Teraz jest niedziela, 5 lipca 2026, 06:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 16:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

to juz nie do konca chodzi o ta tajemnicza wykrywke tylko o pobudzone instynkty ekspoloracyjno-lowiecko-dedektywistyczne. Temat trafil na dobra "glebe".

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 16:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

To może zróbmy konkurs pt.

"KTO PIERWSZY ZDEMASKUJE HARDEGO?"

:-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 17:39 
Major
Major

Być może było tak: Jakiś gość (lub grupa) postanowił zrobić bardzo dobry interes np. z wojskiem, lub na rynku byłej Jugosławi czy Iraku. Wyłożył ok. 100 tys. zł na formy, projekt i zaplecze. Powstał jakiś tam detektor. Niestety cały projekt i kontrakt w międzyczasie się sfajdał. Mimo, że taka suma nie pryszcz, to jej strata była jednak do przełknięcia ponieważ człowieka nie interesowała produkcja poniżej kilku tys. sztuk dlatego zaniechał jej. Dziś zapewne ów gość robi jakiś inny dobry interes i o potknięciu pod nazwą Hardy dawno zapomniał. Po projekcie pozostało jednak kilka sierot, które wiozą się na tej fali pykając na boku trochę detektorków. Jednak nie o to z założenia chodziło. Brzmi prawdopodobnie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 marca 2006, 18:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ale w takim razie po co ta konspiracja??? Przecież wystarczy wejść na stronę Hardego, albo przynajmniej wklepać w wyszukiwarkę - i od razu wszystko jasne!
Więc mam wrażenie, że producent Hardego nie tyle się chowa przed kimś konkretnym (pomysłodawca projektu, właściciel parku maszynowego itp.) co przed swoimi potencjalnymi nabywcami, by mu - jak już zepchnie ostatni z prototypów - dalej dupy nie truli z awariami i serwisem pogwarancyjnym. Po prostu przestanie doładowywać swojego pre-paida i po problemie, a my możemy sobie dzwonić i dzwonić....... albo zamieścić rysopis zaginionego na słupie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 marca 2006, 18:46 
Małomówny czytacz

tylko tak dodam..
Pan google nie podaje stronek z hardym??

moze trzeba poszukać w innym języku???
a przdewszystkim - może trzeba poszukać w innych czcionkach??
w swego rodzaju szlaczkach??
moze trzeba umieć czytać od prawej do lewej ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2006, 00:12 
Weteran
Weteran

Pan google podaje stronkę to po pierwsze
a po drugie to umówiliście się na spotkanie z hardym ?
Jestem ciekaw opini poszukiwaczy bardziej zawansowanych.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 marca 2006, 03:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dla mnie sprawa Hardego jest na tyle jasna że ci nieliczni którzy wiedzą z jakichś powodów na pewno nie napiszą. Poszukiwacze zaawansowani jak pisze Partyzant nie napiszą bo nie wiedzą dla tego że go nie znają. Można więc o tym zapomnieć ale ciekawość nie pozwala. Proponuję więc składką na nagrodę dla tego kto objaśni temat Hardego, bo się zrobiła już afera. Jasne jest że sprzęt ani producent nie jest wart tego aby brać go pod uwagę względem zakupu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 10:14 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Cytuj:
Jasne jest że sprzęt ani producent nie jest wart tego aby brać go pod uwagę względem zakupu

Plomber - wygłaszasz bardzo autorytatywne stwierdzenia, na dość kruchych podstawach ;)
Jeśli jest to stuningowany Smętek o dużo lepszej jakości wykonania i o wiele bardziej przyjemny w pracy, to Twoim zdaniem nie jest wart tej kasy? Kupując samochód, też możesz kupić wersję po tuningu i jasne będzie, że za taką zapłacisz więcej.. Oczywiście nie każdy musi kupować taki samochód, ale Ci którzy je preferują, mają przynajmniej wybór.. Rzecz jasna są to wszystko przypuszczenia, bo jak dotąd nie mamy żadnych relacji o tym jak ten sprzęt się sprawuje w autentycznych warunkach polowych i tu właśnie leży pogrzebany owczarek :666

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 10:38 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ja natomiast przyznaję rację Plomberowi.

Mam teraz na warsztacie wykrywacz o nazwie (mniejsza o to jakiej). Produkt polski - wykonanie nieznane. Zwykle stanowczo odmawiam naprawianie sprzętu polskiego. Jakiś diabeł (może ciekawość) mnie podkusił, żeby jednak przyjąć do naprawy. Obudowa była wykonana całkiem zgrabnie i pomyślałem, ze może jednak nie będzie tak źle. I co ? To co ujrzałem wewnątrz, przeszło moje najgorsze oczekiwania. Klnę do dzisiaj jaki byłem głupi, że się w to wpakowałem. NEVER AGAIN.

Jeśli ktoś chce być takim [...] żeby kupować sprzęt od kogoś o kim nie wiadomo nic, to niech to robi na własną odpowiedzialność. Namawianie jednak innych do takiego postępowania (brania na siebie ryzyka przetestowania sprzedającego i sprzętu) uważam za nieetyczne.

Jest wiele produktów, także polskich, które mimo że są "pozaklasowe", maja już jakąś pozycję na rynku, producenci sa dobrze znani i sprawdzeni. Po jaką cholerę ryzykować ?

Najlepiej niech jakiś producent (RUTUS, Smętek lub inny) dogada się z SOGiem i zaczną robić coś czego nie trzeba byłoby się wstydzić z wyglądu.

:pa

proscan

PS
Ciągle czekam na odzew w sprawie plomby. Byłaby to pierwsza plomba ołowiana jaką widziałem na wykrywaczu.[/url]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 11:06 

Witam!

Proscan - zgadzam się, ale jednak nie do końca ;) Właśnie o to chodzi, żeby wreszcie ktoś powiedział jak ten sprzęt się sprawuje w terenie a to, że jest niesprawdzony? Każdy "nowy" sprzęt jest niesprawdzony dopóki ktoś tego nie zrobi..
W tym wypadku faktycznie jest ryzyko bo producent bawi się w tajnos agentos :cop Z tą plombą to wcale się nie dziwię, bo w wielu sprzętach dostęp jest zablokowany ze względu na życzenie producenta by serwisować sprzęt tylko u niego lub w autoryzowanych punktach naprawy. Tylko, że w tym wypadku być może nie zostaje udzielona gwarancja (właśnie, Radek jak jest z gwarancją?) więc nie ma się czego bać, że coś się straci ją zrywając :666

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 11:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam
Wątpie w to aby Hardy był nastepcą Smętka. Chciałbym się jednak mylić. :skromny To moze trochę kontroweryjne zdanie które napisałem wczesniej jest oparte na podstawie tego co już zostało o nim powiedziane. Piszac to chciałem zastosować pewną prowokację :666 po to żeby ktoś wreszcie zareagował i tym sposobem zakończyć spekulacje na ten temat.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 11:26 

Plomber - nie bój nic. Za oknem coraz cieplej i ludziska zaczną iść w teren i kopać i tym sposobem ogórkowe spekulacje na temat Hardego szybko się skończą :1 Do następnego razu ;)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 13:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Ten Hardy nie ma nic wspólnego z wykrywaczami produkowanymi przez p. Smętkowskiego - tzn. na pewno nie ma nic z tym wykrywaczem wspólnego. To pewne i sprawdzone.
Oczywiście nie wnikam, czy Hardy to kopia HS-a czy nie. Podejrzewam, że typowy klon F555 albo kolon klona F555 bez dysktyminacji. Podejrzewam jednak, że to produkt który okazał się niewypałem handlowym który miał być opychany na jakimś rynku w większych ilościach tylko nie wyszło (karton z logo, styropianowy wkład do pudła, ładne wykonanie) - może związanym z wojskiem sądząc po kolorystyce pudełka elektroniki i braku dyskryminacji. Wyprodukowano tego jakąś tam ilość sądzę, że niewielką - pilotażową do testów ale może ktoś zarzucił, że zostały skopiowane jakieś rozwiązania albo sprzęt się nie sprawdził w testach i został odrzucony i teraz tajemniczy KTOŚ próbuje go sprzedawać na rynku poszukiwawczym.
Dla mnie ten wykrywacz jest jak rubel transferowy: niby jest i niby jest coś wart.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 marca 2006, 20:45 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Najlepszą reklamę temu wykrywaczowi robimy my,pisząc na jego temat 10 stron !!! To chyba rekord.
Tak sobie wydedukowałem po 2x :piwo Okocim czarny,że swego czasu w ulotkach reklamowych firmy z Chojnic ("Geoscan" ale pod inną nazwą.Zasłynęli z czterometrowych zasięgów !!!!!) mocno akcentowane było zamówienie dla ONZ na "kilkaset" wykrywaczy min.Może nie był to bajer w 100 procentach.Jeśli coś zostało wykonane to możliwe,że teraz wypływa jako "Hardy".Cała otoczka propagandowo-marketingowa oraz tajemniczość też by pasowała do strategii tej firmy.Łącznie z zadowolonym klientem zobowiązanym do milczenia ślubami.
Takiej możliwości nikt chyba nie brał pod uwagę a byłaby to ciekawostka roku. :jump
Pozdrawiam,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 30 marca 2006, 07:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Coś mi się zdaje, że jednak pod postacią Radka mamy kryptoreklamę samego producenta. Albo Radek jest mu bliski. Porównałem kilka jego wypowiedzi (także korzystałem z forum Odkrywcy), stąd to stwierdzenie. Pzdr!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]