Teraz jest środa, 8 października 2025, 10:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: WYkrywacz p. Nowaka - co myslicie na ten temat?
PostNapisane: wtorek, 16 września 2003, 13:02 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

CHcialbym sie dowiedziec czy rzeczywiscie wykrywacze saper color i univers maja takie zasied\gi jak podaje producent?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 września 2003, 14:41 
Major
Major

Witam;
Jestem szczęśliwym posiadaczem wykrywacza Nowaka :D
Generalnie szukam nim meteorytów (a więc żelaztwa) i spełnia swoją rolę znakomicie .Na militaria i inne żelazne badxiewie jest OK :1 Natomiast od wiosny nie znalazłem nim ani jednej monetki :? . Faktem jest że specjalnie ich nie szukałem .... Łuski trafiałem na głębokości ok.70 cm (8 łusek w jednym miejscu) w piaszczystym terenie . Co do zasięgów podawanych przez producenta wg. mnie wydają się przesadzone przynajmniej o ok.10%-20% :bat
Wszystko też zależy na jakim podłożu będziesz szukał , bo np. mokra glina trochę ogranicza możliwości wykrywacza . "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! na takim podłożu wykrywacz się wzbudza i daje sygnał dużego ,głęboko zalegającego przedmiotu :sciana
Pragnę zaznaczyć że problem ten konsultowałem z Nowakiem i specjalnego rozwiązania nie znaleźliśmy :mad:
Mógłbym jeszcze wystawić temu wykrywaczowi wiele pochlebnych i niepochlebnych opinii ale poczekamy co powiedzą inni...
Być może nie za bardzo Ci pomogłem ale nigdy nie biegam z miarką i nie mierzę głębokości kopanych dołów ...

pzdr

ROMULUS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 września 2003, 10:31 
Moderator
Moderator

ja uzywam nowaka i wydaje mi sie, ze zasiegi sa podane moze i OK, ale zeby trafic cos na maksymalnym zasiegu w terenie to trzeba naprawde powoli sie poruszac.... :(

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]