Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 13:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: niedziela, 1 stycznia 2017, 12:47 
Chorąży
Chorąży

WALBUR napisał(a):
Panowie mam prośbę,czy może ktoś z Was udostępnić instrukcję obsługi do Makro Racera 2 po polsku,będę bardzo wdzięczny. poz.Waldek

Prośba o instrukcje już nie aktualna.Dzięki kolego sulik84 za skan :1 poz.Waldek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 lutego 2017, 18:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jak wiadomo można bez problemu dorobić sztyce z chromówki ale zwiększa nam się ciężar. Jako że eska z aluminium nie jest gięta a tłoczona i ciężko mi było znaleźć kogoś kto ją wykona poszukałem innego całego stelaża.Pasuje od tesoro bo ma średnice 22.dowierciłem tylko potrzebne otwory i jest super.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 16:22 
Plutonowy
Plutonowy

Takie ciekawe nastawy MR2 w trybie two tone i deep.
Uwaga ustawienia dla osób które lubią słyszeć żelazo :)

ID filter = 0
Gain = ile się da ( u mnie ok. 93-95)
Tone break = 10
Iron audio = 5 (lub według uznania jak głośne żelazo lubicie, na zaśmieconych miejscach można ściszyć do zera i nie słyszeć żelaza bez jego wycinania i utraty głębokości)
Audio tone:
dla żelaza = 10
dla koloru między 60 a 70.

Uwaga nr 2. Ton koloru między 60 a 70 jest dość piskliwy na głośniku ale w słuchawkach brzmi łagodniej.
Niestety powyższe ustawienia testowane póki co tylko na sucho, za oknem zima kontynuuje swoje panowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 19:13 
Szeregowy
Szeregowy

Witam, pytanie bo się zastanawiam nad Makro racerem 1 i Garrettem 400i. Chodzi mi o używane kilku miesięczne i cena podobna ,czy klasa MR1 jest znacznie wyższa niż 400i. Chodzi głównie o drobnice. Wiem że MR ma pewne problemy konstrukcyjne ale z tego co wiem ta sztuka którą mam na oku ma już od nowości cewkę od MR2.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 21:15 
Plutonowy
Plutonowy

ssslaw ciężka sprawa, na Twoim miejscu rozejrzałbym się za czymś innym niż ta dwójka :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 22:01 
Sierżant
Sierżant

Ssslaw jeżeli brać pod uwagę skuteczność wykrywacza to nie ma co porównywać mr1 z garretem 400i (no chyba że z at-pro).
Jeżeli chodzi o te 2 wykrywacze i "udany" zakup od strony ekonomii to już tak oczywiste nie jest, bo na garrecie możesz mniej stracić choć uważam że mechanicznie są one dość na podobnym poziomie.
Serwis z Turcji o dziwo działa w porządku ale strzelili sobie mocno w kolano tymi nie doróbkami no i "łata" z złą opinią już się przykleiła. Fakt dzięki temu można trafić okazję i kupić mr1 na gwarancji za 1100 zeta... ostatnio za tyle poszedł na aledrogo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2017, 22:15 
Szeregowy
Szeregowy

sulik84 napisał(a):
ssslaw ciężka sprawa, na Twoim miejscu rozejrzałbym się za czymś innym niż ta dwójka :)

No właśnie mam taki budżet do 1500-1700 zł i szukam w miarę prostego i cichego wykrywacza może być używany na gwarancji i myślę że w tym przedziale cenowym i prostotę wykrywacza te 2 opcje są całkiem dobre.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2017, 10:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

Te okazje się trafiają, no wlaśnie- bo kończy się gwarancja...
W tym przedziale cenowym wbrew pozorom można już sporo więcej niż ogrzany po raz nasty kanarek, czy rozpadający się Racer. Szukasz czegoś prostego, to masz do wyboru kilka modeli Tesoro, czy Golden Mask, o Rutusach nie wspominając, bo 1700zl za nowe Argo to jest za darmo. Sam sprzedalem Minelaba Sov w tym przedziale cenowym, więc opcji jest multum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 lutego 2017, 11:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Pamiętaj kolego że każda sroczka swój ogonek chwali.Ja po mimo tego że ma problemy konstrukcyjne nie zamienię go na innego.Sztyce wymieniłem i jest ok. Cewkę mam poprawioną i jak na razie nie mam co narzekać.Lekki,skuteczny,wygodny.Wybór i tak należy do ciebie.Najwyżej będziesz się dwa razy cieszył.Jak kupisz i jak będziesz sprzedawał :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 kwietnia 2017, 18:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam.Długo tu cisza była ale muszę was zapytać o jedną sprawę. Odkupiłem od naszego forumowego kolegi transmiter i mam pewien problem.Wykrywacz po włączeniu i aktywacji kręci dość długo ale nie może się połączyć ze słuchawkami philips shb-5500,telefon wykrywa transmiter więc jest on raczej ok.Czy macie jakiś patent na ich sparowanie albo może ktoś wie jak się resetuje słuchawki philipsa? Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 kwietnia 2017, 19:15 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

pajos napisał(a):
Jak wiadomo można bez problemu dorobić sztyce z chromówki ale zwiększa nam się ciężar. Jako że eska z aluminium nie jest gięta a tłoczona i ciężko mi było znaleźć kogoś kto ją wykona poszukałem innego całego stelaża.Pasuje od tesoro bo ma średnice 22.dowierciłem tylko potrzebne otwory i jest super.

jezeli rurki od Thesorro tez sa z alu to niebawem tez czeka je ten sam los co wczesniej z fabrycznymi.. Ja przerabiałem juz to 3 razy i zrobiłem z kwasowki i jest wieczne..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 kwietnia 2017, 20:11 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie koniecznie bo otwór na przewody zrobiłem u góry.Na razie daje radę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2017, 20:06 

Jak to taka tragedia to chętnie odkupie takiego MR1, może ekspertem nie jestem nie mam 20 lat w terenie, mam sporo znajomych którzy chodzą z różnymi wyrywkami, awarie zdarzają sie w każdej marce. Idealnego wykrywacza nie ma:) Z tym odkupem to serio:p

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 października 2017, 20:59 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Czy ktoś posiada słuchawki bezprzewodowe Wireless 2.4 Ghz do Racera 2 ? Czy warto je kupić, i czy są jakieś opóźnienia w dźwięku? Bo słyszałem, że słuchawki od MR1 były właśnie wolne i były problemowe.
Te do MR2 z transmiterem kosztuj tak około 450 zł na zagranicznym portalu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 marca 2018, 23:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja posiadam takie słuchawki ale w Multi Kruzer i żadnych opóźnień nie zauważyłem. Do tej pory chodziłem bez słuchawek bo przewód mi je zdjął z głowy że się tak wyrażę :lol: A po założeniu tych już chyba na głośniku nie będę chodził...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]