Teraz jest poniedziałek, 21 lipca 2025, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stowarzyszony czyścił lufę w myjni
PostNapisane: środa, 20 października 2021, 20:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Właśnie tutaj efekt jest duży jeżeli da się go przekuć na plus dla nas byłoby miło
TVN się tym problemem zainteresował

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 października 2021, 20:10 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Jedynie co można przekuć, to ten złom na drugi miecz, do kompletu w Muzeum Bitwy pod Grunwaldem, bo jeden już mają, wtedy 100 % pewne, że każde medium podchwyci taki temat. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 października 2021, 21:16 
Pułkownik
Pułkownik

Oczywiscie, ze to zdarzenie wplynie niekorzystnie na wizerunek poszukiwaczy...
Na cala Polske tylko ok. dwiescie tysiecy Polakow zdobedzie sie na wlasciwe refleksje, reszta po kilkusekundowym trawieniu problemu wroci do swoich czynnosci z uksztaltowana wstepnie swiadomoscia, ze poszukiwacze nie tylko kopia zabytki ale i stwarzaja zagrozenie dla innych ludzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 października 2021, 23:12 
Moderator
Moderator

marcin121 napisał(a):
Właśnie tutaj efekt jest duży jeżeli da się go przekuć na plus dla nas <b><font color=red>byłoby</font></b> miło
TVN się tym problemem zainteresował

Niestety tutaj podzielam obawy kolegów. W eter dla przeciętnego zjadacza chleba poszło, że to niebezpieczny przedmiot, którego nie można posiadać. Przekalkowali to pierdyliard razy pisząc kocopoły, żeby na pewno utrwaliło się w świadomości obywateli. Ale to jeszcze nic. W każdym z tych przekazów drugim głównym motywem oprócz posiadania broni bez pozwolenia była cała litania o poszukiwaniu zabytków za zgodą konserwatora zabytków....łącznie jak zauważyliście z idiotyczną ulotką opracowaną przez NID jak złożyć wniosek....
Zgłoszenie tej Berrety już nie było takie medialne niestety. I tak samo medialne nie będzie jeśli Sylwek będzie miał sprawę i ją wygra, bo raczej ją wygra...za jakieś dwa lata. Niestety media tak działają.

marcin121, pokaż mi jak tvn się tym zainteresował bo widocznie czegoś nie widziałam, ok?...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 października 2021, 07:42 
Pułkownik
Pułkownik

Takie akcje, zeby mialy sens dydaktyczny musza miec przygotowane wlasne zaplecze medialne... ukryta kamera z komentarzem odnosnie niezyciowych przepisow, przygotowane wczesniej zdjecia przedmiotu bezsprzecznie wskazujace na bezuzytecznosc bojawa itd. To powinno juz czekac w mediach dokladnie tak jak ta smieszna broszurka i cale te farmazony o przepisach prawa dotyczacego szukania zabytkow przyklejane do kazdej wzmianki medialnej.. Ja dlatego kilkukrotnie juz pisalem o moim zyczeniu i marzeniu, ze gdyby nasi medialni celebryci do kazdego filmiku doklejali chociaz kilkunastoswkundowe spostrzezenia na temat oprawczego systemu prawnego i kopania w tyl detektorystow przez system podkreslajac szczegolnie te paradoksy interpretacyjne, swiadomosc newsozercow ksztaltowana bylaby po naszej mysli.
Goscia rozumiem, cos tam robi zawsze istnieje szansa, ze potoczy sie po jego mysli ale trzeba brac pod uwage, ze wiekszosc newsozercow informacje trawi kilka sekund i pedzi dalej. Gdyby ktos dopisal pod spodem, ze po umyciu tego zlomu gosc odstrzelil nim policjanta to moze z jeden procent tylko zastanawialoby sie jak to mozliwe... Sami sobie takie spoleczenstwo newsozercow wyksztalcilismy tresujac mediami spolecznosciowymi a wlasciwie juz nawet wczesniej natlokiem nierzetelnej informacji w kanalach telewizyjnych oraz propagowaniem wiedzy czerpanej z internetu (gdzie znalezc mozna wszystko i nikt nie wie co jest prawda a co nie a my zwyczajnie nie mamy czasu tego sprawdzac chwytamy wiec najlepiej wypozycjonowane informacje)
Wedlug analizy transakcyjnej kazdy czlowiek ma zapotrzebowanie dzienne na okreslana liczbe "glasek" - czyli wymiane najlepiej werbalnych kontaktow, to po to zagaduje sie sasiadow, to dlatego rozmawiamy o pogodzie chociaz wszyscy ja widzimy itd. Dzisiaj to zapotrzebowanie na kontakt z drugim czlowiekiek realizujemy dajac mu lajka, wpisujac komentarz, wrzucajac mema, wiec bez specjalnej wiezi czyli takze bezreflekyjnie... Ale o tym to moze w innym miejscu.
Podsumowujac, ktos niezorientowany oszczedzajacy wlasny czas i energie zostanie z wizerunkiem poszukiwacza- szkodnika i to jeszcze niebezpiecznego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 października 2021, 18:38 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Argo napisał(a):
Ja tu tylko zostawiam foto "karabinu" dla potomnosci :lol: ...trzeba byc albo skonczonym dyletantem albo miec bardzo wiele zlej woli zeby podciagnac to pod broń ...tego syfa nawet ja ze swoimi czarami nad elektroliza i melasa nie jestem w stanie uratować :666

Jak raz takiej woli ,,złej" naszym służbom nie brakuje o czym przekonał się już niejeden hobbysta. O dyletanctwie w ich wykonaniu nawet nie wspomnę. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 25 października 2021, 16:49 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Odyn chyba coś na temat prawa w swoich odcinkach poruszał . Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 października 2021, 09:12 
Moderator
Moderator

Mailo95 napisał(a):
Odyn chyba coś na temat prawa w swoich odcinkach poruszał . Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Nie no, błagam! Wykładni przepisów prawa nie należy szukać u youtuberów. To przyczynek wielu problemów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 października 2021, 20:28 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Nie no, błagam! Wykładni przepisów prawa nie należy szukać u youtuberów. To przyczynek wielu problemów.

Nie o wykladnie mi chodzi a o zwykle narzekanie na niezyciowe przepisy. Chociaz byloby dobrze gdy ktos afiszujacy sie w koszulce PZE umialby oddzielic prawnicze ziarno od plewow.
Jesli chcemy byc rozumiani musimy wyslilic sie na odpowiedni przekaz na umiejetnie wyslana informacje co nas boli i dlaczego... i jako odbiorce mam na mysli nie nas - poszukiwaczy a osobe przypadkowa, postronna, malo zaangazowana w temat.
Niestety zawsze gdy poruszam podobne temat albo gdy dziele sie swoimi spostrzezeniami mam ogromne poczucie konfliktu interesow..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]