|
Dzisiaj przez dluzszy czas tzn okolo 3 godziny testowalismy nowy wykrywacz Ultre 2 , wspomne ze mam od ponad 2 lat Firstwa i jak na razie jestem podlamany tym nowym. Wcale nie moge sobie z nim poradzic , a probowalismy naprawde tak jak tu koledzy przytaczali rozne ustawienia oczywiscie na polnej drodze i na polu lacznie z zakopywaniem monet ; 1gr ,5gr, 50gr , klucze od domu w peczku [3 mosiezne i 3 metalowe] a osiagi; -1gr, i 5gr, lezace na ziemi reagowaly do wysokosci sondy nad nimi do max 5cm,1gr zakopany na glebokosci do 5cm błąd ortograficzny!!! nie reagowal, natomiast klucze na ziemi max do 20cm podniesionej sondy nad nimi powyzej nie reagowal.Ustawienia probowalismy wszystkie tryby ,czulosc 80-100 procent , grunt roznie najczesciej po srodku ,dyskryminacja we wszystkich mozliwych polozeniach , glosnosc na maxa,oczywiscie przygotowanie wykrywacza do pracy [przelacznie ze statyku z dyskr. na statyk al]pikniecie oznacz got. do pracy,i jutro dalej bedziemy probowac .Moze jeszcze cos nie tak robimy,jezeli ktos z kolegow moze mi cos doradzic to z gory dziekuje.W firscie sonda brala zewnatrz a w ultrze 2 sonda bierze wewnetrznym obwodem i uwazam ze bardziej dokladnie trzeba omiatac bo sygnal dopiero jest gdy wykryty przedmiot znajdzie sie prostopadle na krawedziach i nad srodkowym otworem sondy. :( [/list]
|