Teraz jest piątek, 3 lipca 2026, 16:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupię RUTUS FIRST albo inne cosik na monety
PostNapisane: sobota, 29 kwietnia 2006, 20:55 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kupię RUTUS FIRST albo co innego na monetki byle nie za drogo - oferty na mejla. Pozdrawiam - arturbernard.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 kwietnia 2006, 23:22 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Chopie na monetki to nie first! bo Cie szlag trafi!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 kwietnia 2006, 08:58 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Bigi, mozesz zaargumentowac swoja teze :que

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 kwietnia 2006, 08:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Panie, a co lepszego W TEJ KLASIE CENOWEJ znajdę... nic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 kwietnia 2006, 10:15 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

First nie nadaje sie na monety!!!!!!!! mialem i lazilem ze znajomymi po polach ilosc moich znalezisk byla do dupy w porownaniu do ich!!! first nie znajdzie naprawde malej monetki, na pewno przegapia mnostwo moniakow! to jest sprzet pod militarke a nie pod moniaki, jesli nie wierzycie Wasza sprawa, ja swoje wiem ;) i dlatego zmienilem wykrywke (tez na rutusa).
Z firstem polatalem po jednym polu, same smieci luski i inne, po zmianie wykrywki przelecialem to samo poletko no i przyznac musze ze moniakow wyszlo sporo :) , to tylko potwierdza stwierdzenie o nieprzydatnosci firsta na moniaki.
Aczkolwiek mam dwa ladne moniaki znalezione firstem :)
Jednak za ta cene polecam na moniaki loctansa neo3 - kumpel ma i wiem ze dziala :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2006, 23:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

bigi napisał(a):
Jednak za ta cene polecam na moniaki loctansa neo3 - kumpel ma i wiem ze dziala :)

Dodam i ja swoje - akurat neo3 za szcześliwy na drobne monety też nie jest - niestety czułość to on ma ładną, dyskryminacje powiedzmy na trzy plus, ale boratynkę tym znaleźć na 10 - 15 cm??? Życzyłbym każdemu powodzenia i funduję piwo. Najmniejszą monetę jaka to pewnie łapie z głębokości większej niż poziom gruntu to 1 fenyś z XIXw. Szęlagi i inne cuda nie mieszczą się (moim zdaniem) w zakresie wykrywania neo.... przypadkiem... to i można coś złapać - ale to z tym urządzeniem tylko fart - a firsta w akcji widziałem i ładnie łapał boratyny...

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2006, 23:45 
Pułkownik
Pułkownik

Firstem to ja żadnej militarki nie znalazłem, monetki/guziki - tak. Polecam, w tej cenie ciężko o coś lepszego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 00:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

marcinl napisał(a):
Firstem to ja żadnej militarki nie znalazłem, monetki/guziki - tak.

teraz to mi sie glupio zrobilo :wq

jak widac kazdy ma inne zdanie, ja swoje wiem, bo mnie szlag trafial jak znajomi kopali moniaki a ja luski na polu! wiec zmienilem wykrywke i od razu sa efekty :)

ideL napisał(a):
firsta w akcji widziałem

no ja go mialem i uwazam ze jako wykrywacz jest naprawde swietny, ale nie na monetki, milotarke szarpie az milo, ale przy spacerach po polach ja w kieszeni mialem 2 monetki a znajomi duuuuuzo wiecej, nie wiem jak boratynki bo mi sie zadnej nie udalo nim znalezc :/ na pewno moge jednak powiedziec jedno:
lazilem po polu powyjmowalem luski i inne smieci, zmienilem wykrywke i polazlem na to samo pole(a raczej lake) powyjmowalem moniaki, wiec to chyba swiadczy samo za siebie

pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 00:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

bigi napisał(a):

...no ja go mialem i uwazam ze jako wykrywacz jest naprawde swietny, ale nie na monetki, milotarke szarpie az milo, ale przy spacerach po polach ja w kieszeni mialem 2 monetki a znajomi duuuuuzo wiecej, nie wiem jak boratynki bo mi sie zadnej nie udalo nim znalezc :/ na pewno moge jednak powiedziec jedno:
lazilem po polu powyjmowalem luski i inne smieci, zmienilem wykrywke i polazlem na to samo pole(a raczej lake) powyjmowalem moniaki, wiec to chyba swiadczy samo za siebie
pozdr

Mam neo3 - póki co sprawnego technicznie - pocisk na drodze znalazł mi owszem b. głęboko, guzik wojskowy gdzieś na 35 cm, ale w polu na monetach to wypadam (z neo) w porównaniu z kumplem "firstsowcem" bardzo blado. Dotychczas drobnica typu szelągi przelatywały raczej niezauważone (mam dosłownie jedną sztukę, którą udało się namierzyć i wyjąć z ziemi) - kolega mój firstem "kosi" monety w polu niemal "na kilogramy" (no może lekko przesadziłem - ale na prawdę ładnie działa mu ten detektorek)

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 01:23 
Generał Broni
Generał Broni

No boratynek pod Szczecinem to chyba az tak dużo to nie ma. Ale za to fenisiów na kilogramy a to już Neo łapie ;) . No i na srebrnych markach też się sprawdził ;) . Ale w tym cholerstwie trzeba naprawdę nakręcić się gałkami żeby wszystko zgrać bo jak sie czegos nie dopatrzy to zasieg leci. No i można terz biegać na splicie bez dyskryminacji lub z minimalna, zawsze to te pare cm można wywalczyć.
Nie narzekam ale i tak szykuje sie zakup czegoś mocniejszego. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 11:30 
Generał Brygady
Generał Brygady

Aygon napisał(a):
No boratynek pod Szczecinem to chyba az tak dużo to nie ma. Ale za to fenisiów na kilogramy a to już Neo łapie ;) . No i na srebrnych markach też się sprawdził ;) . Ale w tym cholerstwie trzeba naprawdę nakręcić się gałkami żeby wszystko zgrać bo jak sie czegos nie dopatrzy to zasieg leci. No i można terz biegać na splicie bez dyskryminacji lub z minimalna, zawsze to te pare cm można wywalczyć.
Nie narzekam ale i tak szykuje sie zakup czegoś mocniejszego. :666

Długo się tym nie posługuję, ale myślę, że w miarę dobrze go opanowałem. Aygon nie wierzę, że w okolicach Szczecina nie ma boratynek - one są na prawdę wszędzie - ja łaże i nic a koleś idzie za mną z ACE 250 lub drugi z Firstem i wyciąga - na 10 cm w gruncie niestety neo boratynki nie znajdziesz... Wczoraj zdesperowany w swoim skróciłem kabel do cewki i zmieniłem gniazdo na ekranowane - trochę czułość poszła w górę (w mieszkaniu zacząłem słyszeć zakłócenia z sieci internetowej budynkowej) - a właśnie przed chwilą kupiłem dwa metry nowego kabla f-my tasker i zamiast tego badziewnego gniazdka DIN założę mufę pięciopinową skręcaną. W następnej kolejności poleci wzmacniacz wstępny odbiornika - moze jeszcze z tego coś wystrugam bo szlag człowieka trafia jak inni wyciągają starocie a tu tylko fenysie i dychy z kopernikiem wylatują...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 11:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

no ja lazilem z firstem a za mna klient ze ace 150 i jemu piszczalo a mi sralo! a o boratynki pod szczecinem chyba jednak ciezko :) zgadzam sie :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 13:33 
Weteran
Weteran

Przepraszam bardzo ale czy to dział "Wykrywacze i detektory" czy dział "Giełda" :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 maja 2006, 13:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Partyzant napisał(a):
Przepraszam bardzo ale czy to dział "Wykrywacze i detektory" czy dział "Giełda" :que

Faktycznie - zrobiło się technologicznie - reasumując polecam firsta - jest to z mojej strony opinia obiektywna gdyż sprzętu tego nie miałem, nie mam i raczej wejdę w przyszłości w coś mocniejszego - ale polegam na tym co widziałem

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 maja 2006, 20:55 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No tak - a ja dalej szukam używanej, niedrogiej wykrywki, która zareaguje na drobny kolor czyli w stylu RF (dla mojej lepszej połowy) - więc jak będzie - jakieś oferty?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]