Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 04:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 października 2003, 21:23 
Weteran
Weteran

Potwierdzam. Jakość do ceny jest bardzo ok. Ja szukam z ustawieniem czułości w zależności od warunków (najczęściej ok 6-7)
Dyskryminacja 0, a jak zapiszczy to reguluję gałeczką i mniej więcej orientuję się co w Błąd-nie "ziemii" a "ziemi" piszczy. Szkoda tylko, że w Błąd-nie "ziemii" a "ziemi" siedzi strasznie dużo aluminium, bo ten metal Rutus naprawdę nieźle ściąga. Jak producent będzie miał sprzęt wyższej klasy (za więcej kasy :( ) to się piszę. Sam Rutus kiedyś coś na ten temat wspominał - więc czekam do wiosny. I oczywiście fajny jest dość długi drążek.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2003, 23:01 
Kapral
Kapral

Witajcie !

Od jakiegoś czasu czytam forum i widzę sporo pozytywnych opinii o wykrywce Rutusa .
Pojawiają się też głosy podziękowania za pomoc w naprawie itd...
Natomiast ja mam problem z uzyskaniem kontaktu z wytwórcą lub jakimś jego przedstawicielem
i otrzymaniem odpowiedzi na kilka moich pytań .
W zasadzie byłem zdecydowany na zakup , ale czas mija , sezon się kończy i chyba przełożę zakup na wiosnę .
Powiedzcie mi czy ja jestem zbyt niecierpliwy czekając kilkanaście dni na kontakt ze strony producenta ,
czy może to standard w kontaktach z Rutusem ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 00:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

witam! ja również nie mogłem się skontaktować z Rutusem, gdy chciałem sobie sprawić wykrywke Jego produkcji. no cóż, wszedłem sobie na chata któreoś pięknego wieczora i szczęście się do mnie uśmiechnęło!co prawda nie spotkałem tam Pana Arkadiusza, ale dzięki mojej "natrętności" i uprzejmości JMSa (wielkie dzięki!!!) w niedługim czasie będe mógł się cieszyć nową zabawką! a sezon na wykopki, mam nadzieje, chyba jeszcze troche potrwa! pozdrowionka :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 09:01 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Aby skontaktować się z p. Arkadiuszem najlepiej chyba dzwonić na komórkę (numer na stronie). Swego czasu zakup Rutusa załatwiłem w ten sposób w ciągu 3 dni :D

pozdrawiam
wilhelm6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 10:32 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Chciałem przeprosić Tych którzy pisali do mnie emaile, ale ostatnio mam problemy z internetem. Najłatwiejszy sposób kontaktu ze mną to telefon albo komórkowy albo stacjonarny. Numery telefonów są na stronie ( a jeśli ktoś nie zna adresu strony to mój banerek znajduje się na stronie głównej tego serwisu : )
Serdecznie przepraszam za trudności z kontaktem
RUTUS
ps Co do nowych wykrywek to mogę juz właściwie napisać ( bo wykrywka za 10 dni będzie już w sprzedaży ) że jest first plus.
cztery tryby pracy : statyczny ( dla militarystów ) , MONETY dla moneciarzy ( tryb pracy z podwójnym filtrem który powoduje , większe tłumienie sygnału od gruntu , wykrywacz jest szybszy a poza tym w czasie realnych poszukiwań jest głębszy o ok. 10 do 20 % - niby mało ale zawsze : ) PRACA DYNAMICZNA - czyli tryb znany z zwykłego firsta , PRACA DYNAMICZNA DWUTONOWA - czyli coś dla tych co lubią wszystko kopać . Wykrywacz daje normalny sygnał dla wszystkiego co jest "powyzej" dyskryminacji a inny dla przedmiotów odrzuconych przez dyskryminację.Cztery pokrętła : głośność , czułość , dyskryminacja, grunt, oraz na wyświetlaczu wyswietlanie trybu pracy , dokładny pomiar baterii w procentach , wyswietlanie siły sygnału , w czasie pin-point'a podawanie głębokosci dla monet, Oczywiscie znane już z cyklopa 2 regulacja PROGU oraz czasu próbkowania.dodatkową funkcją jest takze cyfrowo realizowany filtr magnetycznych kamieni który pozwoli na dokładniejsze wstrojenie się w grunt ( a więc uzyskanie większej skuteczności ) bez denerwujących piknięć na magnetyczne kamienie.Wykrywka zewnętrznie będzie podobna do Cyklopa2 ale w stosunku do tego wykrywacza będzie mocno poprawiona i zmodyfikowana :)
pozdrawiam RUTUS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 11:16 
Weteran
Weteran

Odliczamy zatem. Może tylko premierę przesunąć o jeden dzień by nie wypadła 13.
Nie zadaję pytań - czekam na miłą niespodziankę.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 13:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A jak przedstawiać się będzie cena Rutusa First Plus (kolezka chce kupić piszczałkę i proponuję mu rutusa ale może niech poczeka na plusa o ile nie będzie dwukrotnie droższy)? Bardzo jestem ciekaw a jakoś nigdzie nie mogę znaleźć ceny?
pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 14:03 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

A co z Rutus Military, kiedy bedzie, jaka cena, zasiegi?????????????????????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 19:36 
Pułkownik
Pułkownik

"w czasie pin-point'a podawanie głębokosci dla monet"
Nie wiem czy dobrze rozumiem- wykrywacz poda na jakiej glebokosci lezy fant?

ps. Jaka cena? Upust dla stalych klientow?:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 23:46 
Kapral
Kapral

Właśnie jestem po długiej rozmowie telefonicznej z Arkiem .
Dostałem odpowiedź na wszystkie moje pytania , a nawet więcej :)
Polecam każdemu kontakt telefoniczny - Arku dzięki za cierpliwość !!!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]