Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 00:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Rutus 2020-202x
PostNapisane: sobota, 18 września 2021, 00:49 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

EL NINO te detektory wszystkie Twoje? Jak się Tobie udało tyle razy przekonać "lepszą połowę":)?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 września 2021, 16:15 
Specjalista
Specjalista

1. Berthiot....Testowałem Atrexa na najwyższej wieloczęstotliwości – Woda /multi 6,8khz/,, również na multifiltrze i Atrex nie miał problemu z wykryciem testowanych monet z dowolnej odległości cewky.... od monety...nawet przy bardzo szybkim zamiataniu szpuli ponad testowanymi celami

,,1 .test był na jednej z największych srebrnych monet 1 Tollar 1780 M-T ...42mm- 28 ,4 grama....a w innym teście umieściłem na Tollaru jezce..slupek kilku dużych srebrnych monet...całkowita waga kolumny monety było kolo 60 gramów srebra ..
ATREX detekowal je ze stabilnym VDI 96-97 i prostym słupkiem na hodografie...

Po włączeniu MULTIFILTER sygnał stał się jeszcze silniejszy i również podświetlony ... a VDI pozostało na VDI 96-97 ...

Uzyskałem praktycznie te same wyniki w teście..nawet w teście ułożonego slupku dużych miedzianych Grajciaruw A-W..ważącego 87 gram...VDI nadal jest na poziomie 96-97 a sygnał jest poprawny w każdej odległości cewki od ułożonego monety ..

MULTIFILTER był w stanie nieco poprawić i tak już dobry sygnał nawet na miedzianych monetach ...

Następnym razem zrobię kolejny test, w którym układam razem miedziane i srebrne monety ...

Z praktycznego punktu widzenia w normalnym wykrywaniu z Atrexem znalazłem ładną srebrną monetę... z VDI 76-82 gdzie już podejrzewałem, że może to być srebrna moneta..... bo na tym terenie z walki hiszpańska wojna domowa.. prawie wszystkie sygnały były kawałkami nabojów do mausera... około VDI 50-60...

Po wykopaniu sygnału z ziemi wysłano naprawdę ciekawą srebrną monetę, a mianowicie 2 Pesety-1893 r. - to okres I. Republiki Hiszpańskiej /1893-1894/, który trwał tylko 1,5 roku...

2. Lechowiec.... kazdym rokiem dokupilem 1 detektor z drugej reky ktory mne interesuje........,, to jest taky dla mne bonus za pracu na sezone w Hispanii..mimo domu..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 września 2021, 18:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dziękuję El Nino.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 września 2021, 19:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

EL NINO pasja ma swoje prawa:). My to doskonale rozumiemy:). Dzięki Twoim zdjęciom z zestawem detektorów wielu kolegom z forum będzie łatwiej przekonać żony do akceptacji kolejnych detektorów:). U mnie Rutus Atrex nad którym się poważniej zastanawiam byłby aktualnie dopiero siódmym detektorem w pakiecie:).

Czy Atrex był już testowany na słynnym polu Top Digin?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 września 2021, 00:10 
Generał Broni
Generał Broni

EL NINO
Czy Tianxun TX-850 też jest w grupie detektorów testowych ? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 września 2021, 11:11 
Specjalista
Specjalista

...Damiano.....
.Tianxun 850 / kopiaG2 / .. nie był w tym teście, bo nie jestem jego właścicielem ... ,,, ale mam oryginalny stary Teknetics G2 na cewce 13" Ultimate ... :666

... Rozwój detektorów idzie dalej i to tylko dobrze ... i wierzę, że ATREX może pokazać zaawansowane możliwości wykrywania.
Przeprowadzono testy porównawcze głębokości detekcji, możliwości pracy na minerałach magnetycznych, czułości i detekcji na bardzo małym naturalnym złocie, a także bardzo dobre testy zasięgu ATREX-u na meteorytach. :)

...Czy ATREX był w stanie pokazać swoje pazury w tych testach? TAK ..i jest bardzo dobrze .. :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 września 2021, 08:41 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ciekawe czy Atrexa będzie można kupić bez sondy.Mam już trzy,czwarta mi tak średnio potrzebna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 13:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A co z zasięgami nowego Rutusa? Jak zapytałem pod filmem to kolega, który prezentował sprzęt chciał przejść na PW. Jakby interesowało to tylko mnie. Może tutaj nie będzie się wstydził i się wypowie. Normalnie, po chłopsku. Na zasadzie boratynki, kopiejki czy porównania do Altera. Tylko nie piszcie że zasięg to nie wszystko. Bo to jak z hasłem z filmu komedi" zasięg to nie wszystko, ale wszystko bez zasięgu to... j". :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 13:08 
Podporucznik
Podporucznik

Ale zasięg to naprawdę nie ma tak dużego znaczenia w dzisiejszych wykrywaczach,gdzie różni się 1-2 cm.Jak na głębokości nawet metra znajdziesz złoto a będzie zamaskowane żelazem i go nie wykopiesz bo " nie bije ci na kolor" to po co ci głęboki wykrywacz jak nie umiesz się nim posługiwać?Głębokość,co to za wytyczna?Dla laika ważna,ale tylko w głowie, a jak ktoś " kuma" wykrywacz to nie zwraca na to uwagi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 13:40 
Pułkownik
Pułkownik

zasieg ale w jakim gruncie?

ja zapytalbym jak na slonych plazach sie spisze... chociaz wlasciwie chodze po plazach z kazdym jaki posiadam wiec, zeby dokupic musialaby to byc naprawde super maszyna a rutus chyba nie dedykuje raczej swoich wykrywek na mocno slone i zasmiecone plaze...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 21:41 
Podporucznik
Podporucznik

No tak,szkoda że jeszcze Rutus nie pokazuje na wyświetlaczu co jest pod cewką i nie wykopuje fantów.....huyowy wykrywacz :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 23:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

długi napisał(a):
Ale zasięg to naprawdę nie ma tak dużego znaczenia w dzisiejszych wykrywaczach,gdzie różni się 1-2 cm.

Kolego nie teoretyzuj. Często jest jak mówisz, ale często jest tak że zbieram swoim wykrywaczem po innych. Więc to że zasięg nie ma aż tak znaczenia to kit na sprzęty które go nie mają. Przy drobiazgach ten centymetr czy dwa może nie grają roli aż tak ale jak kopiesz głębsze doły co rutusy potrafią to zasięg ma zasadnicze znaczenie. Rutusy do tej pory to moje podstawowe wykrywacze więc nie sugeruj czyjegoś nasadzenia czy braku obiektywizmu. Po prostu chce wiedzieć jak wiele innych osób.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 września 2021, 23:48 
Kapitan
Kapitan

By zbierać po innych wystarczy inny wykrywacz, inna częstotliwość i inny algorytm w separacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 września 2021, 00:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie interesują mnie teorie tylko zasięgi nowego Rutusa. No prościej zapytać chyba się nie da.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 września 2021, 03:04 
Specjalista
Specjalista

1....KrzysiekB321...
.... Zasięg Atrexa w standardowym programie Coin w porównaniu do Alter 71.v w standartovym programie Coin jest znacznie większy .... w testach w terene... :za :)

2...ANTORIOR...bardzo dobra uwaga .. i ..MULTIFILTER może naprawdę poprawić wykrywanie .... a także może stabilizować ID na głębokich sygnałach .. :za

3. ..NOMENENNSCIO...i po prostu MULTIFREQUENCY - "Kasovanie Wody" Eliminuje sygnały przewodzące ze słonego środowiska morskiej plaży ... lub innego przewodzącego terenu ... :za

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]