Lechowiec napisał(a):
Hemiek napisał(a):
Po ostatnich doniesieniach, że cewki te będą współpracować z innymi wykrywaczami Whitesa, krąg osób zainteresowanych dobrze działającym sprzetem powieksza się o posiadacza DFXa, i posiadacza TM 808 jednocześnie.
Dokładnie nie pamiętam kto (EL NINO, Lechowiec?) otrzymał od Taktyka sondę jego roboty do Spectry. Jak ona się sprawuje?
Czy możemy liczyć na dobry sprzęt?
Obserwuję "zmagania" Taktyka z tym wyzwaniem ze spokojem i bez zniecierpliwienia, bo wiem, że szansa na pozytywny efekt jest taka sama jak szansa na porażkę.
Jakś bariera zatrzymuje duże firmy w rozwijaniu konstrukcji two-box.
Oby Taktykowi udało się ją/je pokonać.
Pamietam, że Taktyk podejmował inicjatywę budowy sondy ale ostatecznie jakoś nie udało mi sję jej kupić. W międzyczasie zakupiłem sondę Mars Goliath.
Witam,
To jest często kwestia czasu, priorytetów, etc. Nigdy nie chciałem produkować sond do Whites... ponieważ żeby wprowadzić technologie trzeba zainwestować dużo pieniędzy. To był zawsze podstawowy powód. Drugi był taki, że Whites nie równoważy tych sond na drodze elektronicznej np. tak jak to robi Rutus czy Minelab. Whites ma taki sposób (patent) ale wprowadził go dopiero w MX sport. Dodatkowo tak naprawdę moja sonda 13'' nie wprowadzała niczego nowego, poza wielkością - elektrycznie, jeśli chodzi o parametry, była zgodnie z innymi sondami Whitesa.
Z two-box jest inaczej. Ponieważ jest możliwość strojenia przez użytkownika i podgląd sygnału z sondy, czyli jakości strojenia w opcji PROBE. Aczkolwiek cała konstrukcja jest tak pomyślana, że wystarczy to zrobić raz i później ewentualnie sprawdzić kontrolnie po dłuższym czasie czy nadal wszystko jest ok.
Za chwile, 2-3h pierwsze wrażenia z pierwszych testów w trybie PROSPECTING. Pierwsze testy są mega pozytywne i jestem naprawdę mile zaskoczony zasięgami tej stosunkowo nie dużej przystawki. Za chwilę więcej info!
Design ma być prosty ale ciekawy. Nie pokaże prototypu bo jak mi ktoś ostatnio powiedział co się zobaczy to już się nieodzobaczy. Ale będzie to najładniejszy two-box jaki wymyślono? No tutaj muszę zachować skromność. Wszystko jednak jest zrobione z pewną dozą lekkości i przygody jak to napisał fajnie Filip. Jak ten projekt się rozwinie zobaczymy.
TAKTYK