Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 04:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 21:31 
Podporucznik
Podporucznik

:skromny

Ostatnio edytowano wtorek, 16 maja 2006, 21:44 przez dariusz08, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 maja 2006, 21:43 
Podporucznik
Podporucznik

Przesyłka nie była taka droga bo przyszły w jednej paczce.A co do ceny to kwestia dyskusyjna.Zbieram juz od jakiegoś czasu i pierwszy raz miałem okazję zakupić fanty w takim stanie,jakiś taki trybik mi się w głowie zablokował i musiałem je mieć. :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 08:25 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Nie no, ta manierka i menażka bezapelacyjnie są klasą samą dla siebie. :1 W takim przypadku trudno mówić o realnej wartości, decyduje chęć ich posiadania. A już dyskusja na temat ich wartości w ogóle wydaje mi się niestosowna.
Darku, jeżeli moge coś powiedzieć, to moim zdaniem cena wcale nie była wysoka, abstrahując już od faktu, że za kilka tygodni to już nawet nie będziesz pamietał ile dałeś, a fanty pozostaną na zawsze. I o to chodzi !! Gratuluję !

P.S. Powiedziano, że cena była wysoka, ale jakimś trafem była 2 razy ( !! ) niższa niż cena, którą jakiś czas temu wylicytowano za "złom-manierkę" pewnego SUP Sprzedawcy na Allegretto.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 08:29 
Weteran
Weteran

marcinkappa napisał(a):
Nie no, ta manierka i menażka bezapelacyjnie są klasą samą dla siebie. :1 W takim przypadku trudno mówić o realnej wartości, decyduje chęć ich posiadania. A już dyskusja na temat ich wartości w ogóle wydaje mi się niestosowna.
Darku, jeżeli moge coś powiedzieć, to moim zdaniem cena wcale nie była wysoka, abstrahując już od faktu, że za kilka tygodni to już nawet nie będziesz pamietał ile dałeś, a fanty pozostaną na zawsze. I o to chodzi !! Gratuluję !
.

zgadzam sie z marcinem - to nie miejsce na dyskusje o finansach, kto co i za ile kupil, i czy tak drogo czy tanio.
dla kazdego to pojecie wzgledne - drogo, tanio. Poza tym uwazam, ze cena byla dobra, za takie sumy u nas na allegro schodzily manierki górskie w owiele gorzych stanach. gratuluje nowych nabytków, które jak sądze zagoszczą w twojej kolekcji na wieki :1
nei ma czego żałować:)

Cytuj:
P.S. Powiedziano, że cena była wysoka, ale jakimś trafem była 2 razy ( !! ) niższa niż cena, którą jakiś czas temu wylicytowano za "złom-manierkę" pewnego SUP Sprzedawcy na Allegretto

no to dla mnie ewenement, niedawno ten sma sprzedawca sprzedal gniot manierki bez kubka za 1/3 wartosci tej, która poszla za 800zl :D
:jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 11:36 
Porucznik
Porucznik

,,,

Ostatnio edytowano niedziela, 7 czerwca 2009, 11:28 przez scz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 16:32 
Podporucznik
Podporucznik

No to dziękuję za zrozumienie.
Tak szczerze to gdy otworzyłem paczkę,ochłonołem i zaczołem robić zdjęcia podszedł do mnie mój syn i zapytał:
"tato już to sprzedajesz?"
odpowiedziałem mu bez chwili namysłu
-dzieciaku ,pewnie tą manierkę i menażkę będziesz jeszcze pokazywał swojemu dziecku ,bo ja tego nigdy nie sprzedam.
No i myslę,że na tym zamkniemy dyskusję,czy za coś warto dać ileś tam kasy czy nie. :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 16:42 
Podpułkownik
Podpułkownik

Teraz Darek pasuje ci w podobnym stanie menażka stalowa na ktorą sam choruje od jakiegoś czasu ja osobiśce mam sentyment do manierek czy menażek stalowych i tez pewnie gdybym miał na tyle kasy to ostro powalczyłbym aby to mieć. Jeszcze raz gratuluję ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 maja 2006, 18:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

NO dobra chlopaki przynam ze cena jest pojeciem wzglednym. najwazniejsza jest chec zakupu i uopor z jakim dazymy do zdobycia takiego a takiego przedmiotu do naszej kolekcji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 maja 2006, 20:30 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki koledze Marcinowi stałem się właścicielem takiej pięknej lornetki.Firma Swarovskiego.
Arek zobacz numerację ,nasze lornetki dzieli niewielka różnica.Może składały je te same osoby. :skromny
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 maja 2006, 23:19 
Podpułkownik
Podpułkownik

Faktycznie numeracja jest bardzo bliska !! Bardzo ładny stan lornetki :1 moja jest używka ale mi się i tak podoba ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 maja 2006, 08:45 
Weteran
Weteran

ehhhh
ostrzylem zeby na ta lornetke :cry: jednak zawsze mi uciekaja sprzed nosa :)
moze swojej starej bedziesz sie pozbywal ? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 maja 2006, 17:25 
Podporucznik
Podporucznik

Muszę się przyznać,że tej ddx już nie mam,wymieniłem się na panterkę. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 18:56 
Podporucznik
Podporucznik

Dzisiaj kolejny "strychowiec".
Aluminiowa manierka ze stalowym kubkiem.Manierka ,paski,filc sygnowane jednym producentem C&C.W. 43
Może nie tak piękna jak ta poprzednia ale też całkiem przyzwoita.Ciekawostką jest to ,że pokazana manierka jak i plecak który pokażę w dalszej części były własnością tego samego żołnierza co potwierdzają odręczne podpisy.
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 19:05 
Podporucznik
Podporucznik

Plecak to typowy plecak przewidziany dla oddziałów górskich choć był również bardzo powszechnie używany przez pozostałe jednostki WH , szczególnie na froncie wschodnim.Znalazłem nawet w jednej z kieszeni resztki niemieckiej gazety,czcionka gotyk więc pewnie przeleżała w nim od końca wojny.
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 czerwca 2006, 20:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bardzo fajnie podpisany ten plecak! Prosze mi powiedziec czy ten pokrowiec na w/w manierce to standart ??? Czy była to tzw wersja dla "górali" ? NIe znam sie zabardzo na tym a wpadła mi przypadkiem podobna maniera tyle ze w parcianymi paskami... i chciałbym ja spienierzyc wiedzac oczywiscie wczesniej co to jest !
pozdro Marek

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]