Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 17:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 13:36 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Trzaskowski w przemówieniu w 80. rocznicę wybuchu Powstania w Getcie Warszawskim:
Cytuj:
Synagoga Nożyków. Jedyna w Warszawie, która przetrwała wojnę. Symboliczne miejsce i poruszające uroczystości w rocznicę wybuchu powstania w getcie warszawskim.

Trzaskowski nie zna historii miasta którym zarządza, ta synagoga nie przetrwała wojny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 13:42 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
tak Suski tez, nizej niz ta lewacka chołota upasc sie nie da ..przez litść nie wstawiam wystepow Jachiry , Sterczewskiego czy aktulanego ministra do lasow niejakiego Dorozały .... potrafisz obslugiwac przegladarke to sobie wygogluj

Patrzysz na rzeczywistość przez pryzmat swoich poglądów politycznych. Niestety obiektywny ogląd rzeczywistości jest taki, że w każdej partii znajdziemy nieuków, pijaków złodziei, karierowiczów i kombinatorów.
Słownictwo jakim się posługujemy też o nas świadczy. Mimo, że mam raczej obelżywą opinię o PiS, to nigdy tych gości hołotą nie nazywałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 13:50 
Generał Broni
Generał Broni

Ministra Paulina Henning-Kloska:
Cytuj:
Pochodzę z Gniezna, dla mnie Mieszko I to był bardzo istotny król

Ryszard Petru:
Cytuj:
Był kiedyś sejm głuchy...

Ostatnio edytowano piątek, 1 marca 2024, 13:52 przez frank, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 13:52 
Podporucznik
Podporucznik

frank napisał(a):
Trzaskowski nie zna historii miasta którym zarządza, ta synagoga nie przetrwała wojny.

Te przemówienia piszą mu doradcy. I wypisują bzdury. On nie musi się znać. Od tego ma doradców. A jak oni robią błędy, to oczywiście on za to odpowiada. U nas w Gdańsku już to przerabialiśmy. Znany mi osobiście wiceprez. Grzelak Piotr też walnął babola na jedną z rocznic 1 września 1939 r. Druga wice p. Chabior też pierdoły ostatnio opowiadała publicznie o wojnie.

Zaproponowałem, że za drobną opłatą (albo nawet społecznie) mogę im pisać takie przemówienia, uwielbiam historię od zawsze, to jest szansa że baboli walnę mniej :) Obraził się pan Piotr :)

Doradca, który pisze te przemówienia do zwolnienia moim zdaniem. Nie powinno być trzeciego razu! Ale wiadomo, to są układy, ludzie z polecenia itd. to tak ten wstyd się ciągnie... :z :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 13:55 
Generał Broni
Generał Broni

Ponury napisał(a):
Te przemówienia piszą mu doradcy.

sorry, nie wiem skąd mi się wzięło to "przemówienie", Trzaskowski napisał to na Twitterze. :)

Ponury napisał(a):
Znany mi osobiście wiceprez. Grzelak Piotr też walnął babola na jedną z rocznic 1 września 1939 r. Druga wice p. Chabior też pierdoły ostatnio opowiadała publicznie o wojnie.

To nie są przypadkowe, jak to nazywasz "babole", takie wypowiedzi wpisują się w niemiecką retorykę wybielania odpowiedzialności Niemców za wybuch II wojny. :666 Można powiedzieć, że w Gdańsku nie wypada drażnić Niemców. :D

Wiceprezydent Gdańska Piotr Grzelak o przyczynach wybuchu II wojny światowej:
Cytuj:
Na początku było słowo, złe słowo. Słowo jednego przeciwko drugiemu. I to złe słowo było Polaka przeciwko innemu narodowi, Niemca przeciwko innemu narodowi. Europa została tym złym słowem podzielona

Wiceprezydent Gdańska Monika Chabior o przyczynach wybuchu II wojny światowej:
Cytuj:
Brak zrozumienia między naszymi narodami doprowadził do ogromnej tragedii w przeszłości

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 15:09 
Moderator
Moderator

Zdzicho dla mnie wszelkie lewactwo niezaleznie od przynaleznosci partyjnej to hołota ...ich poglady przekonania styl bycia .... długo by wymieniac

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 15:23 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
wszelkie lewactwo niezaleznie od przynaleznosci partyjnej to hołota

Poważnie pytam. Co co według ciebie "lewactwo', bo mi się wydawało, że to obraźliwe określenie ludzi o lewicowych poglądach. Ty, jak rozumiem widzisz lewaków we wszystkich partiach politycznych :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 15:38 
Moderator
Moderator

Dobrze ci sie wydaje, tak - lewactwo to pogardliwe określenie lewaków a ze ich wszedzie widze ? no cóz bo sa .....nawet w pisie, to idioci co klepneli zielony ład, FF 55 czy forsowali na sile piatke dla zwierzat, kazdy kretyn ktory popiera czy forsuje tego typu pomysly musi miec cos nie po kolei z deklem albo miec poglady lewackie. co w sumie wychodzi na jedno

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 18:09 
Specjalista
Specjalista

Czym jest 'zielony ład'? Najogólniej dążeniem do życia w zrównoważonym środowisku. Czyli czyste powietrze, woda i ziemia.
Ochrona lasów, zmiany technologiczne na rzecz likwidacji brudnego przemysłu zatruwającego powietrze, rzeki i ziemię, ograniczenie ilości spalin, a w tym i gazów cieplarnianych, ograniczenie stosowania chemii w rolnictwie szkodliwej dla środowiska i ludzi, dbałość o dobrostan zwierząt, a w tym zabijania zwierząt tylko dla ich futer.Tak, ja tego chcę. Nie chcę jeść kaszy z glifosatem, kurczaków nafaszerowanych antybiotykami, ryb z ołowiem, kadmem i rtęcią, nie chcę wdychać smrodu palonego w piecach plastiku, nie chcę kąpać się w ścieku jakim jest Odra i inne polskie rzeki.
Takiej Polski i Europy chcę dla mojej wnuczki, jestem więc lewakiem i mam coś z deklem. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 18:22 
Podporucznik
Podporucznik

Lewactwo źle, prawactwo także. I co dalej? :z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 18:24 
Generał Broni
Generał Broni

Zdzicho, potwierdzam, co sam powiedziałeś, że masz coś z deklem, jeśli uwierzyłeś w ten zielony ład w imię którego banda hipokrytów chce sterroryzować całą Europę. Samochody elektryczne, czysta ekologia, w kraju w którym 96 % prądu jest z węgla. Spytaj mieszkających przy takiej elektrowni, czy są za postawieniem jeszcze kilku kominów i bloków energetycznych, byś mógł sobie jeździć jakimś ekogównem.
Chcesz jeść żarcie bez glikofasu? Na pewno zapewnią Ci to ekoterroryści po rozłożeniu europejskiego rolnictwa i karmieniu Europejczyków żarciem z Ameryki Południowej czy Ukrainy. Zdzicho, zakładam, że jesteś człowiekiem o przyzwoitym wykształceniu zdobytym jeszcze w porządnej PRLowskiej szkole, wierzyć mi się nie chce, że to wszystko łykasz jak młody pelikan :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 20:22 
Moderator
Moderator

zdzicho napisał(a):
Czym jest 'zielony ład'?
................ ble ble ble ble...................
jestem lewakiem i mam coś z deklem. :h

Od siebie jestes w stanie cos napisac, czy tylko potrafisz kopiowac propagande unijną :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 20:33 
Specjalista
Specjalista

Ryjec.
To nie kwestia wiary, a stawiania celów rozwoju.Ma być tak jak jest?
Kilka sprostowań. Nie 96% prądu jest z węgla, a 75% i jesteśmy jednym z ostatnich krajów UE, który ma energetykę opartą na węglu. Byłoby jeszcze lepiej gdybyśmy nie zmarnowali ostatnich lat. Miliardy wydane na Ostrołękę, zmarnowane miliardy z opłat za emisję CO2, które miały iść na modernizację sieci energetycznych / kto ma fotowoltaikę ten wie o co chodzi/, blokada środków z KPO na ten cel, to nasze straty. Udział prądu z węgla byłby jeszcze mniejszy gdyby nie strach poprzedników przed wiatrakami, farmami słonecznymi, gdyby nie ograniczenia fotowoltaiki przez ograniczenia sieciowe. Samorządy wchodzą w geotermię, ale prawdziwą a nie Rydzyka. U mnie w Zielonej Górze kominy nie dymią, mamy elektrociepłownię opartą na naszym polskim gazie: https://pgeenergiaciepla.pl/spolki-i-od ... a-gora-s.a
Myślę, że to Ty łykasz jak pelikan opowieści lobbystów górniczych, którzy na węglu zarabiają krocie.
Ekoterroryści wpuszczali do Polski ukraińskie płody rolne bez kontroli fitosanitarnej, wymyślali zboże techniczne lub olej techniczny, czy różni cwaniacy powiązani z poprzednim rządem? Rolnictwa nikt nie zaorze, ale zmusi rolników do bardziej ekologicznej działalności. I nie chodzi o małe gospodarstwa, ale o wielkie firmy produkujące na tysiącach ha.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano piątek, 1 marca 2024, 20:36 przez zdzicho, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 20:35 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
zdzicho napisał(a):
Czym jest 'zielony ład'?

Od siebie jestes w stanie cos napisac, czy tylko potrafisz kopiowac propagande unijną :666

To było od siebie, ale od ciebie tylko ble,ble :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 marca 2024, 20:43 
Moderator
Moderator

zdzicho napisał(a):
Argo napisał(a):
zdzicho napisał(a):
Czym jest 'zielony ład'?

To było od siebie, ale od ciebie tylko ble,ble :h

Jak przypuszczalem, powtarzasz jak papuga słodkie unijne pierdzenie bez głebszej refleksji :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]