Rambo_666 napisał(a):
Witam wszystkich forumowiczów. Mieszkam w Sosnowcu i bardzo interesuje się militariami. Niedawno nabyłem wykrywacz metali którym będę penetrował tereny jury krakowsko-częstochowskiej, (Model MD KingsTronic 3000) Polecono mi go gdyż jak na taką cenę jest bardzo czuły i ma szeroki zakres dyskryminacji. Patrzałem uważnie na forum i szukałem map związanych z jurą krakowsko-częstochowską, ale niestyt nic nieznalazłem :( Konkretnie potrzebuje map Całej jury lub gminy Janów z okolicami ( Złoty Potok, Apolonka, Bystrzanowice) ponieważ tam mam domek letniskowy i moge tam do woli chodzić z wykrywaczem po lasach i polach. Słyszałem od rdzennych ludzi na wsi w Apolonce, że większych bitew od roku 1939-45 tam niemiało mijesca, lecz polska partyzantka kryła się tam w tych lasach i odpierała ataki niemćow, którzy szli na Kraków i Kielce. Tak więc w lasach jest wiele cennych rzeczy które można znaleźć. Proszę o pomoc czy ktoś mógłby mi podać link e.w. powiedzieć gdzie takie mapy dostane ?? Bardzo byłbym wdzięczny. Chodzi mi konkretnie o Jurę krakowsko-częstochowską z większymi namiarami na Gminę Janów i jego okolice ( Złoty potok, Bystrzanowice, Apolonka, Hucisko) ;) Z góry serdecznie wam dziękuje drodzy forumowicze ;)
POZDRAWIAM ;]:):)
Niech żyje młodość :jump