Teraz jest niedziela, 28 czerwca 2026, 04:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Klamka zapadła :) na Fishera
PostNapisane: środa, 1 listopada 2006, 14:04 
Podporucznik
Podporucznik

Witam

Otóż klamka zapadła na nasępną wykrywkę. Będzie to Fisher 1225-X. Chciałem się tu tylko zapytać o strojenie do gruntu, czy jest ono aż tak potrzebne ? I na jakich terenach się przydaje ? Bo z tego co wiem to pomorze to raczej teren neutralny i tu gdzie ja chodzę to jeszcze strojenia używać nie musiałem. Dla tego chciałem wiedzieć czy mogę być spokojny jeżeli chodzi włąśnie o strojenie do gruntu.

I następne pytanie to na prośbę kolegi. Czy All-1 można porównać do Fishera-1225 X ? (chodzi o zasięgi i ergonomię)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 1 listopada 2006, 17:09 
Plutonowy
Plutonowy

Witam

Fisher'a niestety w rękach nie miałem ale jeśli idzie o ALL'a to jest on na pewno wart swojej ceny i zasięg naprawde przyzwoity (na mój włożyłem 550 zł). Ergonomia natomiast pozostawia wiele do życzenia, zapewne konstrukcja wykonana z kuli inwalidzkiej, Fisher wypadnie tu na pewno o wiele lepiej. Zasięgi pewnie porównywalne.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 1 listopada 2006, 23:46 
Porucznik
Porucznik

witam .odnośnie Fishera,jest to sprzęt raczej z wyższej połki.jest to zakup na pare latek solidna Firma .ma więcej zalet niż wad.pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 14:20 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam.Ja ostatnio coraz bardziej ukierunkowuje się na x-terre 30 , tez w podobnym przedziale cenowym jak Fisher 1255-X chociaż ostatecznej decyzji nie podjąłem.Muszę zaliczyc wizyte w Vik... i dopasować wykrywacze do reki.Fajnie by było gdyby ktoś napisał coś o 30-tce bo o X -70 to książkę można by było z postów skleić :) O ile sie nie mylę to kolega Słomek chyba ma X-30 , ale nie wiem czy nie jest obrażony na PS :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 14:24 
Generał Broni
Generał Broni

piećka napisał(a):
O ile sie nie mylę to kolega Słomek chyba ma X-30 , ale nie wiem czy nie jest obrażony na PS :?

On nie jest obrażony, tylko zabananowany (i to podwójnie).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 14:58 
Podporucznik
Podporucznik

A no owszem, nad X-Terrą 30 też sie zastanawiałem, ale jednak wolę Fisher'a 1225-X. Chociaż sam nie wiem czemu, bo to prawie ta sama granica cenowa (100 PLN różnicy)
Ale wiadomo że to jednak Minelab :1 Poza tym z tego co widzę to ten Fishek ma podobne (lekko mniejsze) zasięgi do Minelaba X-Terra 50 (pisze na stronie dark'a)
No teraz to tylko zbierać kase mi zostało, jak na razie mam 320PLN bo musiałem kupić sobie moro na wykopki (30 PLN) a reszta poszła na telefon. Ale od czegoś trzeba zacząć. Już z góry zakładam że do przyszłych wakacji sprzęt już powinien być :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:15 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

No fakt zasięgi Fisherek 1225 ma przyzwoite. Własnie przeglądałem porównanie.Ale w x-30 kusi mnie wyświetlacz i 3-tonowa identyfikacja do której przyzwyczaiłem sie w Ultrze II.Myślę że zasięgi w x-30 będą na podobnym poziomie jak w F 1225-x.Myślałem też nad Cibolą ale myślę że zajęłoby mi wiecej czasu na wchodzenie sie w nia niż w X-30 .Pozdrawiam. :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Fischera 1225 ma Rami.Zobacz jego wykopki w dziale I wojna światowa pod tytułem fanty z pobojowiska.Przechodząc z Ultry II na X-30 prawie nic nie zyskasz,może na dyskryminacji.Na zasiegu stracisz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 19:55 
Kapitan
Kapitan

piećka napisał(a):
Myślałem też nad Cibolą ale myślę że zajęłoby mi wiecej czasu na wchodzenie sie w nia niż w X-30

W Cibolę się nie wchodzi, z Cibolą się chodzi. Włącza się i chodzi :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 20:55 
Porucznik
Porucznik

witam.jest jedno ,ale rozmowa toczy się na temat Fishera? bo sam juz nie wiem?pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 listopada 2006, 21:29 
Podporucznik
Podporucznik

Hehe no w sumie miało być na temat Fishera, ale myśle że można tu napisać o np wyżej wymienionym Minelabie, albo już wykrywkach z wyższej półki do 1700 PLN które warto polecić :1 No właśnie, co do tych wyświetlaczy to ja tak myślę że późniejsza naprawa wykrywki może być ciut droga albo bardzo utrudniona, dla tego wole analogi. Ale to tylko tak myślę, nie wiem jak jest dokładnie ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 01:40 
Porucznik
Porucznik

witam.czyli klamka nie zapadła? z doświadczenia wiem ,że o wymienionym w temacie Fischerku mowy raczej nie będzie?a szkoda.wiele postów tak wygląda. np.osoba jest zdecydowana na coś,ale zawsze jest to coś.pozdrawiam . :( ;) :1 bez urazy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 09:44 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Wniosłem trochę zamieszania z tą X-30 ale już nie będę ;) .Dzieki Bisu sam zacząłem się zastanawiać nad Fisherkiem.A to oznacza że klamka zapada dopiero przy płaceniu gotówki za wykr.Do wiosny zostają nam dylematy nad zakupem i przewalanie postów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 11:47 
Porucznik
Porucznik

witam ,spoko,spoko. :) panowie. powodzenia przy dokonywaniu wyboru. :1 pozdrawiam ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 11:56 
Podporucznik
Podporucznik

Może nie do końca ale zapadła :1 Po prostu może być z tego temat z którego ktoś kiedyś skorzysta ;) Jeżeli ktoś już tu poruszył temat innego sprzętu, to jeżeli admin nie ma nic przeciwko temu to proszę bardzo ;) Był poruszony temat X-Terry 30, z tego co wiem to troche ludzi się pyta o ten sprzęt, dla tego jeżeli coś znajde to jeżeli można wtedy zamieszcze w temacie. No i tutaj kolega ma racje mówiąc że problem z kupnem nowego sprzętu będzie problemem do przyszłego sezonu, chociaż ja przewiduje zakup na przyszłe wakacje.

Czyli to znaczy Arkadio że chcesz nas opuścić ? :) No cóż będziemy radić sobie sami ;p

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]