Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy jest w tym kraju dobry statyk?
PostNapisane: wtorek, 10 marca 2020, 21:26 
Malkontent

Testowałeś to Maćku ? Opis ciekawy ...
Czy nadal jest produkowany ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2020, 22:19 
Moderator
Moderator

Nie testowałem, ale poważnie się nad tym zastanawiam. Producent jest "przyczajony" jakby mu nie zależało na produkcji, sprzedaży itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2020, 01:31 
Malkontent

Dziękuje za odpowiedź :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2021, 14:28 
Szeregowy
Szeregowy

Odświeżam temat w celu pomocy zainteresowanym dobrym sprzętem statycznym - w kraju są dobre statyki.... ale lepsze są u tych, którzy mają fioła na punkcie głębokiego kopania, identyfikacji i mają ku temu odpowiednią historię od Persji po Bizancjum. Ceny jak najbardziej OK (kwoty w lirach tureckich dzielić przez pół i mamy złotówki).

https://www.teknolojiekibi.com/?product=m1 /gdyby link wygasł hasło do google: TEKNOLOJI EKIBI M1 /

lub uniwersalny z dobrym statykiem z ID na pokładzie:

https://azizgolddetector.com/Urun/42/A6 ... ml?Lang=EN / gdyby link wygasł hasło do google: A6 Plus Detector /

Cena A6 to około 4500-5000 zł w zależności od sprzedawcy.

Najpopularniejszy w Turcji jest A6 - tyle wiem od kolegi z pracy (rasowy turek) :1 .

Czy wysyłają do PL - nie wiem, ale A6 widziałem jakiś czas temu w Niemczech na małym zlocie więc skądś się tam wziął i byłem bardzo zaskoczony pomysłowością i skutecznością sprzętu. Jest go sporo na filmach YT ale trzeba wpisywać hasła do wyszukiwania po turecku, inaczej się nie pokaże.

Ogólnie Turcy mają u siebie sporo magików jak u nas i niektórzy robią naprawdę ciekawy sprzęt, trzeba tylko przysiedzieć przy translatorze, bo tureckiego to nikt przy zdrowych zmysłach nie ogarnie :zb .

Podane dwa wykrywacze są ponoć robione seryjnie i są w ciągłej sprzedaży, więc nie jest to temat "kilku sztuk" jak u nas. Głębokości statyków można zobaczyć na filmach.

Turcy mają też magnetometry w niezłych cenach. Ogólnie jak komuś będzie się chciało przetrzepać turecki youtube to zobaczy wykrywacze, o których nie miał do tej pory pojęcia, a produkty popularne NoktyMakro wizualnie wyglądają przy nich jak z zeszłej epoki :). Taki pierwszy z brzegu przykład: https://www.youtube.com/watch?v=h2OneI9T7yQ

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2021, 17:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Że jak? Ten patyk z ostatniego linku nazywa się Golden Rain?
Czyli Złoty Deszcz? Uffffffff... ostro.
Świat arabski nie przestaje zadziwiać, nie dość że 2-jka u nich popularna to jeszcze dodatkowo 1-nka.

p.s.
Przepraszam za obrzydliwy suchar.
p.s.2
Wydaje mi się że to produkty Nokty/Makro (większość) wyglądają normalnie w porównaniu to tych kiczowatych jarmarcznych kolorowych wodotrysków.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 stycznia 2021, 16:57 
Szeregowy
Szeregowy

Byłbym bardzo ostrożny z negatywnym ocenianiem tureckiego sprzętu bez kontaktu z nim, ponieważ jak pisałem miałem do czynienia z jednym z tych "kiczowatych jarmarskich wodotrysków" i życzyłbym krajowym konstruktorom takich zasięgów, stabilności, uniwersalności i identyfikacji w PI jak mają tam. Te sprzęty mogą działać również jako magnetometr i jeśli dobrze pamiętam również "wodotryskowy" Golden Rain posiada tę funkcję współpracując ze smartfonem.

Niestety w naszym kraju wciąż większość woli oceniać coś, czego w rękach nie miało, ale trzeba "za wczasu" obrzucać błotem coś nowego, bo taki jest nasz sport narodowy i mentalność od wieków :n :n :n . Nie dziw, że w PL w większości segmentów rynkowych dostępne są same "ochłapy produkcyjne" ponieważ zwyczajnie przeciętny Polak tylko taki ochłap kupi. Ale za to z radością obrzuci błotem coś czego mieć nie może z różnych powodów. Dziękujemy zatem wspólnie berhiot za "obrzydliwy suchar" pomogłeś nim merytorycznie oraz praktycznie wszystkim czytającym ten wątek i pokazałeś prawdziwą klasę. Nie zapomnij mi też teraz "nawrzucać", bo to drugi sport narodowy Polaków, za to, że ośmieliłem się wnieść coś konkretnego do wątku :n :n :n .

Wracając do sprzętów. Nie każdy chce sprzedawać poza swoim krajem. W Niemczech jest również sporo takich "wodotrysków" od 2 - 3 lat a nikt w PL ich nie widział na oczy, bo mają "niemieckie" ceny, a wyświetlacze są i kolorowe jak u Turków i również niebieskie monochromatyczne. Sprzęty bardzo skuteczne na wysokim poziomie, posiadające sygnał wiodący podobnie jak Rutus, E-trac i podobne.

Tymczasem kolorowa identyfikacja rodzaju metalów i ich "ilości" w namierzonym obiekcie jest moim zdaniem genialna i niezwykle skuteczna i to w trybie PI. Zachęcam zainteresowanych do obejrzenia filmów z terenu, można się wiele nauczyć. Może ktoś z naszych konstruktorów podłapie temat do swojego PI.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 stycznia 2021, 18:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dlaczego miałbym coś "nawrzucać" w Twoim kierunku kolego exito?
Przecież pisałem tylko i wyłącznie o wykrywaczu. Do Ciebie nic nie mam.

Tak, masz rację nie miałem nigdy w rękach żadnego tureckiego jarmarcznie kolorowego detektora.
Czy mój wpis był merytoryczny? Oczywiście, że nie. Absolutnie nie był.
Czy zmieszałem ów Złoty Deszcz z błotem, nie mając go w rękach? Oczywiście że tak.

Napiszę zatem jaki jest powód owej kolorowej jarmarczności patyków z tamtych rejonów planety.
Muszę nadmienić że oczywiście to tylko przypuszczenia, może trafne, może nie.

Jak wiadomo ludzie kupują różne rzeczy "oczami". Od tysięcy lat.
Jarmarcznie kolorowy, tryskający wodotryskami patyk wygląda na bardziej "high-endowy", nawet jeśli działa tak jak każdy inny mniej "kolorowy"
To marketing.
Z reguły to wygląda tak:

To są bardzo drogie "urządzenia", do tego produkowane jednostkowo. W liczbie sztuk przeważnie 1.
Dlaczego?
Ano, klient płaci na ebay'u powiedzmy 5000 eurasów. "Używa ten produkt" powiedzmy miesiąc.
Po miesiącu "używania" stwierdza że nic nie znalazł. Musi ściema jakaś być -myśli sobie klient.
Dzwoni więc klient z pretensjami do "firmy" i mówi:

-No co jest, jak to?
-Panie klient, pan nie umieć znajdować, to jest bardzo dobrze aparat. Znajdować złoto ze 100 kilometra.
-Wypraszam sobie, ja mam doświadczenie eksploracyjne. Żądam zwrotu pieniędzy.
-Panie klient, pan czytać umowa. My oddać tylko 50%

Tym sposobem poszukiwacz odzyskuje 2500 eurasów. "Aparat" wraca do firmy i po "renowacji" jako nowy znów figuruje w ofercie za 5000 eurasów."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2021, 11:20 
Szeregowy
Szeregowy

Exito, który z tych wykrywaczy miałeś w rękach? Mógłbyś przybliżyć nam (bardziej zainteresowanym niż berthiot) możliwości tego sprzętu? Jakie w rzeczywistości ma/ją zasięgi, separację, identyfikację?
Najbardziej interesuje mnie identyfikacja "ilościowa" metali składających się na stop obiektu, a także działanie magnetometru w wykrywaczu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2021, 13:03 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Szczerze? Z chęcią poczytam również o tym. Obiecuję że nie będę wyskakiwał z sucharami kolejnymi. Znudziło mnie się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 lutego 2021, 19:34 
Specjalista
Specjalista

Exito i jak tam te tureckie wykrywacze ? Coś ucichłeś w temacie tych ciekawych sprzętów. :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]