Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 10:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab Equinox 800 - ustawienia
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 19:25 
Specjalista
Specjalista

dziś- Kolega wziął garrecika 150! i wyciął dwa sreberka i dukata Au, nox jedynie sreberko

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 19:53 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli operator jest do dupy to nawet technologia NASA będzie w jego ręku bezużyteczna, dodając do tego odrobinę szczęścia i doświadczenie kolegi od 150-tki to taki wynik w ogóle mnie nie dziwi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 19:54 
Specjalista
Specjalista

dzięki , nie czuję się obrażony
a 800 etka jest przereklamowana
lepsza jest stara i duuuzo TAŃSZA 705- ka
pisałem chociażby ,ze na sztorc niewidziana była boratynka
kiedyś ktoś wrzucił link z niewidzianym rzymkiem a potem link znikł

Ostatnio edytowano piątek, 12 października 2018, 20:12 przez qalityk, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 20:12 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

:P Gdyby poszukiwania i najlepsze fanty zależały tylko od detektora sprzedałbym samochód i kupił najlepszy detektor jaki tylko wyprodukowano. Fakt jest taki że 80% to dobra miejscówka i szczęście,reszta to tylko sprzęt i jego opanowanie. Tylko w tym roku przetestowałem multi kruzera 4 wypady po 4-6godz. Glod kruzera w wodzie, eqinoxa dość długo bo około 15 wyjść po 4-6godz,kilka razy byłem też z deusem. Krótkich testów na zlotach poszukiwaczy nie liczę bo machanie w miejscu nad fantami to żaden test. Wyszło że wróciłem do mojego analoga GM4. Po prostu się lubimy i dobrze rozumiemy. Najwięcej monet i guzików na nim wpada i o dziwo połowę z tego się okopię dołów co noxem,który z tych wszystkich jakoś najmniej mi podszedł a miałem go najdłużej na wynajmnie u siebie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 20:16 
Specjalista
Specjalista

,, o dziwo połowę z tego się okopię dołów co noxem''
dodam,że o dziwo ace 350 jest bardziej wyrazisty
za 4200 oczekiwałem czegoś lepszego
dodatkowo denerwuje mnie ,że muszę zejść z głebokością aby machać szybciej bo sprzet nie nadąża
garettem gosciu jest pół kilometra dalej jak ja po pół godzinie [ miałem 350 i at pro jakby co]
wkurza mnie ,ze na 15 sce przez pół roku nic nie tafiłem a bije najmocniej na żelazo

Ostatnio edytowano piątek, 12 października 2018, 20:34 przez qalityk, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 20:33 
Specjalista
Specjalista

Kryhu napisał(a):
EL NINO - otwórz jakieś przedstawicielstwo w Polsce, Ty za chwilę dostaniesz 15x12, a nasz rodzimy dealer chyba jeszcze 6" nie widział ;/
.. ..Kryhu u Vas...-newiem jak jest to mozlive...,,ja widzialem 2 dni temu w Czechach duzu cewku w spredazi, to moze 1 minute szie zastanowylem-265 eur... ;)... y kupilem tu Cewku...,..Z drugej strony jestem zwyklym fanem detektingu ,..ale interesuje mnie tez technicna strona detektingu -detektora metali..y nadal nemam problem odpalic y zamiatac..od rutusa Argo , przez Spektre, Goldena maska , ACE...po Equinoxa....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 20:52 
Porucznik
Porucznik

qalityk napisał(a):
dziś- Kolega wziął garrecika 150! i wyciął dwa sreberka i dukata Au, nox jedynie sreberko

Przebijam ;)

Ostatni wypad archeo z ekipą pod wodzą Sapera na "rzymskie pola" w okolicach Żuromina - 4 dni łażenia w mocno zmineralizowanym i zaoranym terenie. Około 10 osób z wykrywaczami - 1 E800 na Deusy, Altery, ATPro, Kruzery itp. Wszyscy polują na tłuste srebrne denary i brązy, w sumie każdym sprzętem bez wielkiej spiny można je wyciągać.
Trafia się jedno maleńkie złote zapięcie, zgadnij jakim wykrywaczem trafione? ;)
Śmiem twierdzić, że właśnie czesanie w wielu częstotliwościach jednocześnie ułatwia takie trafienia, gdzie doświadczeni użytkownicy szukający grubszego srebra ustawią wykrywacze jednoczęstotliwościowe na niższych częstotliwościach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 21:00 
Generał Broni
Generał Broni

qalityk napisał(a):
dzięki , nie czuję się obrażony
a 800 etka jest przereklamowana
lepsza jest stara i duuuzo TAŃSZA 705- ka
pisałem chociażby ,ze na sztorc niewidziana była boratynka
kiedyś ktoś wrzucił link z niewidzianym rzymkiem a potem link znikł

Sprzedaj złoma, kup 150-tke a resztę przepij :666

I w tym cała zabawa. Przyjemność trzeba sobie dozować, rozkładać w czasie. Jak wymyślą sprzęt który w ekstremalnie zaśmieconym miejscu żelazem wyczyści wszelki kolor to po zabawie. Nie znajdziesz tego dziś to znajdziesz za rok (chyba że inny Cię uprzedzi :666 ) Nie robie statystyk, ale moje wyniki zwiększyły się znacząco w AG, AU. Mimo wszystko jestem zadnia, że jakikolwiek sprzęt będziemy mieli to w żelazie zbieramy tylko jakieś 10% drobnego kolory i tu wracamy do meritum bo pozostałe 90% czeka na Nas po następnych orkach i zabawa się wydłuża :h W czystych miejscach proporcje się zmieniają, ale też są (Twoja nieszczęsna boratynka).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 października 2018, 22:10 
Specjalista
Specjalista

Duza zaleta equinoxa to.. 1 .glebokosc y culosc na drobiazgy, za ..2.odmaskowanie w zelaze, za..3. Stabilne-rowne ID fanta na-do duzej glebokosci zalegania fanta..powiem zwykly vlf pokaze id fanta na ziemy -s ID45 - y na glebokosci 23cm -w slabo mineralizowanej ziemi -jest to juz ID82-86..., Equinox pokaze na ziemy fanta ID 13,, -y na glebokosci 23cm w ziemy jest to nadalej rowne ID13...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 05:49 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dokładnie tak jest jak pisze EL NINO. Jest głęboki,minus w tym jest taki że w multi freq jest czuły na małe drobiazgi. Idziesz przez pole i co chwilę sygnał,sprawdzamy id stałe ładnie pokazuje 12. Na tej wąskiej skali id może to być wszystko. Moneta,Guzik,śmieć,złoto. Nic kopiemy,dół głęboki i jest malutki kawałek blaszki. I tak co chwilę,sygnał mcny ładne id kopiemy. Nie wiem czy eqinox ma jakąś modulację dźwięku. Bynajmniej ja jej nie zauważyłem, czy fant jest płytko czy głęboko jeden dźwięk i ładne id. Tak jak qalityk pisze normalnie pole już bym kończył a z eqinoxem mam 1/3 bo co chwilę coś kopie. Nic dziwnego że jak tu piszą niektórzy że z tą wykrywką wychodzi więcej fantów. Tak to prawda,matematyki nie oszuka,więcej dołów więcej fantów,więcej śmieci i złomu.A ta skala i dźwięki których nie mogę się nauczyć nie ułatwiają roboty. Trochę lepiej było na park 1 i 15khz,tylko pytanie po co płacić tyle kasy i chodzić na płytkim programie w 15khz. O plażach w Europie już pisałem,żeby kopać Euro trzeba kopać kapsle i zrywki. Wytniemy id 15 na kapsel nie wykopiemy monety. Ma plusy ma minusy jak wszystko. Ja osobiście wolę przejść pole pozbierać to co mam pozbierać i idę na następne. Ewentualnie wracam po orce,wpadło kilka monet guzioli trochę śmieci. Z eqinoxem pole biorę na 2 wypady,jest kilka monet guzików i 2 razy opróżniam torbę ze śmieci bo ciąży. Co kto lubi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 07:31 
Generał Broni
Generał Broni

Na rekonesans czy na zaśmiecone pola na pewno lepszy jest np Deus, z precyzyjnym ID numerycznym jak i dźwiękowym. Ale na poszukiwania intencjonalne Noxa nie zamieniłbym na żaden inny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 18:39 
Porucznik
Porucznik

Darku, powiedz tak szczerze - od jakiej głębokości Deus daje stabilne ID tożsame ze wskazaniami po wykopaniu? :)
Plażę pomijam.
Z moich 4 lat z Deusem wynika, że na stabilne ID można liczyć z 50% całkowitego zasięgu, wszystko głębiej to loteria.
Większość głębokich sygnałów w Deusie jest tak przekłamana, że rozpiętość skali ID nie ma znaczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 18:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Bo przecież poszukiwaczowi potrzeba dobrego wykrywacza na poszukiwania a nie dobrego na testy/zabawę w piaskownicy!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 20:12 
Generał Broni
Generał Broni

Kryhu, nie robiłem takich pomiarów ale coś koło tego jak napisałeś. Generalnie tylko większe cele utrzymują poprawne ID a cała reszta jest mocno rozchwiana na skali.
Swoją drogą bardzo jestem ciekaw jakie będzie miała osiągi ta mała 6" na moich terenach...ma być pod koniec miesiąca w Vikingu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 października 2018, 23:04 
Porucznik
Porucznik

Viking to jest chyba 50 lat nawet za Afryką, u Czechów od ręki można kupić 6" od miesiąca czy dalej, w przyszłym tygodniu przewidują 15x12" a u nas 6" to "wielka nowość". Czyli dalej trzeba kupować u Czechów, ostatnia paczka była u mnie poniżej 24h od zamówienia.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]