Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 22:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 100  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 10:30 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
Jacek.Ant Te wolne wybory od 1990 roku to jednak trochę przesada

Wydaje mi się, że mylisz mechanizm wyborczy z kampanią wyborczą.
Co prawda PiS za każdym razem jak pojawia się możliwość przegranej, to snuje teorie spiskowe o fałszowaniu wyników, ale każdy ogarnięty wie, że to niemożliwe w skali kraju.
Wolne wybory to wybory: powszechne, równe, bezpośrednie, proporcjonalne i tajne. W każdym lokalu wyborczym wybory mogą obserwować przedstawiciele partii i poszczególnych kandydatów. Za komuny tego nie było.
Kampania wyborcza, plotki, insynuacje, pomyje, to niestety paskudne rzeczy nie tylko w Polsce. Główna przyczyna jest jakość kandydatów. Ja mam takie marzenie, aby na stanowiska najwyższe wybierano ludzi znakomitych, wybitnych. Jak ktoś ma wybitny dorobek, życiorys nieskazitelny, to pomyje się go nie imają.
Polscy prezydenci przed wojną
Narutowicz- profesor politechniki w Zurychu w Szwajcarii
Wojciechowski- studiował na Uniwersytecie Warszawskim, wykładowca w Wyższej Szkole handlowej
Mościcki - profesor Politechniki Lwowskiej i Warszawskiej, chemik
Problem w tym, że dzisiaj ludzi wybitnych się nie szanuje i nie ceni, a z drugiej strony chcemy żeby nami dobrze i mądrze rządzili.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 12:08 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
28,05,2025, TVN24: info pewnie od Murańskiego: :lol: :lol: :lol:
Cytuj:
Zagraniczna ingerencja w kampanii? NASK: reklamy od organizacji z rosyjskimi powiązaniami

NASK zidentyfikował aktywność CitizenGO - międzynarodowej organizacji znanej z antyaborcyjnej agendy i rosyjskich powiązań - w trakcie tegorocznej kampanii prezydenckiej w Polsce. Jej reklamy najpierw promowały Sławomira Mentzena i Grzegorza Brauna, a teraz Karola Nawrockiego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 13:41 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
Cytuj:

Co prawda PiS za każdym razem jak pojawia się możliwość przegranej, to snuje teorie spiskowe o fałszowaniu wyników, ale każdy ogarnięty wie, że to niemożliwe w skali kraju.
Wolne wybory to wybory: powszechne, równe, bezpośrednie, proporcjonalne i tajne. W każdym lokalu wyborczym wybory mogą obserwować przedstawiciele partii i poszczególnych kandydatów. Za komuny tego nie było.
Kampania wyborcza, plotki, insynuacje, pomyje, to niestety paskudne rzeczy nie tylko w Polsce. Główna przyczyna jest jakość kandydatów. Ja mam takie marzenie, aby na stanowiska najwyższe wybierano ludzi znakomitych, wybitnych. Jak ktoś ma wybitny dorobek, życiorys nieskazitelny, to pomyje się go nie imają.
Wojciechowski- studiował na Uniwersytecie Warszawskim, wykładowca w Wyższej Szkole handlowej
Problem w tym, że dzisiaj ludzi wybitnych się nie szanuje i nie ceni, a z drugiej strony chcemy żeby nami dobrze i mądrze rządzili.

Pokazałem Ci w jaki sposób zmanipulowano wybory prezydenckie w 1990 r. , dzisiaj te same środowisko polityczne stosuje identyczne metody jak ponad 30 lat temu , udało się wtedy to może wyjdzie i teraz.
Dasz rękę uciąć ,że dzisiejsze doniesienia medialne oraz ,,przecieki ze służb " za kilkanaście lat nie okażą się taką samą zagrywką jak w tamtych wyborach , moim zdaniem są duże szanse ,że tak będzie.
Co do prezydenta Mościckiego , miał znaczące dokonania w dziedzinie chemii , ale już jego wybór na prezydenta , to słaby wzór na przestrzeganie reguł demokracji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 14:18 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Jacek.Ant napisał(a):
zdzicho napisał(a):
Cytuj:

Pokazałem Ci w jaki sposób zmanipulowano wybory prezydenckie w 1990 r. , dzisiaj te same środowisko polityczne stosuje identyczne metody jak ponad 30 lat temu , udało się wtedy to może wyjdzie i teraz.
Dasz rękę uciąć ,że dzisiejsze doniesienia medialne oraz ,,przecieki ze służb " za kilkanaście lat nie okażą się taką samą zagrywką jak w tamtych wyborach , moim zdaniem są duże szanse ,że tak będzie.
Co do prezydenta Mościckiego , miał znaczące dokonania w dziedzinie chemii , ale już jego wybór na prezydenta , to słaby wzór na przestrzeganie reguł demokracji.

czy tylko wynik zgodny z twoimi preferencjami politycznymi bedzie wyznaczał czy wybory były uczciwe? czy jeszcze jakoś inaczej chcesz to weryfikować? :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 20:57 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
Jacek.Ant: Pokazałem Ci w jaki sposób zmanipulowano wybory prezydenckie w 1990 r. , dzisiaj te same środowisko polityczne stosuje identyczne metody jak ponad 30 lat temu , udało się wtedy to może wyjdzie i teraz.

Jeszcze raz napiszę, że zmanipulować można wyborców, aby tak, a nie inaczej głosowali, a nie procedury wyborcze.
Zmanipulować można ludzi głupich. Człowiek mądry nie da sobą manipulować.
Jeśli wystawia się do wyborów kandydata czystego jak łza, wykształconego, mądrego, przykładnego męża i ojca, który ma dokonania nie do podważenia, to żadna manipulacja nie będzie skuteczna.
To, że wokół kandydata PiS jest teraz głośno, to wina tych, którzy go wystawili i gościa nie sprawdzili. Naprawdę wśród kilku milionów zwolenników PiS nie było nikogo lepszego? Jest Jabłoński, Szefernaker, nawet Czarnek byłby lepszy.
Przecież tu nie chodzi o to, aby wygrał nasz, czy wasz. Chodzi o to aby najwyższe stanowisko w Polsce objął najbardziej godny. To ma być ojciec narodu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 22:20 
Generał Broni
Generał Broni

:roll: mistrz, jak on to wydedukował: :lol: :lol:

29.05,2025, 300Polityka na X:
Cytuj:
Trzaskowski: Mój konkurent idzie do władzy po to, aby doprowadzić rząd do upadku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2025, 22:22 
Pułkownik
Pułkownik

zdzicho
Cytuj:
Różnica między nami polega na tym, że ja krytykują działania poprzedniej, pisowskiej władzy. Ty też masz pełne prawo do krytyki działań obecnej władzy, a pomyjami oblewasz ludzi tej władzy i tych, którzy PIS krytykują.

No wlasnie tak jak nie zauwazyles niepoprawnej pisowni nazwiska osoby, ktora "krytykowales" tak nie widzisz sposobu w jaki stygmatyzujesz i obwiniasz wyborcow i sympatykow PiS o wedlug twojego uznania naduzycia, bledy i zaniechania rzadu PiS.
Nie widzisz wiec wyostram obraz:
Cytuj:
Wam pisowcom lekko przechodzą prze usta wyzwiska, wszystkich nazywacie agentami. Czy jest coś bardziej paskudnego niż nazwanie rodaka obcym agentem?
I blebleble...
Nam PiSowcom? Nigdy nie bylem w PiSie, ba nigdy nie glosowalem na PiS.
Ten zwrot swiadczy o tym, ze masz misje.. toczysz krucjte.. Nie ma tu obrazliwego moze slowa i nazwiska pisanego mala litera, natomiast jest stygmatyzowanie. Tylko krok do "***** ***" bo takze nie zawiera ani nazwisk ani wyzwisk a jedynie pewien stygmat domyslny, w ktorym opakowany jest takze ten radny z PiS, z ktorym tak sie ponoc uzupelniacie. Jest on takze w tym zwrocie, ktory ci wyostrzylem a ktorego nie umiales uniknac.. Wy PiSowcy..
Tak jak napisalem. Ja "PiSowiec" chociaz nigdy nie nalezalem do PiS a jedynie mialem czelnosc napisac w twojej obecnosci cos pozytywnego o PiS..
Wywaliles do smieci spora czesc spoleczenstwa, az sie dziwie, ze masz czelnosc (ale i nie wstydzisz sie) rozmawiac z tym PiSowskim radnym.. Ba pamietam nawet twoj pogardliwy pomysl aby Polske podzielic wedlug lini narysowanej poparciem dla PiS i dla PO.
Kiedys moze zrozumiesz, ze to nie zaden "kaczor podzielil Polske". Bo sam ja dzielisz wlasciwie przy kazdym wtraceniu o polityce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 06:09 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał :
,,Jeśli wystawia się do wyborów kandydata czystego jak łza, wykształconego, mądrego, przykładnego męża i ojca, który ma dokonania nie do podważenia, to żadna manipulacja nie będzie skuteczna.
To, że wokół kandydata PiS jest teraz głośno, to wina tych, którzy go wystawili i gościa nie sprawdzili. Naprawdę wśród kilku milionów zwolenników PiS nie było nikogo lepszego? Jest Jabłoński, Szefernaker, nawet Czarnek byłby lepszy. "
Chyba nie zrozumiałeś porównania . W 1990 roku , władze aby wygrał ich człowiek , oczerniły jednego z kandydatów , wykorzystując do tego służby specjalne i sprzyjające media . Dopiero po latach okazało się ,że Stanisław Tymiński był czysty jak łza.
Czyli manipulacja w 1990 roku, okazała się jednak skuteczna.
Moim zdaniem ,istnieje duże prawdopodobieństwo że obecne władze(zresztą bezpośrednio powiązane z tymi z 1990 r.) , stosują tą samą metodę co ponad 30 lat temu. Co z tego że po iluś latach Nawrocki zostanie oczyszczony z zarzutów , ale w wyniku manipulacji przegra wybory.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 10:04 
Specjalista
Specjalista

Jacek.Ant napisał(a):
Moim zdaniem ,istnieje duże prawdopodobieństwo że obecne władze(zresztą bezpośrednio powiązane z tymi z 1990 r.) , stosują tą samą metodę co ponad 30 lat temu. Co z tego że po iluś latach Nawrocki zostanie oczyszczony z zarzutów , ale w wyniku manipulacji przegra wybory.

Rozmawiajmy uczciwie. Faktem jest, że w Polsce utrwaliła się kampania negatywna i każda ze stron szuka kwitów na przeciwnika, aby go pokazać w złym świetle. PiS nie manipulował z aferą gruntową, aby załatwić Leppera? PiS nie próbował ochlapać błotem Kwaśniewskiego w sprawie domu w Kazimierzu? Nie stosuje od lat kampanii negatywnej wobec Tuska? Manipulowanie polegające na rozpowszechnianiu fałszywych informacji jest złe i mi się też nie podoba. Natomiast pisanie prawdy nie jest manipulacją. Jest takie powiedzenie; 'Jak nie potrafisz, to nie pchaj się na afisz". Jak masz jakiś element negatywny w życiorysie, to się nie pchaj na stanowisko eksponowane, bo ci to wyciągną. Zanim zaproponujecie kandydata sami go sprawdźcie, to nie będzie wtopy. Trafnie przecież Mentzen napisał; " Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie". Wracam do pytania, czy w PiS- ie nie było bardziej godnej osoby na najwyższe stanowisko w Polsce? Teraz jak na światło dzienne wychodzą ciemne strony kandydata, to krzyk, że to manipulacja. Trzeba było samemu gościa prześwietlić, to by afery nie było.
Faktem jest, że kandydat przejął mieszkanie w zamian za opiekę nad dotychczasowym właścicielem i tej opieki nie sprawował, bo staruszek wylądował w DPS-ie. Prawda, czy kłamstwo? Ja rozumiem, ze różne sytuacje się zdarzają i nie można zobowiązania wypełnić. Kandydat jak się dowiedział, że jego podopieczny trafił do DPS-u, to moim zdaniem powinien przynajmniej za pobyt tego staruszka w DPS-ie płacić.Sprawa by była czysta. Z racji zmiany miejsca zamieszkania, obowiązków zawodowych nie mogę opieki sprawować, ale zapłacę za opiekę. Przecież kandydat dobrze na tej kawalerce zarobił. Nie wiem jak w Gdańsku, ale w Zielonej Gorze cena kawalerki to 200-300 tys. zł Co w tej sprawie jest manipulacją?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 10:10 
Generał Broni
Generał Broni

:roll: głos der onet, TVN i TVP w likwidacji na forum. :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 12:24 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

:usta

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 12:52 
Generał Broni
Generał Broni

Jacek.Ant napisał(a):
Co z tego że po iluś latach Nawrocki zostanie oczyszczony z zarzutów , ale w wyniku manipulacji przegra wybory.

Wygra, nie panikuj :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 maja 2025, 17:15 
Specjalista
Specjalista

janixus napisał(a):

A o Prezydencie Lechu Kaczyńskim zapomniałeś?
Poczytaj sobie;
Cytuj:
Lech Kaczyński nie miał usprawiedliwienia dla antysemityzmu
https://www.rp.pl/plus-minus/art6741441 ... ysemityzmu
Załącznik:
Chanuka.jpg

A tu prezes. Też zapomniałeś? A może coś insynuujesz jednym i nie pokazujesz zdjęć drugich, którzy postępowali identycznie? janixus prawda Cię wyzwoli :)
Załącznik:
JK.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 maja 2025, 00:28 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

zdzicho napisał(a):
janixus napisał(a):

A o Prezydencie Lechu Kaczyńskim zapomniałeś?
Poczytaj sobie;
Cytuj:
Lech Kaczyński nie miał usprawiedliwienia dla antysemityzmu
https://www.rp.pl/plus-minus/art6741441 ... ysemityzmu
Załącznik:
Chanuka.jpg

A tu prezes. Też zapomniałeś? A może coś insynuujesz jednym i nie pokazujesz zdjęć drugich, którzy postępowali identycznie? janixus prawda Cię wyzwoli :)
Załącznik:
JK.jpg

Zdzicho nie insynuuj mi tutaj czegoś. Ja to wiem od 20 lat, prawdę poznałem/wyczytałem dawno temu. Alee, żeby nie było raz jedyny po uzyskaniu pełnoletności zagłosowałem na Kwacha, później już Matrix nie miał tak dobrze ze mną. Chcesz, mogę Ci tutaj powstawiać zdjęcia polityków wszelkiej maści pod rzymiańską* egidą. Ale niektórzy mogą to uznać za antysemityzm( ale dlaczego nie nazywa się kogoś plującego na Polskę w Europarlamencie antypolakiem?), albo jakieś teorie spiskowe, a jest to chyba tylko trzeźwe spojrzenie na polską politykę.

Wiem, że nie lubisz PISIorów, ja nie lubię wszystkich od lewa do prawa. A, ze wstawię czasami coś na kogoś, to tylko w ramach zaistniałej sytuacji.

* celowy błąd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 maja 2025, 10:03 
Specjalista
Specjalista

janixus
Właśnie w zaistniałej przedwyborczej sytuacji pokazywanie tylko jednej opcji w towarzystwie brodatych panów jest insynuacją.Chcąc podejść do tematu uczciwie należy pokazać takie zdjęcia innych ugrupowań też.
Chociaż w sumie nie wiem po co.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 100  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]