|
Powoli zbliżamy się do końca.
Mam parę spraw:
1.) Przepraszam osoby, którym obiecałem przesłanie mapek i togo nie dotrzymałem. Miałem zawalony tydzień i pewne kłopoty z siecią. Teraz nie chcę ich przesyłać, bo mam na kompie sporą plantację wirusów i robali i nie chcę ich Wam przesłać. Mapki z serwera są bezpieczne.
2.) Wysłanie mapek zajmuje mi 2-3 godziny. Wy ściągacie je w kilka minut. Dlatego aby uniknąć takich sytuacji, że ktoś poprosi o mapkę, którą przed chwilą wysyłałem komuś innemu, zamieściłem je na serwerze. Zajmowałoby to mnóstwo czasu. Wysyłanie pojedynczych mapek jest dla mnie uciążliwe. Mam słabe łącze, a nie mam przenośnej pamięci, aby wysłać je z uczelni. Muszę je wysyłać z domu. Jeśli będzie taka konieczność, to udostępnie je jeszcze raz na samym końcu.
3.) Mapki wrzucam w środy (od jakiegoś czasu) bo ten dzień mam w miarę wolny. Obiecałem, że będą przez cały tydzień i tak jest.
4.) Sądząc po ilości odwiedzin, że kilka osób ściągnęło sobie te mapki. Jak napisałem na początku to nie są moje mapki, ja posiadam tylko skany ściągnięte z podanych stron. Nie mogę i nie zabraniam Wam przesyłania ich do innych osób. Jeśli ktoś się zagapił i nie pobrał jakiejś mapki, to może poprosić choćby w tym temacie i mili koledzy z pewnością Wam je prześlą. Jak ktoś wyśle jedną mapkę, to nic mu się nie stanie, ale jeśli tych próśb jest kilka, i każda o kilka mapek, to zaczyna być problem. Jeśli ktoś już dostanie to niech dopisze to do swojej prośby, aby inni wiedzieli, że to nieaktualne.
5.) Dziękuję wszystkim (chociaż nielicznym), którzy przesłali mi mapki do udostępnienia, których nie posiadałem. Jeszcze raz chciałem prosić osoby, które posiadają mapki, których MY nie mamy i chciałyby się nimi podzielić o przesłanie mi ich na maila.
6.) Resztę mapek udostępnię za tydzień. Będą to dwie, które dzisiaj nie weszły (dwie pierwsze pozycje na liście) oraz te przesłane od kolegów (te na samym dole listy). Jeśli ktoś będzie potrzebował mapek z terenów poza granicami Polski (wypisane są ponad otrzymanymi od kolegów) to proszę podać które, to udostępnię na końcu.
Pozdrawiam
|