Teraz jest niedziela, 5 lipca 2026, 06:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 15:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuj:
ma ołowianą plombę z tym "ptakiem" HARDEGO.

A to ciekawostka !! Zrób proszę zdjęcie tej plombie.

Dzieki.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 15:54 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Kosmos - więcej tu zamieszania i sporów o jedną polską wykrywkę niż o wszystkie minelaby razem wzięte :drap
Są nawet tacy co to stoją na straży polskich podatków i praworządności :hahaha
Tak czy inaczej, dobrze to wróży temu "ptakowi" i przynajmniej dostarcza nam przedniej przed-wiosennej rozrywki ;)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 16:44 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Dziwi mnie Wasze zaangazowanie w ten watek, przeciez to zwyczajna REKLAMA, widac to na pierwszy rzut oka !!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 marca 2006, 17:06 
Specjalista
Specjalista

Sylur – pomimo iż łaskawie zezwalasz mi na to, żebym miał własne zdanie obrażasz mnie i nie tylko mnie, mówiąc, że nie jesteśmy w stanie zrozumieć chociażby tego co piszesz?! Nie mogłeś zdobyć się na coś mniej ofensywnego?

Skoro już mam prawo do własnego zdania, to odpowiadam Ci i nie tylko Tobie, że niezależnie od powodów dla których producent Hardego ukrywa swoją tożsamość nie podoba mi się to i nie budzi mojego zaufania. Wszystko mi jedno czy ukrywa się przed fiskusem, czy przed swoją przeszłością czy przed czymś innym. Sam powód ukrywania się budzi mój niepokój. Al. Teraz gdy ktoś, kto rzekomo zakupił u niego wykrywacz, mówi, że obiecywał producentowi nie ujawniać go to po prostu czymś mi tu śmierdzi. Jak to jest, że Rutus się nie ukrywa, wszyscy znani producenci sygnują swoje wykrywacze swoimi nazwiskami a Hardy przez 2 lata pozostaje anonimowy? Powtarzam ras jeszcze – dobre solidne formy zawsze są prawie przezroczyste.

Niemniej umawiam się właśnie z 111 na spotkanie z producentem. Gdyby ten wykrywacz chociaż dogonił osiągami najlepsze polskie konstrukcje, to zwrócę mu honor. Tymczasem producent honor sam sobie odbiera bawiąc się z klientami w ciuciubabkę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 03:40 
Moderator
Moderator

To się fajnie czyta. Trochę jak powieść Ludlum'a.
A producentem Hardego jest minister Wassermann. Stąd cała tajemnica.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 09:11 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

A całe to podgrzewanie atmosfery wygląda jak mimo wszystko... reklama. Czy coś tu nie jest szytego grubymi nićmi? :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: wykrywacz
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 09:53 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

...jasne ze jest :1

Powiem wiecej, producent milczy, poniewaz wie tyle o wykrywaczach ile my o zyciu pozagrobowym. Wciska nam tylko, ze jest producentem. Moim zdaniem jest to zwyczajne made in China. Ja widze analogie miedzy tym, podobne nie? (chociaz wiem o zakazie takich linkow to dla jasnosci jednak podam):
http://www.allegro.pl/item91708546_blac ... 24_mc.html

Moim zdaniem mam racje :n

W przeciwnym razie co byloby powodem "ukrywania sie " konstruktora sprzetu, pomyslcie sami ! To bylby raczej powod do dumy, a nie lek przed pytaniami ze strony nabywcow.

MADE IN CHINA JAK NIC !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 10:31 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!
Teorie spiskowe sięgnęły tego poziomu że chyba się wtrącę. Hardy jest MADE IN POLAND.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 10:33 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

RUTUS napisał(a):
Witam!
Teorie spiskowe sięgnęły tego poziomu że chyba się wtrącę. Hardy jest MADE IN POLAND.

No to poprosimy o więcej informacji i zakończmy te spekulacje raz na zawsze... :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 10:45 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zeby nie było - to nie ja produkuję Hardego :) , i nie mam nic wspólnego z tym przedsięwzięciem.
Rozmawiałem z producentem Hardego jak tylko pojawił się na rynku czyli dwa lata temu. Z rozmowy wywnioskowałem że :
- Ciacho raczej ma rację co do powodów tajemniczosci producenta
- Producent Hardego ma dostęp do całego zaplecza technicznego dotyczącego obróbki tworzyw sztucznych. ( czyli najprawdopodobniej pracownik jakiegoś zakładu produkcyjnego )
- Całość jest produkcją w małych ilościach jak szef nie widzi.
WYDAJE mi się , powtarzam wydaje , że w środku siedzi jakiś klon F 555 , co zapewne powoduje że zasięgi są mniej więcej prawdziwe, ale nie widzę w tym wykrywaczu żadnego pokrętła dyskryminacji - po prostu jej tam nie ma.
pozdrawiam.
PS Hardy nie jest : Armandem , HS4 ,ani MD coś tam .

[/b]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: hardy
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 10:57 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jesli Ciacho ma racje to jak mozna cos takiego kupic??? Gwarancja, serwis i co tam jeszcze, wszystko bierze w leb :n Dzis ktos jest a jutro......szukaj wiatru w polu. Dziwaczna historia w dodatku tak kreowana, ze chyba bez przyszlosci ! (w takim wymiarze naturalnie)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 11:32 
Major
Major

Nie pomyśleliście, że człowiek może posuwać całą produkcję gdzieś na eksport i nie zawracać sobie głowy krajowym grajdołem? Wysoki standard wykonania, pudła przystosowane do wysokiego składowania (ze styropiane w środku) itd. To co uzyskujemy w ściśle kontrolowany sposób do wiadomości to może tylko odprysk całkiem innej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 marca 2006, 12:18 

Albo tak jak pisze Mrand, albo pasjonat produkujący "designerskie" wykrywki ;) Tak czy siak, warto się temu przyjrzeć bliżej..
Jeśli faktycznie, jak twierdzi Rutus, zasięgi są autentyczne, to szacuneczek, chociaż dobra dyskryminacja nie jest zła :)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 12:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nie sądzę by Hardy sprzedawał sprzęt za granicą, nawet nie ma wersji angielskiej swojej stronki. W sieci też poza tą stronką - inna nie istnieje.
Jak rustus wspomniał - gość ma świetne zaplecze materiałowe, ale podejrzewam, że sama elektronika jest żywcem ściągnięta z detektora Pana Smętkowskiego.

Dzisiejszy rynek jest taki nie inny, i kupowanie sprzętu za 1000zł od anonimowego sprzedawcy, sczególnie elektroniki, która za chwilę może przestać działać - jest niepoważne i obarczone zbyt dużym ryzykiem.

Naprawdę, dziwię się, jak firma może oferować sprzęt, jednocześnie zacierając wszystkie ślady. Stąd Hardy pozostanie na zawsze mitem. Może właśnie to jego producenta kręci???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 15:02 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli to rzeczywiście klon F555 to zastanawiający jest fakt braku dyskryminacji. Z tego co pamiętam z czatu to SOG twierdził że zastosował specjalną bardzo czułą i precyzyjną "antenę"(swoją drogą budzi to skojarzenia z omnitronami i innymi tego typu wynalazkami) dzięki której można precyzyjnie namierzyć i określić wielkość przedmiotu, i dlatego dyskryminacja jest zbędna, tyle że trzeba często spoglądać na wskaźnik. Może faktycznie w konstrukcji "anteny" zastosowano jakieś rozwiązanie, które nie pozwalało działać poprawnie dyskryminacji, i dlatego została ona po prostu usunięta, ale w tym temacie powinien się wypowiedzieć już All będący specjalistą ok F555 i jego klonów.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]