Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 15:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2003, 10:51 
Moderator
Moderator

Tu chodzi o przewodzenie. Pull taby (czy pull ringi) zwał jak chciał :) , mają taką samą przewodność elektromagnetyczną jak srebro, tak więc nie wydaje mi się (nie wiem nie jestem fizykiem anie chemikiem) żeby kiedykolwik wykrywacz rozróżnił aluminiowy pull tab od monety.

Szukam tam gdzie żyli ludzie. Ludzie + czas jaki spędzili na danym terenie = monetki :ntp

Chodzę podobnie jak "Kras" tylko tyle że na automacie. U mnie jest za dużo skałek i nierówności terenu żebym cały czas grzebał przy pulpicie. Chodzę na automacie i naprawę jest ok

Acha i cena - 2000 zł bez 10 zł tyle za niego dałem

Do tego wynegocjowałem z firmą Viking pokrycie kosztów przesyłki na koszt firmy (+ 60 zł fajne chłopaki :yay , ale to była zima i raczej stagnacja w interesie więc nie wiem czy w lato przejdzie takie posunięcie ) Piszczałkę miałem następnego dnia po południu.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 sierpnia 2003, 00:36 
Major
Major

Witam. Czy z tą przewodnością jest tak jak piszesz - Cobra, nie wiem. Wiem natomiast, że mój DeLeon (Tesoro) odróżnia tabsy od monet przez wyświetlanie odmiennych nr identyfikacyjnych. Pzyczym sygnał jest równie silny dla monet i tabsów. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2003, 00:23 
Kapral
Kapral

hej Karas1979, Cobra67,

Rzeczywiście łapa boli... :bat

VoytekB

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2003, 15:17 
Moderator
Moderator

Przepraszam że jeszcze nie zrobiłem testu.....jestem teraz bez czasu nawet na wykopki nie jeżdżę:(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 16:26 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Przeczytałem własnie wszystkie posty odnośnie wykrywacza który posiadam i oto kilka refleksji:
-przyznać muszę że jest to dość cięzki sprzęt wagowo ma się rozumieć, ja posiadam model z cewką 8'' ale zakupiłem akumulatorki więc sprzęt waży pewnie tyle co z 10". Tak na marginesie to ciekawi mnie to jak róznica w zasięgu 8' a 10', ale to może zewryfikuję po spotkaniu z Krarasiem mam nadzieję że uda nam się w końcu umówić :) - z czasem u nas róznie.
-brak regulacji głośności to mankament, ale mało drażniący ponieważ, nie poniewarz! błąd ortograficzny!!! i tak chodzi się ze słuchawkami, a tu wystarczy zakupić takie z potencjometrem
-co do zasięgu to nie mam porównania bo wcześniej chodziłem z samoróbką
- dla mnie mógłby być trochę krótszy kabel od cewki bo nieżle trzeba go nawijać any nie odstawał, chyba że ktoś poszukuje pod wodą to taki kabel się przyda bo pudełko można odczepić
- co do duże wagi to jest rozwiązanie można zawiesić pudełko przy pasie widziałem na stronie dilera stosowny pokrowiec-orginalny co wiąże się z dużą ceną. Ja osobiście próbowałem tego rozwiązania ale za każdym razem przy kopaniu kabel plątał mi się pod nogami.
-duży plus to stabilność łazisz po kamienach zaroślach i wszystko ok. Ja nawet kedyś szykałem podczas deszczu po założeniu siadki na puszkę i nie widziałem różnicy

Co do ustawień to ja chodzę na automacie dyskryminację ustawiam na 1/3 .
Na manualu chodziłem parę razy na plaży
Nie wiem jak inni urzytkownicy, ale ja "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! nie "używany" piszemy przez "ż"! - błąd ortograficzny!!! przycisku namierzania
Ciekaw jestem opinii innych
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 sierpnia 2003, 23:32 
Kapral
Kapral

Hej,

Sprzęt rzeczywiście jest ciężki :sciana , ale po pewnym czasie można się przyzwyczaić (albo mięsień mi urósł...). :he
Pojechałem w nowe dla mnie miejsce (pierwszy wyjazd z Advantage-em):znajdował się tam hotel dla niemieckich żołnierzy.
Dyskryminacja - rzeczywiście OK. Ustawiłem na ok. 75%, auto ground, sensitivity 75%. Kopałem same metale kolorowe. :1 Duży plus, jako że celuję w monety a nie lubię kopać żelastwa... :n .
Nie wiem czy to wina miejsca (byłem tam pierwszy raz), czy sprzętu - ale znalazłem tylko jedna łuskę 7,62 mm, a reszta była całkiem teraźniejsza (kapselki, pultaby, itd) :( . Mam nadzieję, że miejsce było do d..y, a nie że sprzęt był słaby ...
Ogólnie - sprzęt lepszy niz stara samoróbka, a kolejne próby jutro :bat
voytekb

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2003, 08:31 
Templariusz

:fon Poratujcie mnie koledzy !!!
Zachęcony opisami w tym temacie, powstanowiłem zmienić mój wykrywacz na Musketeer'a. Dokonało się. W poniedziałek wieczorem wracałem ze stolicy z nowym zakupem. Testy oczywiście wypadły bardzo zadowalająco, zeby nie powiedzieć znakomicie, ale pojawił się pewien bardzo męczący problem. Mianowicie wielkość części po rozłożeniu wykrywacza.
I stąd moje pytanie, może prozaiczne, w czym nosicie swój wykrywacz ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2003, 09:28 
Moderator
Moderator

Hehehe niezły jesteś!!! też bym tak chciał!!! np .poczytać trochę o Minelabie Eksplolerze wyskoczyć do Warszawy i wrócić ze sprzęcikiem do domu!!! małe :piwo !!!!!

Ja wykrwkę "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! kładę na tylne siedzenie samochodu. Nie kombinuje i nie składam. Widziałem w ofercie Minelaba pokrowiec na Muszkietera ale na razie nie planuje zakupu. Ogólnie rzecz biorąc nie "czaję się z wykrywaczem" , niech ludzie przyzwyczajają się do widoku :)

Mam do was pytanie: nie macie problemów z zasilaniem? Po każdej zmianie baterii "odpala" wam natychmiast?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2003, 10:59 
Templariusz

a widziełeś może Cobra cenę tego pokrowca ?? Chętnie ją podam, ni mniej ni więcej tylko 350,00 zł. :mad:
To chyba lekka przesada.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2003, 11:27 
Kapral
Kapral

Hej Cobra,
odpala mi normalnie za każdym razem. Może coś na stykach? :idea
Mógłbyś zrobić test w powietrzu dla kilku polskich monet :que w trybie all met. i dyskr. 50% :que

ja zrobię to dzisiaj i podeślę na forum :comp

pozdrawiam
VoytekB

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2003, 11:34 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A ja używam troszeczkę przerobiny futerał na wędziska można takowe dostać w róznych fasonach i wymiarach za całkiem rozsądną cenę no i nie trzeba rozkładać sprzętu tylko hop na ramię lub do bagażnika i ... nie,nie na ryby tylko na pole. Zaletą jest suwak przez całą długość stąd łatwość w chowaniu i wyjmowani i do tego świetne maskowanie.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 31 sierpnia 2003, 22:23 
Major
Major

Rączka was boli?
To sobie pooglądajcie :)) http://www.ltn.lv/~aa/detekt.htm
Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 31 sierpnia 2003, 22:34 
"Spammerus maximus"

EE, Panowie idzie się przyzwyczaić. Po kilku miesiącach treningu waga stanie się "normalna" i taskanie minelaa nie bedzie sprawiało problemu, chyba że:
a) będą to trzydniowe wykopki
b) będziecie chodzić po górach (ciągłe podnoszenie i opuszczanie sprzętu spompuje każdego po kilku godzinach).
Z drugiej strony sprzęt jest świetny. Proponuję jednak uważać na zaczep elektroniki który często się potrafi wyłamać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 września 2003, 09:14 
Kapral
Kapral

UUUfff ...
sprzęt niezły (z powyższego linka...)

A w Minelabie - juz nie czuję wagi - mięsień (prawy) mi urósł := . Od jutra ćwiczę lewą rękę :666
Osiągi Advantage-a - świetne.
2zł i 1zł wykrywa na ok. 26 cm :za . 5 gr na 22 cm :1 ,

Pozdrawiam

voytekb

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 września 2003, 15:05 
Major
Major

Do woytekb - testy zapewne w powietrzu,a z dyskryminacją czy bez? Czy przy 26cm dźwięk był bardzo silny czy tylko jeszcze słyszalny?
W moim DeLeonie (Tesoro) sygnał graniczny dla wymienionych monet wynosił 31-32cm. Bez znaczenia czy na dyskryminacji czy bez.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]