jacobs napisał(a):
Abaqus napisał(a):
Taktyk chyba zbyt agresywnie zareagował. Straszenie pozwami sądowymi na forum to jednak niesmaczny precedens. Nie raz i nie dwa zarzucano np. Rutusowi wzorowanie się na rozwiązaniach firmy Whites i paragrafami jakoś p. Rutyna nie rzucał.
Na in plus można zapisać Taktykowi że wzoruje się na najlepszych(Mrand) i to wszystko.
Z tego co pamiętam to przystawkę MultiTone do 5900/6000 pierwszy zaprojektował i wdrożył Mrand, czyli zasada działania,innowacyjność itp. była na stole, gotowa.
Taktyk, pamiętaj że liczy się pomysł. Skorzystałeś z gotowego pomysłu kogoś innego(od razu zaznaczam żeby oszczędzić pracy Twojemu prawnikowi:NIE ZARZUCAM CI SKOPIOWANIA PRZYSTAWKI MULTI TONE AUTORSTWA MRANDA). Uważny słuchacz jednak wyciągnie odpowiednie wnioski.
Dalej był projekt PI(rama), w założeniu dedykowany środowisku saperskiemu, czy aby nie czasem Mrand był pierwszy??
Teraz statyczna dyskryminacja z neutralizacją gruntu; czyż nie pierwszy był Lem1/Relic1?(na marginesie szyna serwisowa tez była w tych detektorach pierwsza). Na forum Proscana są Twoje wątki w których podniecałeś się tym projektem(wtedy jeszcze jako edik)
No cóż, wzorujesz się na najlepszych w tym kraju, rób to proszę uczciwie a wszystko będzie dobrze.(uprzedzam stwierdzenie obojętne prawnie).
To nie są żarty. Będę jednak dochodził swoich praw na drodze sądowej ponieważ pomówień nie widać końca. Aby kogoś oskarżać trzeba mieć niezbite dowody, dodatkowo zastrzeżenia wzorów i patenty, które blokują działania konkurencji. Inaczej to jest działanie na szkodę, co w stosowanym czasie zostanie udowodnione.
Tok rozumowania kto był pierwszy jest niedorzeczny. Mrand nie był pierwszy. Jeśli chodzi o detektory ramowe PI to pierwszy był
Pulse Star i Lorenz, którego wzornictwo można znaleźć w produktach firmy Meta-x, która już chyba zresztą nie istnieje. A może jednak istnieje?
Nie wiem co to jest szyna serwisowa. U mnie czegoś takiego nie ma.
URD-1 przyjmie każdą krytykę. Z tej konstruktywnej kolegi Agaqus już wyciągnąłem wnioski. Niestety obudowy są już gotowe czernione. Otwory są w nich później frezowane. Jednak znajdziemy rozwiązanie, które pozwoli zrobić to znacznie lepiej.
Proszę nie zrozumcie mnie źle. Możecie krytykować teraz i później URD-1 i nic mi do tego. Krytykujcie! Ja się wsłucham w tę krytykę i poprawimy wszystko, co będzie do poprawienia. Jednak
oskarżenia o kopiowanie to już zupełnie inny kaliber, który działa na szkodę mojej działalności.
TAKTYK