kilgore napisał(a):
Na onecie przeczytałem ,że winni śmierci kilkunastu jeleni na lodzie (miejscowość Scienne) są cyt"poszukiwacze poroży". Wg leśniczych i myśliwych z tego rejonu
Cytuj:
. Od lat problemem są przeganiacze, którzy polują na poroża jeleni. Ganiają zwierzęta, licząc, że uciekając przez np. zagajniki strącą to poroże - dodaje leśniczy.
Po pierwsze jeszcze trochę czasu do zrzucania poroży.Po drugie w niedziele duży mróz w całej Polsce,dwa dni później nawet 10 stopni na plusie. W przyrodzie wszystko się pie......i. Po trzecie ta wypowiedź utwierdziła mnie w przekonaniu,że leśnicy i myśliwi to jednak kretyni. Z przyrodą mają tyle w wspólnego co ja z drogimi samochodami.Oczami wyobraźni zobaczyłem te szajki,które przeganiają jelenie. Trochę więcej szacunku dla jeleni(do kretynów "leśników-myśliwych)
Zachowujesz się kolego jak na onecie...nie wiem, nie znam się, to się wypowiem.
Jestem myśliwym i to na naszym terenie miało miejsce to zdarzenie. Miejsce znam doskonale i wiem,że same jelenie w tę okolicę nie poszły, gdyż po obu stronach jeziora jest dużo ogrodzeń. Przypadki ganiania jeleni są nam znane i wiemy kto to robi,ale dopóki nie złapiesz za rękę, to nie udowodnisz. Podobnie jak z kłusownictwem. Ja niestety z powodu stanu zdrowia nie mogłem tam pojechać,ale mój kupel opowiadał,ze to było straszne patrzeć i nie móc pomóc tonącym zwierzętom. Co do terminu zrzucania poroży to własnie się u nas zaczyna.
Trochę więcej szacunku dla innych ludzi kolego Kilgore.