Teraz jest piątek, 3 lipca 2026, 08:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 maja 2006, 19:44 
Major
Major

Mówię, bo dokładnie wiem. Ty zaś możesz skorzystać lub nie. (Lepiej wyjdziesz gdy skorzystasz)
Jeśli jest możliwość wyboru to warte uwagi są modele /Di PRO. Dopiero od tego typoszeregu Whites uzyskał taki wymiar jaki powszechnie znamy i za co cenimy tę markę. Niższe raczej bym odradzał. Jest spora różnica (nie tylko koloru) pomiędzy modelami starszymi (niebieskimi) i nowszymi (czarnymi). Dotyczy to tak rozwiązań konstrukcyjnych, własności użytkowych jak i daty produkcji. W tym wypadku nowsze jest zdecydowanie lepsze. Jeśli kogoś interesują szczegóły (a jest ich zbyt wiele aby wszystko szczegółowo opisywać), proszę do mnie zatelefonować (po godz. 20:00).

Ostatnio edytowano czwartek, 11 maja 2006, 19:57 przez Mrand, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 maja 2006, 19:46 
Podporucznik
Podporucznik

olsztynianin napisał(a):
Witam!
Pomyśl nad kupnem używki firmy z wyższej półki...Minelab, Whites..Ja osobiście śmigam na Whitesie Eagle Spectrum,pierwotnej wersji XLT.Sprzecik mnie w 100% zadawala,nie męczy kakofonią dzwięków (chyba,że wklepiesz mu program MM oferujący lepsze osiągi i czułość) i co najważniejsze-jest niezwykle skuteczny.Za 1500zł możesz spokojnie na A..ro wyrwać jakaś używkę wyzej wymienionych firm.
Pozdrawiam!

zgadzam się z tym co napisał olsztynianin, z tym że jest jedno ale...

jeśli nigdy nie miałeś sprzętu typu "DIGITAL" to możesz mieć problem z dogadaniem się ze sprzętem
mnogość funkcji i nastawów jest porażająca a zdecydowanie nie polecam chodzenie na jakiś nastawach fabrycznych bo są chyba nie na nasze realia
szkoda ze ja nie wiedziałem w zeszłym roku ze olsztynianin ma taki sam sprzęt jak ja bo może bym go sobie trochę bardziej obcykał i White's by został bo wykrywacz jest ewidentnie super...
jednym ewidentnym minusem sprzętu było to, że EAGEL lubi być szybko przemiatany ( jak chyba większość Whites'ów ) a nie jest wcale lekki choć żeby nie przerażać to dużego dramatu nie ma
w tej chwili mam 2 wykrywacze muszkietera i Fishera 1266-XX i o ile muszkieter jest sprzętem po którym spodziewałem się, że będę zadowolony to z fisher'em jestem zachwycony ... choć moje najlepsze fanty wyszły właśnie muszkieterem

zastanów się czy dasz sobie rade z takim sprzętem - ja byłem totalnie początkujący i był to mój pierwszy wykrywacz ... rady sobie z nim nie dałem

pozdr. warwick

Ostatnio edytowano czwartek, 11 maja 2006, 22:52 przez warwick, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 maja 2006, 22:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie zgodze sie z tym.Zalezy to jeszcze moze od indywidualnych umiejetnosci,wyczucia i checi ,ale ja przesiadlem sie z prostego wykrywacza armanda po pol roku na najbardziej skomplikowany wykrywacz "digital" jakim jest XLT,i nie powiem, na poczatku mialem problemy,ale po kilu wypadach XLT to "miod z benzyna" :luv
Pomoglo mi oczywiscie forum Vana,skad zaczerpnalem przede wszystkim programy.
Nie boj sie glebokiej wody,wez wykrywacz ktory daje jak najwieksze szanse
,fakt ze w naszym "biznesie" duzo zalezy od farta,ale zaraz na drugim miejscu po farcie jest sprzet..Im lepszy bedziesz mial sprzet tym wiecej bedziesz mogl odczytac co wykrywacz ci mowi o tym co jest pod cewka..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 maja 2006, 22:49 
Podporucznik
Podporucznik

absolutnie nie twierdze, że ten typ wykrywaczy nie jest do opanowania - to tylko tak w kwestii formalnej
twierdze natomiast z całym zapałem ze wykrywacz jest trudny do obcykania szególnie dla osoby która nie miała wczesniej stycznosci z tego typu sprzętem jak EAGLE SPECTRUM, XLT czy DFX czy jak w moim przypadku nie miała w ogóle doczynienia ze sprzętem
wszystki fora tematyczne oczywiście są b.pomocne ale najleprza jest pomoc osoby posługującej już takim sprzętem - pozawala przede wszystkim uniknąć chaosu na początku i ukieunkuje na co trzeba zwracać uwagę
Ja teraz z perspektywy czasu podejrzewam już jakie robiłem błędy (min. za duża czułość) i mam do tego już trochę inne podejście

Jeśli ANDOR miał juz jakiś wykrywacz (a z tego co przeczytałem wnioskuję że miał) bedzi mu na pewno łatwiej, z tym że chciałbym żeby miał świadomość że ta seria wykrywaczy jest wyjątkowo trudna do poznania - choć na pewno jest grono osób które błąd ortograficzny!!! się z nim "dogadały" - jednocześnie bezsprzecznie twierdze ze jak już orzeł zostanie poskromiony to nie raz napewnie i nie dwa pokaże na co go stać

podstawa to tylko przejść przez trudny początek z czyjąś pomocą i tyle

ja nie miałem takiego szcześcia ale nie wykluczone, że jeszcze kiedyś spróbuje poskromić "BIAŁEGO" :za

pozdrawiam :piwo :piwo :piwo warwick

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 01:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mrand napisał(a):
. Jest spora różnica (nie tylko koloru) pomiędzy modelami starszymi (niebieskimi) i nowszymi (czarnymi). Dotyczy to tak rozwiązań konstrukcyjnych, własności użytkowych jak i daty produkcji. W tym wypadku nowsze jest zdecydowanie lepsze.

Seria niebieska ma kilka zalet - po pierwsze jest naprawialna bez problemów (zero dziwnych procesorów - e... to nawet najmniejszy nawet problem - ale w razie niemca skąd wziąć kody do zaprogramowania nowego kontrolera), po drugie niskie koszty zakupu, po trzecie osiągi i tak lepsze od wszelkich cudów krajowej produkcji (bez porównania) - a dla mnie przynajmniej brak bajerów typu kupa smieci na LCD - a zamiast tego wskaźnik na ustroju działa uspokajająco (widać nie idę z postępem) - a do tego zimą na LCD to mozna sobie nic nie zobaczyć - bo wyświetlacze ciekłokrystaliczne w ujemnych temperaturach zazwyczaj nie działają.

Oczywiście to moje zdanie i wcale nie trzeba się z nim zgadzać

pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 07:49 
Major
Major

Proszę nie podawać mylących informacji. Seria detektorów Di/PRO jest całkowicie analogowa. Wdaje się, że były to (bo wstrzymano produkcję) najbardziej zaawansowane detektory klasyczne. W swoim czasie mogły im dorównać jedynie wykrywacze Teknetics z serii 8000 i 9000. Jeśli istnieje możliwość wyboru to dużo lepiej jest wziąć Di/PRO z sondą BlueMax950 niż niebieski D z białą grubą cewką. To właśnie po wprowadzeniu sondy BlueMax950 (czarnej z dziurką) uzyskano skokową poprawę zasięgu i właściwości użytkowych. Sonda ta jest produkowana do dzisiaj i uznana jest niemal za wzorzec doskonałości :) Jeśli chcesz dobrze wydać swoje 1500zł, bierz czarny. Na marginesie dodam, że sam również chętniej używam, osobiście zmodyfikowanego (z mixem i multitonem), modelu Di/PRO niż XLT.

Ostatnio edytowano piątek, 12 maja 2006, 09:07 przez Mrand, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 08:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A moze ma ktoś z was do sprzedania jakąś wykrywkę ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 11:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mrand napisał(a):
. Seria detektorów Di/PRO jest całkowicie analogowa. .

Czy ja pisałem, że cyfrowe?? Nie przypominam sobie abym coś takiego pisał - natomiast spora część współczesnych czarnych (jeśli nawet nie wszystkie - nie wiem bo jestem grzebaczem na nie użytkownikiem produktów) to procesorowce

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 12:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 13:02 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 23:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

norbi napisał(a):
idel, piszesz o wyswietlaczu LCD. mrand tlumaczy Ci, ze seria di takowych nie posiada, przeziez to proste :)
pozdr!

Przyznaję, że gadałem o kolorze a nie o akurat o serii Di - zresztą sorry - jestem biednym człowiekiem i o white'sach wiem tyle ile sam naprawiałem temu i owemu, no i przy okazji pobawiłem się tym - kiedyś jak zostanę bogatym człowiekiem (na czym mi zresztą raczej nie zależy) - to też będę mógł wybierać w "kolorowych liniach" :) Po prostu chciałem stanąć w obronie serii niebieskiej (z której grzebałem tylko w dwóch modelach) - dla kogoś kto nie ma za dużo kasy (są tacy - na prawdę :jump ), a ma możliwość kupienia sobie czegoś niebieskiego za małe pieniądze, to na prawdę dobra inwestycja - bo moim zdaniem jest to na pewno lepsze od hsów czy innych produktów polskich, a nawet zagranicznych ( niejednokrotnie współczesnych). Problem jedynie w tym, że wiekszość tego typu sprzętu to jednak wyeksploatowany szmelc - i dlatego jeśli ktoś jest dobrym elektronikiem, to na pewno może sobie pozwolić na taką fanaberię - która przyniesie w konsekwencji sporo radości.
Fakt, że trochę mam też uczulenie na wypowiedzi odnośnie konieczności dążenia za nowościami...

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 07:04 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A CO SĄDZICIE O Sovereign Elite?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 15:49 
Chorąży
Chorąży

witam
Elite? solidny kawał maszyny a jednak nie daje tych możliwości co 6000 di pro lub xl pro
co do di pro mój kumpel z nim biega i osobiście gorąco go polecam :1
sprzęt naprawde przyjemny i "głęboki"
pozdro hektor

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]