Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 07:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 20 października 2006, 09:46 
Kapitan
Kapitan

Mam dokładnie te same obserwacje. W momencie gdy zaczyna przeskakiwać na żelazo to często dalej nie kopię - dosyć już gwoździ nakopałem ;)

Grzebiuszka a jak sygnalizuje cynk ? Zdaje się, że boratynkę jakoś podobnie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 października 2006, 14:46 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam :)

Kiedy kupowałem ACE byłem do niego sceptyczne nastawiony, jednak im więcej chodzę w teren tym bardziej zaczyna mnie ta cała przygoda ze skarbami ekscytować.
Mogę również powiedzieć, że jeśli w ziemi są jakieś monety lub inny kolorek to ACE 250 na pewno wszystko to w ziemi znajdzie.
Ostatnim moim znaleziskiem jest 2grosze z 1999roku.
Nauczyłem się jednego, że trzeba bardzo ostrożnie kopać w ziemi szczególnie tej mokrej, by nie przeoczyć drobnicy. Gdybym miał inny wykrywacz bez funkcji namierzania przedmiotu to jedynym rozwiązaniem byłoby wówczas zaopatrzyć się w sito. Mogę również potwierdzić opinie, że kiedy ACE sygnalizuje 1,2 kwadrat, choć na chwilę podczas przemiatania nad znaleziskiem, to najczęściej jest to bardzo zardzewiały kapsel, puszka po piwie, i różnej wielkości sreberka po na przykład czekoladzie. Jednak sugeruję tak czy inaczej kopać te sygnały, ponieważ z mojego skromnego doświadczenia wiem, że w ten sposób można ominąć monetę (szczególnie tę współczesną), która leży blisko takiego sreberka.

P.S.
Dla mnie każda nowa dziura w ziemi to przygoda, sport i rekreacja. Nie sądziłem, że chodzenie z detektorem to taka frajda :1 .

Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy :) :piwo .

Piotrtm

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]