Teraz jest czwartek, 2 kwietnia 2026, 11:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 marca 2006, 11:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
od duzszego czasu zastanawiam sie O CO TU CHODZI??? Pamieta ktos moze "OLBRZYMIE" zagrozenie zapaleniem opon które wywoływały kleszcze, chyba juz im sie odmieniło bo cisza jak makiem zasiał, i nikt juz nie wspomina o szczepieniach....pamietacie BSE... tu podobnie, juz sie krowy nie "wsciekaja". Kiedy nie wiadomo o co chodzi to w zasadzie wiadomo ...$$$
Dalej... słysze o "zarazonych ptakach" tylko w europie, nie słychac za bardzo o innych kontynentach....dziwne...tym bardziej, ze obawy wzbudzał okres powrotu ptaków po zimowaniu , czyli w domysle...stamtad miały przywlec wirusa. Czemu wiec nic nie słychac o "pandemi" w tamtych regionach???? Zakładajac ze jednak "tam" jest żródło, czy ptaki przylatuja tylko do europy i nigdzie wiecej??? Moze sie myle, ale zdaje sie, ze wedrówki ptaków odbywaja sie w skali globalnej, wiec i rozprzestrzenianie sie wirusa powinno miec zasieg globalny...a tu cisza, wyglada tak, jak by ptaszki uparły sie strzelic gola europederastom i szkodzic młodej, prężnej gospodarce eurokołchozu.......jak widac "zapluty karzeł reakcji" znowu podnosi łeb... za duzy skrót myslowy? Wyjasniam, palaga stonki jakoą ponoc zrzucili nam amerykanie zeby tym sposobem "szkodzic" w bloku socjalistycznej wspólnoty...zamiast stonki podstawcie grype, zamiast "socjalistycznej" podstawcie europejskiej...tylko dywersant JESZCZE nie został wyznaczony.

Wiele jeszcze pytań mozna postawic, a jedną z odpowiedzi chyba nieswiadomie znalazł uzytkownik 111

111 napisał(a):
Ludzie odwracaja się od spożywania drobiu min na korzyść mięsa wołowego, dodatkowo większość kontroli odpowiednich służb weterynaryjnych skierowane są obecnie na badanie mięsa z ptaków, więc myślę, że zachorowanie na chorobę Kreutzwelda- Jakoba jest teraz większe niż 1 - 1000000.

WŁASNIE...czy nie chodzi czasem o "temat zatepczy" i odrobienbie strat jakie poniesiono wybijajac stada krów na skutek "zagrozenia" BSE? Czy nie chodzi równiez o "wymuszenie" zwiekszenia spozycia miesa wołowego i poprawienie koniunktury w tej branzy? ....obym sie mylił...bo nastepne co nas czeka to chyba "dur ziemniaczany" albo "ospa szczypiorkowa" wszak zajdzie potrzeba "wymodelowania" zwiekszonego popytu na mieso drobiowe, i odrobienie strat po masowej rzeźi ptactwa....itd. itd.

...z pewnoscia zwiekszy sie nieco popyt na rekawiczki jednorazowe, dla ochrony przed wirusem przy kopaniu fantów :ups: :ups:

Temat sprzedaży szczepionek przeciw grypie ptasiej, to juz jak dla mnie strefa ekstremalnej abstrakcji i całkiem pokazny zysk "przy okazji"....wytłumaczy mi ktos, jakim cudem udało sie wyprodukowac szczepionke na mutacje (miedzygatunkową) grypy której jeszcze nie ma, i istnieje tylko prawdopodobienstwo jej powstania????????...o ile pamietam niektóre wypowiedzi lekarzy sprzed paru lat, takze w TV, odnoszace sie do sprowadzanych z zachodu szczepionek przeciw "zwykłej" grypie, stwierdzano ze szepionka wyprodukowana "tam" na grype "u nas" jest raczej nieskuteczna, szczep wirusa grypy docierajac do nas jest juz na tyle zmutowany ze "nie pasuje" do szepionki....no ale w przypadku grypy ptasiej, jak widac te zasady nie obowiazuja, jest firma która produkuje szepionke "z wyprzedzeniem".... nie ma to tamto, Pokojowa Nagrode Nobla maja juz w kieszeni....jeszcze tylko podlicza zyski z rządowych zamowien na "niezbedną" szczepionke. A jak to ktos madry powiedział.....nie ma takiej głupoty która nie znalazła by paru swiatłych i uczonych oredowników....

Mutacje, mutacje , mutacje...jednyna mutacja jaką ja tu widze, to kolejna, przerabiana przez Europe mutacja "folwarku Zwierzecego" Orwella

111 napisał(a):
i grzebać w ich gównach.
Tak jakbym to wcześniej notorycznie robił :666

tu powiem krótko:)...kazdy mierzy swoja miarka , sa tacy z politykami na czele którzy robia to notorycznie, wiec innym tez przypisują...

pozdrawiam...szczególnie tych "ciemnogrodzian" co w ptasiej grypie widza jedynie okazje podratowania domowego jadłospisu tańszym miesem drobiowym :1

PS
nie spospodobało się wiekszosci z was okreslenie "europederasci"???....trudno... jestem w mniejszosci, a tym samym mam prawo nie byc dyskryminowany za moje poglądy, a jak nie, to urzadze manife, i wywalcze swoje prawa, wtedy wy bedziecie musieli walczyc z dyskryminacją...prawda ze tej eurpejskiej swobody moga nam zazdroscic inni? :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 marca 2006, 14:42 
Moderator
Moderator

sothoth666 napisał(a):
Mi to tylko szkoda tych wszystkich wymordowanych zwierzat, w imię zbrodniczego kapitalizmu.

Ta, kapitalistyczni mordercy, kapitaliści-urzędnicy,kapitaliści- zwolennicy centralnego sterowania gospodarką z UE z nudów zbierają zdechłe ptaki i likwidują ptasie fermy na których kurczaki doczekałyby spokojnej starości :666 :jump
Niedługo dowiemy się z lewackich me(r)diów że ptasia grypa została wyhodowana w tajnych laboratoriach CIA
pzdr
Zastanawia mnie jeszcze jedno; czy jak to wszystko przycichnie, w czerwcu, zjem obesraną przez szpaka czereśnię opłukaną zimną wodą albo prosto z drzewa (nie będę gotował, ani mył mydłem czereśni) to zachoruję? Trudno, w Imię Czereśni warto!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 marca 2006, 18:06 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ten h5n1 to jedna wielka bujda na kaczych nogach czemu
1 na razie na tego wirusa zmaro 94 osoby z czego wiekszosc w krajach malo rozwnietych gloenie z brakow lekow
2 w polsce rocznie umiera 1.500 osob na powiklania po grypowe
3 tylko tej zimy czyli przez jakies 4 miesiace zarzlo w polsce ok 300 osob
4 co roku na drogach w polsce ginie od 10 do 20tys (jak nie wiecej)
5 na raka pluc spowodowanego paleniem tytoniu co rok na swiecie umiera okolo 750 tys i co teraz ?
Ptasia grypa ;) jedna wielka mistyfikacjia czy w calej europie zarazila sie choc jedna osoba NIE wiec o co to cale pieprzenie
przeca nikt nie otacza sie martwym ptactwem zreszta trafienie na takiego labadka albo inna cholere jest jak jeden do miliona .... to tyle mojego ..

pozdrawiam :jump

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]