Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 23:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 sierpnia 2006, 15:24 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie jestem dealerem Nexusów i nie zamierzłem nawet nim być, i nie wiedziałem czy kiedykolwiek taki wykrywacz zamówię. Eksperymentuję na, sobie narażając się na dużą stratę, ale jeżeli wykrywacz się sprawdzi nie mogę wykluczyć, że Nexus będzie w mojej ofercie.
Fakt jest taki, że dealerem Nexusa nie jestem, nie miałem go nawet w ręku i wszelkie informacje mam z internetu, jednej rozmowy telefonicznej z użytkownikiem i z korespondencji z producentem.
Zawsze poszukiwałem i będę poszukiwał wykrywaczy lepszych i głębszych od tych, które mam do dyspozycji i nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że jeżeli jakiś wykrywacz mi się spodoba to eksploatuję i poznaję go do granic możliwości.
Wielkim natomiast plugastwem jest bycie naganiaczem f-my M za ochłapy i zwalczanie konkurencji odrażającymi metodami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 sierpnia 2006, 16:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

...Prawie jak na forum "O" :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:16 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

To, że panowie P i D się nie lubią ,nie jest żadną tajemnicą, ale to nie znaczy, że w tym dziale będziemy się nawzajem oskarżać o Bóg wie co :cop Mam czasem wrażenie, jakby wykrywacze były tak lukratywne jak kokaina, bo tyle wywołują różnych emocji ;)
Tak czy siak, nie wygląda na to żebyśmy się dowiedzieli czegoś bardziej konkretnego o tym wykrywaczu, więc tymczasowo zamykam wątek..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2006, 14:23 

Witam!

Wątek otwieram na prośbę jednego z forumowiczów, który dostrzegł, że na innym forum Nexus jest wystawiony na sprzedaż. To oznacza, że Raned miał okazję przetestować ten sprzęt, więc pewnie bedzie się chciał podzielić swoimi spostrzeżeniami :)
Proszę tylko o zachowanie zdrowego rozsądku i ścisłe trzymanie się tematu :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2006, 17:04 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prawda, że wystwiłem wykrywacz na sprzedaż, po dokładniejszym przetestowaniu stwierdzam, że wykrywacz ma bardzo duży potencjał i zostanie ze mną. Chcę jeszcze raz zaznaczyć, że nie jestem dystrybutorem tego sprzętu i w najbliższym czasie nie zamierzam być, ale jeżeli produkcja się rozwinie i ustabilizuje nie mogę tego wykluczyć. Niektóre swoje doświadczenia opisałem na forum Odkrywcy i nie chcę się powtarzać.
Mój Nexus ma trochę za dużą cewkę jak na moje potrzeby, czyli double 9" i tylko o doświadczeniach z tą cewką mogę pisać. Wykrywacz zadziwił mnie kiedy wyciągnąłem carski nieśmiertelnik na schodzonym przez wiele lat poletku z głębokości spoza zasięgu jakigokolwiek wykrywacza standartowego i po raz drugi gdy dokopałem się do czegoś przypominającego piecyk na mierzonych 75 cm. Niestety nie odkopałem tego i nie sprawdziłem co to było.
Odpowiem w miarę możliwości na pytania uczestników dotyczące Nexusa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2006, 23:44 
Chorąży
Chorąży

Fakt widziałem iskierkę w oku Denara -kiedy opowiadał o Nexusie a no i efekty bardzo sympatyczne
Ps.
Mam nadzieje ze podróż była bez problemów :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 września 2006, 06:07 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Łupem Nexusa padł kolejny nieśmiertelnik carski, już trzeci (24 Simbirski p.p.) w miejscu schodzonym na amen także wykrywaczami z dużą cewką. Znalazłem też dołek z ok. 30 scyzorykami, 10 nożami kuchennymi, zapalniczką i kieliszkiem do jajek.
Przykładowe realne zasięgi w ziemi:
Oczko od pałatki śr. 5 cm - 50 cm
guzik carski - 30 cm
W przypadku użytkowania cewki double 9" niezbędny jest pinpointer. Cewka double 6" wg. producenta nie będzie już robiona, jedynie double 4".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 września 2006, 09:22 

Witam!

Denar - jeśli dasz radę to wpadnij na Spektrumowisko w ten weekend w Gdańsku, gdzie byłaby szansa realnego przetestowania Nexusa versus inn sprzęty :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 września 2006, 11:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przykro mi ale mam zupełnie inne plany, poza tym nie lubię tłumów. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące Nexusa na forum. Porównywanie z innymi wykrywaczami nie bardzo ma sens, ponieważ nie jest to wykrywacz uniwersalny a specjalistyczny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 września 2006, 12:06 

No, nie przesadzajmy z tymi tłumami ;) Dla mnie jeśli podaje się zasięg na klamrę, monetkę czy cokolwiek metalowego, to jest to wykrywacz metali, który można (choć nie trzeba) zestawić z innymi w terenie i nie ma nic złego w takich próbach :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]