Teraz jest poniedziałek, 30 marca 2026, 21:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 09:21 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

mateusz2005 napisał(a):
Musiałeś mocno trafić tego czworaka litewskiego łopatą bo to całkiem gruba blacha.....

Korozja - na drugim zdjęciu widać, że się łupała tak jakby warstwami. Ale mimo wszystko szkoda. :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 12:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzis w nocy spadlo 10cm sniegu :cry: i zimno okropnie :cry: kiedy ta wiosna ?!?! ;(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 14:13 
Kapitan Petersen

Witam

Warto już teraz przygotować się na zicher do sezonu - sprawdzić sprzęt, popakować wszystko, dokupić co trzeba, no i sporządzić listę żelaznych miejscówek do przekopania zanim zostaną obsiane przez rolników). W tym roku wiosna przyjdzie nagle. Spóźniona po prostu eksploduje. Warto być na to przygotowanym.

Na lato warto mieć drugą listę miejscówek do przetrzepania - lasy i (koszone, czasem kilkakrotnie) łąki, żeby uniknąć czekania przez całe lato, aż rolnicy zbiorą płody z pól.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 19:50 
Chorąży
Chorąży

U mnie znów spadł śnieg do wieczora stopniało trochę :wq :wq
Pola : beton
Lasy : Półbeton
Ogródek : miękko :luv
W lesie i w polach bez kilofa sie nie obejdzie lub czegoś bardziej mocnego :cry:
Pozdrawiam
Sadowski25

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 20:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Byłem dzisiaj trochę w lesie nowe miejsce sprawdzałem ... kiepsko bo ziemia zmarznięta :(
SAP 1767r. (G) w kiepskim stanie i butelka orężadówka ledwo wystająca z pod płota nieopodal lasu i tyle udało mi się wygrzebać chociaż tam gdzie miejscami mało śniegu, gdzie monetkę znalazłem kolorek pika.
Jutro wybieram się od rana (jak wstanę :jump ) z kilofem :1
A jak się z kilofem nie da to pozostanie przejść się po okolicy po ludziskach czy nie mają jakiegoś starocia :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 20:52 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

w okolicach łodzi nie jest tragicznie, lasy zasypane ale ziemia całkiem miękka, na pola jednak strach wchodzić po kolana śniegu. Z niedzielnej "wycieczki" przytargałem skrzynkę od MG 42 :):) i to w malowaniu chyba afrykańskim bo w kilku miejscach są przebłyski kremowej farby....
pozdrawiam Grubby

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 marca 2006, 21:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Dzisiaj byłem z młodym na zwiadzie w lasach kolbudzkich (ok. 20 km od centrum Gdańska). O ile w weekend kopałem po drugiej stronie Gdańska bez problemu to tu zero szans na kopanie. Czyżby lasy liściaste bardziej przemarzały niż iglaste? Gleba twarda jak skała ... chyba tylko młot pneumatyczny poradziłby sobie z takimi warunkami :n .

pozdrawiam
bogdans

Ostatnio edytowano środa, 13 września 2006, 18:38 przez bogdans, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 03:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam
Niestety czworaka rozwaliłem. :n Reszty kawałków tej monety nie znalazłem pewnie dla tego, że były zbyt drobne aby wykrywacz je namierzył. Monetka jest zdrowa i nie ma śladów korozji, złamałem ją tak jak to widać warstwowo sam nie wiem dla czego. Napieprzałem nie zdając sobie sprawy co wykopuje i nawet nie wiem, w którym momencie dostała szpadlem. :evil: Mam nadzieję, że cały sezon nie będzie taki jak jego początek i tłumaczę sobie ten niefart jako fallstart. Zacznę więc sezon jeszcze raz ale ziemia musi rozmarznąć. W rejonie kołobrzegu na polach nie ma szans na kopanie wszystko zmarznięte i chociaż w dzień trochę puszcza to w nocy mrozi. Jak jest w lasach nad morzem napiszę jutro bo nie sprawdzałem. Ale nie spodziewam się żeby było miękko.
Tymczasem dzisiaj wjeżdzając do miasta zauważyłem kupki ziemi nie pokryte śniegiem pochodzace z wykopów w mieście. Zatrzymałem się by choć popatrzeć na ziemię i zdziwiłem się bardzo jak zauważyłem znajomy rudy odcień gleby z licznymi skorupami i szkłem butelkowym, co świadczy o tym że pochodzi z wysypisk poniemieckich. Trafiłem tam trochę całych butelek które widac na zdjęciach już umyte, lecz najładniejsze najcenniejsze zostały potłuczone przez ciężki sprzęt, koparki i spychacze, a było ich niemało. :n Niektóre są na zdjęciach. Wszystkim niecierpiliwym oczekującym wiosny jako namiastkę poszukiwań polecam sprawdzić miejsca gdzie jest wywożona ziemia z wykopów z miasta. Mogą tam czekać ciekawe znaleziska.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 05:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Gratuluje Plomber znaleziska :1
Ja właśnie siedze i się zastanawiam iść czy nie iść dzisiaj :? chociaż wczoraj się napaliłem i na dzisiejsze kopanie ale kucie jest "trochę " dobijające...
Za oknem -4 więc pogoda jako taka :hmmm ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 08:47 
Generał Broni
Generał Broni

A ja wstaje, odsłąniam okno i co widze ?? Wszędzie ten brzydki biały kolor chociaż wczoraj tak nie było :wq :wq :wq :wq :wq :wq :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 19:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Na południu polski wiosna ma być PODOBNO za tydzień a w okolicach Warszawy za dwa....

dopisek: literówka..

Ostatnio edytowano środa, 15 marca 2006, 22:22 przez Kaba, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 20:36 
Generał Brygady
Generał Brygady

No ciekawy jestem czy w wielkanoc bedzie mozna sobie gdzies pojechac. Mam taka nadzieje, ze do 15 kwietnia juz pusci...

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 marca 2006, 22:12 
Major
Major

Cytuj:
No ciekawy jestem czy w wielkanoc bedzie mozna sobie gdzies pojechac.

Proponuje święconkę z koszyczkiem :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2006, 12:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Meteorolodzy: Wiosny na razie nie będzie http://wiadomosci.onet.pl/1279060,11,item.html

Minęła połowa marca, a krajobraz za oknem wciąż bożonarodzeniowy. Co więcej, meteorolodzy nie mają najlepszych wiadomości.
Ryszard Kozieł z Centralnego Biura Prognoz Meteorologicznych ocenia, że na wiosnę będziemy musieli poczekać jeszcze przynajmniej trzy tygodnie. Pod koniec marca wystąpi przedwiośnie, a prawdziwa wiosna przyjdzie dopiero w połowie kwietnia.

Ryszard Kozieł podkreśla, że wiosna nie tylko późno przyjdzie, ale nie będzie też najcieplejsza. Podobnie ma być w lecie. Według prognoz szczęście dopisze jedynie tym, którzy zaplanowali urlop w sierpniu. Pocieszeniem może być fakt, że niewielkie jest prawdopodobieństwo wystąpienia w przyszłym roku kolejnej ostrej zimy. Mrozy oczywiście będą, jednak nie tak silne i nie tak długo jak w tym roku.

No to zajebiscie :(

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2006, 14:29 
Kapitan Petersen

Ardengard napisał(a):
Podobnie ma być w lecie. Według prognoz szczęście dopisze jedynie tym, którzy zaplanowali urlop w sierpniu.

Ja od kilku tygodni mam dokonaną rezerwację wczasów właśnie na sierpień. Od zawsze planuje wakacyjne wyjazdy na sierpień, bo tak nauczył mnie jeszcze ojciec.

Inna sprawa, że nie będzie tak źle, jak kraczą meteo. Kopać można w temperaturach dodatnich, no i byle żabami z nieba nie waliło. Poszukiwacz nie jaśnie panienka.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]