Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 14:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:09 
Moderator
Moderator

ja myślę że fora internetowe niestety rządzą się innymi prawami - trzeba mieć już gotowe odpowiedzi na zarzuty , odpowiedzi proste i niepodważalne . Jestem przekonany że "kneblowanie strachem przed sądem " na forach internetowych nie jest dobrym rozwiązaniem ale w pełni rozumiem że chcesz bronić swoje dzieło bo pewnie jest stworzone wielkim nakładem pracy i starań . Broń swojego w dyskusji a nie strasząc , broń swojego autorskiego projektu ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

123Borsuk321 napisał(a):
A co to ma do rzeczy? To ma być skuteczne narzędzie, parametry będziemy oceniać w pierwszej kolejności, na rewie mody będzie czas.

Myliłem się, znając cenę parametry mają znaczenie drugorzędne, bo i tak go nie kupię.
Po prostu mnie nie stać. Do latania po lesie za złomem zadowolę się starym Nowakiem za 400zł :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:15 
Podporucznik
Podporucznik

Taktyk wrzuć lepiej jakiś film pokazowy na YT zamiast zajmować się pieniaczami. Ja tam kibicuję wszystkim Polskim konstruktorom chodź cena wysoka ale jak będzie dobry to sam się obroni w polu. Czasem nie rozumiem ludzi zazdrość ich zżera nie zajrzą do środka co tam siedzi a od razu gadają że kopia itp. Inna sprawa że Taktyk też wszystko co nie jego krytykuje że do d..y a taką piłeczkę łatwo odbić. :D A co do ceny to przypuszczam że jak by Alter miał IP67 i teleskopową sztycę i port usb to by podobnie kosztował.
Proszę o jakieś filmy bo ciekawość zżera.
ps. Nie było jeszcze tu chyba wątku o żadnym nowym wykrywaczu żeby przed testami w terenie krytykantów nie zabrakło. i nie bronię tu Taktyka bo nie moja sprawa ale znowu wątek o czym innym bo zawsze coś innego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ale to jest statyk na militarkę, 4 tysiące :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:23 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

prymek napisał(a):
ja myślę że fora internetowe niestety rządzą się innymi prawami - trzeba mieć już gotowe odpowiedzi na zarzuty , odpowiedzi proste i niepodważalne . Jestem przekonany że "kneblowanie strachem przed sądem " na forach internetowych nie jest dobrym rozwiązaniem ale w pełni rozumiem że chcesz bronić swoje dzieło bo pewnie jest stworzone wielkim nakładem pracy i starań . Broń swojego w dyskusji a nie strasząc , broń swojego autorskiego projektu ...

Odpowiedzi na zarzuty? Rozumiem, że ktoś kto rzuca bezpodstawne oskarżenia może czuć się na tym forum bezkarnie? To ja muszę mieć gotowe odpowiedzi na jego zarzuty???

Krytyka jest zawsze dozwolona ale oskarżenia to już zupełnie coś innego, tym bardziej jeśli działają na szkodę mojej firmy.

Nie, nie będę się bronił tutaj i skorzystam z normalnych metod.

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:25 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

tui napisał(a):
Taktyk wrzuć lepiej jakiś film pokazowy na YT zamiast zajmować się pieniaczami. Ja tam kibicuję wszystkim Polskim konstruktorom chodź cena wysoka ale jak będzie dobry to sam się obroni w polu. Czasem nie rozumiem ludzi zazdrość ich zżera nie zajrzą do środka co tam siedzi a od razu gadają że kopia itp. Inna sprawa że Taktyk też wszystko co nie jego krytykuje że do d..y a taką piłeczkę łatwo odbić. :D A co do ceny to przypuszczam że jak by Alter miał IP67 i teleskopową sztycę i port usb to by podobnie kosztował.
Proszę o jakieś filmy bo ciekawość zżera.
ps. Nie było jeszcze tu chyba wątku o żadnym nowym wykrywaczu żeby przed testami w terenie krytykantów nie zabrakło. i nie bronię tu Taktyka bo nie moja sprawa ale znowu wątek o czym innym bo zawsze coś innego.

Video w przyszłym tygodniu :)

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:32 
Plutonowy
Plutonowy

Cytuj:
Odpowiedzi na zarzuty? Rozumiem, że ktoś kto rzuca bezpodstawne oskarżenia może czuć się na tym forum bezkarnie? To ja muszę mieć gotowe odpowiedzi na jego zarzuty???

Krytyka jest zawsze dozwolona ale oskarżenia to już zupełnie coś innego, tym bardziej jeśli działają na szkodę mojej firmy.

TAKTYK

Ale jak ty pomawiałeś innych producentów o kopiowanie (Golden Mask, Makro i innych) to było ok? Bo o tym nie wiedzieli? Bo nie mogli się bronić i straszyć sądem?
Klasyczna moralność Kalego.

Żeby nie było, ja nikogo o plagiat nie posądzam. Na takie coś trzeba mieć twarde dowody a nie jpg-a ściągniętego z netu.
Kibicowałem ci jak każdemu polskiemu producentowi, ale po tym co wyżej zobaczyłem już nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 19:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Taktyk napisał(a):

TAKTYK

A wolno Ci działać na szkodę firmy MetaX i Rutus?
Powtarzam: zarzut plagiatu zarzuciła Ci tu niedawno osoba o niepodważalnym autorytecie w dziedzinie projektowania detektorów metali, znajduje się w wątku o trybie statycznym w deusie...

Nie strasz mnie sądami, to są fakty...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ok nic tak nie promuje jak skandal na starcie. Odłóżmy ten szemrany marketing. Cena jest kwestią do akceptacji lub nie. Jeden kupi drugi nie. To już kwestia możliwości.

Kolego Taktyk czekam na model testowy, taki też dostałem od Rutusa i nie było problemu.

Jeśli się nie boisz to pisz na PW i wysyłaj. Zobaczymy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Taktyka nie lubię - jak widać karma do niego wróciła ale coś mam przeczucie że URD będzie robił robotę.......

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

w pierwszej ksulik84 napisał(a):
4299 :o
[ img ]

Zapewne znowu produkt na rynek europejski...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:05 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

pacian napisał(a):
Taktyka nie lubię - jak widać karma do niego wróciła ale coś mam przeczucie że URD będzie robił robotę.......

Potestujemy i zobaczymy, mam nadzieję, że Taktyk stanie na wysokości zadania i nie będzie się obawiał przesłać sztuki testowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:09 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

tara napisał(a):
Zapewne znowu produkt na rynek europejski...

Saperzy ustawili się w kolejce...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No jak nie wyśle to wszystko jasne ale sądze że wyśle bo jest pewny swojego dzieła a na oko prezentuje się bardzo solidnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 20:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

Moim zdaniem zarzuty wobec taktyka są nie na miejscu na tym etapie. Przecież nikt, oprócz zainteresowanego nie zna wnętrzności i zastosowanych tam rozwiązań. A że jest podobny do innych konstrukcji? No coz, drugi raz Ameryki się nie odkryje. Większość konstrukcji jest mniej lub bardziej do siebie podobna. Nie bijmy piany i poczekajmy do pierwszych testow/opini.

Wysłane ze smartphone

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]