Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 11:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 21:59 
Generał Broni
Generał Broni

Rutus Ulta II vs. Smętek? Były już o tym tematy chyba. Każdy z nich jest do innych zadań, Ultra II na pewno bardziej uniwersalna. Z HS-3 za moniakami raczej nie pobiegasz (choć wszystko zależy od miejscówki).
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Hadess napisał(a):
A jak stoi Rutus II w porównaniu ze Smętkiem HS-3?

To dwa różne polskie wykrywacze, obydwa najlepsze w swojej klasie - jednak inne.
Nie da się ich porównać, Hadess.
Z resztą, masz swoja myszę - to po niej depcz. (patrz: PROFIL) :jump

Dajcie juz spokój, bo znowu będzie na mnie... :luv

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:15 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Trochę się narobiło bo jak Ciacho pisał post to ja poprawiałem mój :)

Film nie będzie poprawiony bo jest prawdziwy. Nie będę uczestniczył w tańcu chochołów dookoła jednego oszołoma.

Nie zmieniaj tematu bo to stary bolszewicki numer , powtarzam :

PS' Ciacho - bierze w końcu Solaris te 5 gr. z 31 cm. czy też nie bierze ????? Bo jakiś czas temu wrzeszczałeś na całe forum że nie bierze.....Na pewno, z całym przekonaniem....jakbyś mógł to byś mi wtedy gardło poderżnął... Jakoś po ponad roku obecnosci wykrywacza na rynku nie widać setek postów ludzi którzy stwierdzili że zakupiony wykrywacz nie wykrywa z deklarowanej odległości.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:19 
Chorąży
Chorąży

Matejko napisał(a):
Hadess napisał(a):
A jak stoi Rutus II w porównaniu ze Smętkiem HS-3?

To dwa różne polskie wykrywacze, obydwa najlepsze w swojej klasie - jednak inne.
Nie da się ich porównać, Hadess.
Z resztą, masz swoja myszę - to po niej depcz. (patrz: PROFIL) :jump

Dajcie juz spokój, bo znowu będzie na mnie... :luv

Ta mysza to GC-1005 :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ciacho do Rutusa napisał(a):
ps. sprawdz w slowniku jak się pisze "zchizofremia"

:hahaha :hahaha :hahaha
A to dobre jest....
Cytuj:
panie rutus co slychac z obiecanym przez pana publicznie poprawionym testem zasiegu ?

Sam powinieneś się zapoznać z podstawowymi zasadami pisowni polskiej, Ciacho. :luv :666
Wielkie literki "kłaniaja się w pas"... :D

Zanim odeślesz kogoś do słownika, spójrz na swój tekst. :1
Jesteś TheBeściak !!! :D

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :piwo

Ostatnio edytowano czwartek, 7 września 2006, 22:21 przez Matejko, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:26 
Generał Broni
Generał Broni

Ciacho nie przesadzaj z tym "mnóstwo". Ten wątek czytałęm więc wiem, że były to pojedyncze głosy. Jakoś w moim modelu nic takiego nie ma miejsca, w innych Rutusach które znam też wszystko ok ze Słońcem.
Jak ktoś nie umie dobrze zestroić sprzętu to i Słońce mu przeszkadza, taka prawda.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Żenujące jest Twoje przekręcanie wypowiedzi. Nie napisałem że "wszystkie tak mają " tylko że statyczne z dyskryminacją" tak mają . Drobna różnica .....
Oto moja wypowiedź z Odkrywcy :

"Witam!
Użytkownik ma oczywiście rację. Wszystko się zgadza. Ale pozwolę sobie uzupełnić . W trybie STATYCZNYM Z DYSKRYMINACJĄ tak może się dziać. Takiego trybu nie uświadczysz w ogromnej większości zachodnich wykrywaczy, właśnie dlatego że jest problematyczny dla użytkownika. Solaris posiada takze dobry tryb dynamiczny w którym problemy takie nie występują podobnie jak w wymienionym powyżej zachodnim wykrywaczu.
Najłatwiej wysnuć najprostsze , najbardzie pasujęce do obiegowych opinii wnioski. Trudniej w ogóle zadać sobie trud spytania i pomyślenia co, gdzie, kiedy i dlaczego. W następnych konstrukcjach nie bedzie statyki z dyskryminacją ( takiej jak w Solarisie ) i nie bedzie problemów.
pozdrawiam
RUTUS"

W kwestii słońca to sobie przeczytaj wątek :
viewtopic.php?t=30259&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight

Co do zasięgów i filmu to ciągle czeka chyba tylko jedna osoba. Ta która nakłamała, nazwała mnie oszustem itp. A teraz wije się żeby tylko nie przyznać się do błędu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:46 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ciacho, powiedz przepraszam ze ostre słowa i za podejrzenia o oszustwo przy robieniu filmu, bo pomyliłeś się. Myślę że nic na tym nie stracisz, a tylko zyskasz.

Co do wyrobów Pana Arka sam mam mnóstwo wątpliwości, ale skoro gwarantuje te centymetry, to już jego zmartwienie i jego klientów czy tak faktycznie jest i czy to ma jakiekolwiek znaczenie w praktyce poszukiwawczej. Ja z miarką nie mierzyłem, ale w powietrzu Rutus ma duży zasięg.

O słońcu jest tutaj: http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=358233

A sprawa jest prosta - wykrywacz był pośpiesznie testowany (a nie mówiłem?) i to w sezonie wiosennym. Stąd ta niedoróbka. Do XLT jeszcze sporo brakuje.

Do p. Arka mam jeszcze prośbę: niech ujawni nicki wszystkich swoich dystrybutorów, którzy udzielają się na forach. A jest ich bodaj 10. Tutaj ktoś próbuje jeszcze nad tym panować (stąd kwatermistrze -tylko JMS ??), natomiast na forum O. Hulaj dusza ! Czepiają się tylko mnie, że w dziale komercyjnym na swoje forum (komercyjne) zapraszam :lol:

Stąd słuszne moim zdaniem podejrzenia, że sporo osób bije pianę udając zastanawiających się lub zadowolonych klientów. To może wq ...ć, nawet mnie. Zwłaszcza jeśli ktoś swoim drugim wpisem próbuje zasugerować, że wybrał właśnie TEN wykrywacz (co mnie akurat g... obchodzi). Dla mnie niniejszy wątek był do śmietnika po tym wpisie. Widocznie VW się zagapił i wyszło takie coś, co teraz czytamy (i piszemy).

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:46 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nie było moim zamiarem urazić kogokolwiek, odruchowo oraz z niewielką determinacją dolałem oliwy do ognia. Po prostu sympatie, a szczególnie antypatie rzucają się w oczy na tym forum-ale to dobrze - nie jest mdłe i nudne. A Ciacho mnie zaciekawił - Matejko nie bardzo mi wyjaśniłeś albo nie zrozumiałem - ma doskonałą wiedzę na temat monet czy wręcz przeciwnie??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dobra...

Dajcie spokój, bo się "wojna o foremki w piaskownicy" robi z tego tematu. :n
I tak wiadomo, że z polskich wykrywaczy, RUTUS jest jedynym NAPRAWDE UNIWERSALNYM, najlepszym wykrywaczem.

Tobie Ciacho, powiem tyle...
Jeśli umiesz zbudować lepszy sprzęt - zrób to.
Dopuki jednak go nie zbudujesz - siedź cicho.
Łatwo jest krytykować, trudniej być lepszym...

Ja jestem dumny z tego, że Rutus w Polsce robi wykrywacze porównywalne z osiągami zachodnich wykrywaczy. Mam wrażenie, że Tobie to "nie w smak"...
Specjalnie dla Ciebie, Ciacho !
Taka mała anegdota, pt.: "Dzień z życia Polaka".
Wstaję rano, włączam moje japońskie radio, zakładam
amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciągam niemieckie piwo. Siadam przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego hipermarketu na zakupy.

Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino
wracam do domu, siadam na włoskiej kanapie i szukam pracy w polskiej gazecie.
Znowu nic...
Zastanawiam się, dlaczego do cholery w Polsce nie ma pracy...

Smutne, ale prawdziwe...
Rutus coś robi, nie rób mu antyreklamy. Być może kiedyś zatrudni kilka osób.
To będzie kropla w morzu potrzeb, ale morze składa się właśnie z kropel...

A jeśli marzy Ci się ocean,
to kup sobie zachodnią używaną wykrywke i idź na wykopki z kimś, kto ma RUTUSa - zobaczysz, jak bardzo się mylisz.

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 22:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

atulp napisał(a):
A Ciacho mnie zaciekawił - Matejko nie bardzo mi wyjaśniłeś albo nie zrozumiałem - ma doskonałą wiedzę na temat monet czy wręcz przeciwnie??

Weź... Daj spokój... :luv
Pobędziesz na forum, i czas Ci pokaże. :)
Ciacho ma kilkanaście klaserów "pod paznokciem". Nawet nie znasz takiej cyfry, jaka określa ilośc monet które jest w stanie zidentyfikować.
Twój komputer, też jej nie zna - nie szukaj. :D

Już lepiej o nic nie pytaj... :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 23:09 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Proscan trochę wchodzisz mi na odcisk ale chyba nie czuję urazy - po prostu się mylisz i nie masz racji, a wniosek który wydedukowałeś jest poroniony, niepraktyczny i z góry skazany na niepowodzenie w odniesieniu do mnie. Bodaj kilka dni temu zainteresowałem się tematem wpisałem na allegro: wykrywacz metali i gdyby nie Wasze opinie pewnie kupiłbym Prospectora - miałem 0 wiedzy i tyleż doświadczenia. Jeżeli natomiast przypadki fałszywego zainteresowania i autoreklamy na forum na którym zobowiązaliście się tego nie robić mają miejsce, to jest to moim zdaniem naganne i stanowi objaw nieuczciwej konkurencji. Ja chciałem uzyskać informację w miarę obiektywną (oczywiście zdaję sobie sprawę iż każdy chwali i ceni swoje). Mam nadzieję że osoby z tego dość hermetycznego środowiska przynajmniej starają sie wyrażać opinie obiektywnie, bo z reguły ofiarami mogą paść laicy jak ja (choć szybko się uczę-mam nadzieję ;))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 23:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!
Znanym dystrybutorem jest JMS. Naprawdę nie mam wiedzy żeby inny dysktrybutor udzielał się na tym forum. Co do kolegi "atulp" - nie znam , jeśli wyjdzie że to któryś z moich dyskrybutorów - poleci "na pysk" za psucie wizerunku.
Nie jest w moim stylu robienie sztucznego tłoku i ukrytego manipulowania wypowiedziami. Nie jest ponieważ robić tego nie muszę. I tak klienci mnie opierniczają za czas jaki muszą czekać na sprzęt. Robię wykrywacze w miarę dobre , na pewno stosunek cena/poziom sprzetu nie jest zły.
Wiem że do XLT jeszcze daleko - ale nigdy , nigdzie czegoś innego nie twierdziłem bo bym skłamał. Na marginesie - porównajcie ceny .
Co do czasu pracy nad wykrywką - nad nowym wykrywaczem pracuję od jesieni zeszłego roku - i fakt - jeszcze będę pracował.
pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 23:20 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Proscan - masz rację, zagapiłem się bo jak już pisałem
Cytuj:
forum to nie pociąg ekspresowy a ja to nie Speedy Gonsales
:666
Teraz panowie, basta tych z bolesci wypisywanych dziwnych treści, bo niczego więcej się już nie dowiemy a temat został wyczerpany :cop

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]