Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 13:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 89  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: /
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 10:25 
Generał Broni
Generał Broni

za mój proponowano mi tyle co za polska szable ---sprawdz sobie ile taka szabelka kosztuje wz.21/22

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 17:48 
Legatus legionis Perkunus

Oficjalnie oglaszam ze jezeli ktos mi da za moje ersatze tyle ile ja wzialbym za dobre polskie szable to sprzedaje!!! :) :) :) :yay

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 19:35 
Generał Broni
Generał Broni

szabla warta była mniej więcej 1500zł-----a mój bagnecik ma napis na glowicy w popszek i ma okładke z jednego kawałka oczywiście jest pochewka oryginalna cały komplecik---myśle że na aukcji tą sume osiagnoł by bez problemu---a swoja drogą z tego co pamiętam ty tez byłes zainteresowany kupnem i sporo pieniędzy proponowałeś--no tak --po wystawieniu na forum fotek tego bagnetu pare miesięcy temu miałem kilka propozycji kupna i ja tylko podaje jaką wartośc za ten bagnecik oferowali dla mnie----i nie widze nic dziwnego w takich cenach----jeśli za wz.28 żadaja 1500zł.za stan prawie magazynowy i ludziska kupuja to czemu nie jest warty tej sumy ten bagnet--z poważaniem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 19:39 
Generał Broni
Generał Broni

a---polskie szable chodza od 1500 mniej więcej do 5000 lub jeszcze wiecej

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 21:45 
Szeregowy
Szeregowy

hej perkun 28 wejdź na allegro tam taką szbelke możesz nabyć już okoł 300 zł
:piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 23:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hibernatus nawet nie wiesz o czym mówisz....Sprawdź w słowniku słowo "ignorancja". Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 00:23 

Bucek,
Bylem zainteresowany Twoim bagnetem, ale co do proponowanej kwoty to pomyliles mnie chyba z innym czlowiekiem ktory ma podobny nick do mojego a dawal Ci on bardzo wysoka oferte o ktorej wtety wspomniales (o wiele wyzsza niz 1500 zl o ktorych piszesz teraz) i co sklonilo mnie do odstapienia od pertraktacji co do zakupu.
Moja wczesniejsza wypowiedz nie miala nic do Twojego bagnetu, a wez chlopie za niego ile tylko mozesz, postaw cene jaka tylko chcesz, mnie nic do tego.
Ja po prostu stwierdzilem ze jesli ktos da mi za moje tyle ile JA wzialbym za DOBRA (hibernatus, DOBRA) polska szable to moje sa do sprzedania. Jest to stwierdzenie nieco podchwytliwe jesli sie zwroci uwage na to co sie czyta. ;)
Chodzi o to ze jak juz pisal kolekcjoner bagnety te nie sa az tak zadkie na rynku jak sie poczatkowo wydawalo gdy Krolikiewicz i inni pisali swoje ksiazki. W ciagu samych ostatnich 2 lat widzialem ok 10 sztuk w stanach od bdb do idealnego w 100% oksydy. Zreszta nie tylko ja jeden je widzialem. Wiem ze moze trudno sie jest z tym pogodzic jako ze osiagalnosc odbija sie na wartosci danego modelu ale fakty sa faktami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: //
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 09:59 
Generał Broni
Generał Broni

no -no - i jaki morał z tej opowiazdki płynie panowie-------ano taki że może i jest tych bagnetów więcej niz piszą w ksiązkach ale dalej nikt ich nie puszcza w obieg na aukcje bo kto taki bagnet dorwie to jest on ozdoba kolekcji---a cena ---pieniądz mozna mieć -------ciężej znaleść----pozdrowienia(((a swoją droga ja juz trzy lata latam za > simonowem < i znam człowieka który ma i za diabła nie mogę go od niego wyciągnąć za zadne pieniądze)))) pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 10:35 

Bucku, z tych 10 sztuk o ktorych pisalem to conajmniej 5 bylo na aukcjach...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: -
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 11:43 
Generał Broni
Generał Broni

no tak czesto i gesto nie ma mnie----ja widziałem tylko dwa jeden bez jelca ktos sprzatnoł panu Piotrowi(zakuri) no i jeszcze był kiedys jeden acz kolwiek cena była adekwatna do rzadkosci

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 14:34 
Porucznik
Porucznik

Witam,
co do częstotliwości pojawiania się bagnetu wz.71/98 na rynku mam podobne doświadczenia jak Perkun28. Wiem o sześciu ofertach sprzedaży tego bagnetu w ciągu ostatniego roku. W moim odczuciu ceny w większości przypadków nie były wygórowane.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 18:23 
Plutonowy
Plutonowy

co do częstotliwości pojawiania się tych bagnetów to ja w tym roku widzialem cztery i zakążdym razem cena od jakiej zaczęto licytacje to 800 do 1000 ten w najsłabszym stanie poczedł za 800 ale jego stan pozostawiał wiele do życzenia (totalny szrot) kolega który wystawił tą aukcje miał jeszcze jeden w dobrym stanie ale tamnten niebył na sprzedasz
A odnośnie rozumienia ceny niewygurowanej to jednemu jes to suma 300 zł a drubiemu 1500 zl
wszystko zależy od zasobności kieszenia i chęci posiadania danego fanta :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 21:47 
Strzelec galicyjski

Witam . A może ktoś potrzebuje Perkuna wz.27 - jest obecnie na allegro . Pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 23:10 
Porucznik
Porucznik

pawel_logo napisał(a):
(...)a w tym roku widzialem cztery i zakążdym razem cena od jakiej zaczęto licytacje to 800 do 1000 ten w najsłabszym stanie poczedł za 800 ale jego stan pozostawiał wiele do życzenia (totalny szrot)(...)
A odnośnie rozumienia ceny niewygurowanej to jednemu jes to suma 300 zł a drubiemu 1500 zl
wszystko zależy od zasobności kieszenia i chęci posiadania danego fanta :)

Używając pojęcia "ceny niewygórowanej", miałem na myśli taką cenę, która nie odbiega w sposób znaczący w górę od powszechnie przyjmowanej wartości danego przedmiotu. Czyli w przypadku tego samego modelu bagnetu jest uzależniona od stanu zachowania i rodzaju sygnowań. Moim zdaniem 800 zł za ten bagnecik w stanie skrajnie agonalnym, który był na allegoro to cena kosmiczna, ale już coś koło 600 dolarów jakie wylicytowano na amerykańskim ebayu za stan naprawdę idealny (100% oryginalnej (!) oksydy + ciekawe sygnatury) to cena całkowicie normalna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2005, 00:17 

Zmienie temat jesli moge. Zalaczam zdjecie. Powiedzcie mi Panowie co widzicie i myslicie. :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 89  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]