Witam!
Dziś sporo czasu tu spędziłem na szukaniu nowej opcji dla mnie, ale jakoś nie mogę nic wybrać.
Oczywiście interesują mnie tylko monetki.
Jeszcze rano byłem przekonany o słuszności zakupu kolejnego Garretta z wyższej półki (wyświetlacz LCD, przyciski itd), ale chyba już nie jest mi to potrzebe do szczęścia.
Nie wiem jak w "wyższch" modelach Garretta, ale w moim brakuje mi możliwości wsłuchiwania się w słabsze sygnały (głębiej zalegające monetki). W ACE sygnał jest lub go nie ma, więc nie ma w zasadzie słabszych czy mocniejszych sygnałów. To taki trochę "idioten foto aparat", choć muszę przyznać, że monetek trochę znalazłem... szczególnie jak przesiadłem się na niego z... Dukata :n Porównanie jak ze starej syrenki do nowego Polo ;)
No ale właśnie - chodzi głównie o zasięgi i dobrą dyskryminację na monetki. Rozważałem już zakup większej cewki, ale zasięgi poprawiły by się średnio o jakieś 2 cm... więc nie wiem czy warto wydawać na nią pieniądze.
Myślałem o F 1225, na stronie Darka wypada nieźle, ale z cewką 10,5", a ta kosztuje dodatkowo 630 zł, co daje w sumie ponad 2200 zł.
Podpowiedzcie mi coś prosżę - tu macie link do testów zrobionych przez nieocenionego kolegę Grzebiuszka, dla standardowej i większej cewki (testy w powietrzu, max. czułość).
http://www.poszukiwanieskarbow.slp.pl/F ... 001160.jpg
Porównajcie prosżę ze swoimi sprzętami i doradźcie coś (nówkę) do kwoty 2000 zł
Podsumowując: monety, zdecydowanie lepsze zasięgi niż ACE, nie musi mieć LCD, dobra dyskryminacja, zasilanie: "paluszki", kilkutonowa identyfikacja, namierzanie...
HELP!