Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 22:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: rutus solaris
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 16:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

mam zamiar nabyć rutusa tylko błąd ortograficzny!!! na co się zdecydować solarisa czy firsta,a może jest coś lepszego w tej cenie interesują mnie militaria i monetki :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 października 2005, 21:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Niestety musisz zdecydowac sie na jedno z dwoch bo nie ma uniwersalnych wykrywaczy. Solaris Rutusa polecam na monetki i drobnice. Opinie na jego temat mozesz poczytac na tym forum.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 09:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dzięki za rade ale który z zagranicznych jest godny uwagi :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 11:27 
Weteran
Weteran

Według mnie - znajomego królika:

Bardziej uniwersalnego sprzętu w tej cenie i z tymi osiągami nie znajdziesz. Solaris ma tryby pracy dedykowane na kolorową drobnicę jak i specjalnie na militaria. Jak chcesz szukać naraz jadnego i drugiego to masz tryb MIX - połączenie dynamiki ze statyką

Model First jest dużo prostszym modelem i z Solarisem nie ma porównania.

Mógłbyś też zainteresować się Plusem - poprzednik S. Ma trochę mniejsze zasięgi ale jest równie uniwersalny. Używany kosztuję ok 600 - 700 zł i w zasadzie wiele lub nic nie stracisz jeśli później go odsprzedaż. Są duże szanse , że kupisz Plusa jeszcze z gwarancją. (normalnie trwa dwa lata) Polecam z nową cewką.

Jak zwykle dodam, że kupując nowy sprzęt na "zaprzyjaźnioną firmę" możesz mieć tańszy sprzęt o podatek VAT (18%)

pzdr 111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 12:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dzięki za rade chyba zdecyduje sie na solarisa :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 13:54 
Szeregowy
Szeregowy

Żal ci odbyt ściska, że tobie nie składa życzeń? :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:28 
Małomówny czytacz

Pan Kwasniewski skladajac zyczenia urodzinowe Panu Walesie przestal byc lewicowy
taki jest wlasnie tok rozumowania kolegi "torta"

a ja napisze tak:
jesli kolega ciacho tak bardzo neguje mozliwosci rutusa to nie sluchaj go, bo nigdy nie mial do czynienia z tym sprzetem.

amator kwaśnych jabłków

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:32 
Pułkownik
Pułkownik

Chłopaki co sie z wami dzieje ? Najezdzacie na siebie jakby toczyla sie jakas walka - tylko o co? Dajcie spokoj ... :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:41 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ciacho, nie przesadzaj.

Ja też składałem życzenia Rutusowi. Jestem więc przykładem, że nie koniecznie trzeba mieć jakikolwiek interes by komuś złożyć powinszowania urodzinowe.

:piwo

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:49 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Skoro jest tulu zadowolonych z tego sprzetu, to cos w tym musi byc. Co innego opinie na temat sprzetu a co innego sprzet w akcji. Widocznie sie sprawdza, dlatego tez ma tylu zwolennikow. Przyznam ze widzialem Rutusa w akcji i milo mnie zaskoczyl swoimi mozliwosciami. No to jestem kolejnym naganiaczem :666 choc Rutusa nie posiadam :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:55 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Ja jestem stroną w sporze broniącą neutralności forum względem zakusów reklamowych np. firmy R (lecz nie tylko). Jednak w tym przypadku zdecydowanie będę bronił kolegi 111, bo go najzwyczajniej w świecie znam i wiem, że nie jest naganiaczem firmy R. Więc nie popadajmy w skrajne wrzucanie wszystkich wypowiedzi do jednego worka. Owszem, sporo jest tu kryptoreklamy w wątkach na tym forum, ale to nie oznacza, że każdą pozytywną wypowiedź należy tak potraktować.

Nie chcę odsiewać na siłę ziarno od plew - myślę, że uważni czytelnicy forum sami to potrafią i wiele wątków jest przejrzystych i widać co jest kryptoreklamą a co nie.

Moje prywatne zdanie jest takie, że nie ma idealnego rozwiązania w odpowiedzi na tego typu pytania: być może dobrze jest kupić używany wykrywacz zachodni, być może nowego Solarisa, być może zupełnie coś innego. Nie ma złotego środka, nie ma idealnego wyboru. Wady i zalety obu rozwiązań są różne i różnie się ze sobą kompensują. Pytanie co komu leży i co kto chce. Użyję również porównania do samochodów - można kupić nowego koreańskiego Chevroleta, albo używanego Mercedesa. Za te same pieniądze. Jak wiemy ludzie kupują i to i to. I nie chcę wnikać w to, która strona ma rację. :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 14:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Mam kolege ktory posiada Rutusa. Bardzo czesto razem jezdzimy i widze jego mozliwosci! A co do chodzenia to tu sie mylisz. Mialem okazje z nim pobiegac i jest porownywalny w tej chwili z markowymi zachodnimi wykrywaczami. Moze wlasnie ty powinienes kupic badz pozyczyc ten sprzet skoro uwazasz ze to taka lipa w poruwnaniu do zachodnich firm. Zauwaz ze wiekszosc jest tych pozytywnych zdan na jego temat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 15:11 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Ciacho napisał(a):
Zauwaz ze wiekszosc pozytywnych zdan pisza ludzie ktorzy nigdy nie mieli innego wykrywacza w rekach albo pisza je dystrybutorzy tego sprzetu...

To prawda, ale sam napisałeś "większość". Więc nie bądźmy niesprawiedliwi dla tej mniejszości. Dobra, starczy dyskusji. ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]