Stary traper napisał(a):
resty napisał(a):
Stary traper , napisz może wprost co takie organizacje mają według ciebie robić .
Teraz nie wiem czy kpisz czy o drogę pytasz. Jedyne stowarzyszenie które pomaga nieszczęśnikom, których sygnaliści wystawili do odstrzału :cop bo ośmielili się, nie łamiąc obowiązującego prawa, łazić z piszczłką po polu i jeszcze na dodatek jakiś złom znależli, złom co nawet nie leżał koło jakiegoś tam wyimaginowanego zabytku, jedyne znane mi stowarzyszenie które pomaga to PZE. Na pewno są inne, przyznaję że nie szukałem ale te które znam to PZE. Pomaga jak widać nie patrząc czy ten ktoś należy do PZE czy nie należy.
Może podasz choć jeden, jedyny mały przykładzik jak Twoje stowarzyszenie pomaga czy pomogło takim pechowcom.
Hahaha, ty nawet nie wiesz czym jest PZE :666 :lol: :D
PZE to jest związek stowarzyszeń przede wszystkim , ma kupe ludzi w składzie na terenie kraju w tym również stowarzyszenia współpracujące z archeo na zasadzie wolontariatu .
PZE zostało założone w celu zmiany obecnego prawa więc co ty porównujesz tą bezsprzecznie potrzebną organizacje do zwykłych stowarzyszeń lokalnych ?
Inna sprawa to to że Eksplorer nie jest stowarzyszeniem tylko klubem PTTK i nie było jego celem zajmowanie sie sprawami karnymi , ani nie mamy do tego srodków ani odpowiednich ludzi .
Organizujemy sobie i nie tylko sobie wolny czas w sposób jaki nam odpowiada i to cie najbardziej boli.