|
Witam!
Nie ma szans żebyś miał osiąg 10cm, choć trudno powiedzieć nie widząc pierścionka :roll: Na fabrycznym Beach & Jewellery będzie ciągnął o wiele lepiej! Masz świeże baterie?
Nic nie zmieniaj w ustawieniach i ewentualnie, gdy poczujesz się już pewniej, spróbuj wpisać (tylko dokładnie i bez zmian ;) )któryś z programów dla DFx-a ze stronki XLT.. Zobacz na stronce (post "Zimowy Konkursik") jakie osiągi uzyskuje XLT w warunkach domowych i możesz być pewien, że DFX będzie miał bardzo zbliżone.. Monetę 5 zł powinieneś wykryć z ok. 30 cm, bez specjalnego manipulowania nastawami.. Mam nadzieję, że nie jest to kwestia wadliwego egzemplarza a jedynie Twojego nieobycia z tym sprzętem. DFX to wykrywacz o doskonałym zasięgu, zwłaszcza w trudnym gruncie i możesz być pewien, że jeśli będziesz uważny na polu, to nie zostawisz niczego po sobie :1 Ja wyciągałem nim cieniutkie średniowieczne monetki (tzw. "hammered silver") z głębokości na których większość innych sprzętów ich nie widziała.. Na srebro jedyną poważną konkurencją dla DFX-a jest Explorer, jednak DFX-a możesz z czasem nauczyć się ustawiać tak jak chcesz i jak pasuje do danego terenu..
Co do wartości, to jeśli jest zadbany, ceną okazyjną będzie kwota w przedziale od 2200 do 3200..
Pozdrawiam
VW
|