co do twoich ostrzeżeń to tak na mój gust to średnio pasują do naszego forum - to się chyba robi w inny sposób niż kneblując ludzi strachem przed sądem bo w sumie ta teleskopowa sztyca to mi rozwiązane wędkarsko-bułgarskie przypomina ( mam takie i doskonale się sprawdza )

Ostrzeżenia nie pasują a oskarżenia pasują? Na pewno nikt kto mnie pomawia nie będzie spał spokojnie. To jest chyba normalne, że będę się bronił i dochodził swoich praw. Ty byś postąpił inaczej gdyby ktoś wysunął wobec siebie fałszywe oskarżenia???

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Taktyk napisał(a):
Oczekują więc i żądam żebyś z tych bezpodstawnych oskarżeń się wycofał!!!
TAKTYK

Chcesz więcej proszę bardzo: rozłożyłeś na stole detektor Lem autorstwa Mranda i w swoim detektorze powieliłeś to rozwiązanie dotyczące statycznej dyskryminacji z neutralizacją gruntu, jedyne co zrobiłeś to nadałeś temu postać cyfrową.
Twoje ostatnie ruchy i prowokacje wobec niektórych znanych Konstruktorów i Producentów wykrywaczy metali też wiele mówią. Chcesz więcej???
Niestety koledzy tutaj nie wszystko wiedzą...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]