Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 05:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Na militarkę
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 20:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Cześć,
No to może rozszerzę pytanie Nowicjusza:
Jaki jest najlepszy wykrywacz na militarkę? - bez ograniczenia cenowego.
No i jaka sonda do tego itp.
Proszę o krótką charakterystykę i zalety Waszych typów.

Do niedawna myślałem, że interesuje mnie tylko kolorek (do niego będę miał Vaquero), ale chyba i militarka mnie nie ominie, a w tej materii jestem jak dojrzały arbuz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 20:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Poszukaj info o HS-3 Smętku. Mają go wielu moich znajomych - nie słyszałem o tej wykrywce złego słowa jeśli chodzi o osiągi w militarce. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 21:32 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jeżeli będziesz miał Vaquero to niekoniecznie jest Ci potrzebny drugi wykrywacz; dyskryminacja bardzo nisko i dodatkowa, większa cewka 12×10" wide scan zupełnie wystarczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 22:10 
Porucznik
Porucznik

witam odnośnie militarki proponuje HS-3, jest to jak dotąd faworyt tego rodzaju poszukiwań, jeśli chodzi o droższe rozwiązania i nie koniecznie lepsze :que .. to C.scope 1220xd/ 1220xdp/ i dochodzi tu jeszcze nowszy sprzęt z wyświetlaczem 1220-R wszystkie Statyki dyskruminacja dwu-tonowa ,pozostałe 2szt posiadają wskazniki.bardzo proste. sory że tak sporo ich wymienilem ale warto się o nich coś dowiedzieć...pozdrawiam Arkadio.ie :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 22:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

White's 5900 ?
Ale skoro kasa się nie liczy to: Pulse Star II Pro (z cewką albo od razu z ramą :))
Pozdrawiam
Darek

Ostatnio edytowano wtorek, 14 listopada 2006, 22:32 przez DarekD, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 22:28 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Na militarkę XLT ze standardową cewką i opcjonalnie 15" i 25 cali. To połączenie świetnej jakości wykonania, solidności całej konstrukcji, co jak wiadomo liczy się bardzo w militarce, trybów statycznego i tzw. mixerka czyli statyczno dynamicznego, pinpoint VCO i rewelacyjny zasięg. Do tego możliwość dostosowania tego wykrywacza do praktycznie każdych warunków terenowych i dowolne zaprogramowanie każdej funkcji albo samodzielnie albo na podstawie gotowego programu, których są setki.. Niska, najlepsza do szukania militarki częstotliwość pracy.. Pytałeś o najlepszy, więc odpowiadam :) Oczywiście 5900 i 6000 to swietne sprzęty, ale nie są już produkowane a XLT daje właścicielowi kontrolę nad maszyną i uniwersalność.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 22:49 
Porucznik
Porucznik

Witam , i przepraszam ze się wtrące i nie za bardzo na temat ale możecie mi podać link lub tel. do Smętkowskiego?? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 23:04 
Generał Broni
Generał Broni

Możesz też pomyśleć o Rutusie Solarisie. Ma super zasięgi i tryb mix do poszukiwania militarki Do tego dobra cena i super serwis. Tak więc moim zdaniem nie ma co topić kase w XLT, bo wyniki będą raczej porównywalne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 23:15 

Cytuj:
Tak więc moim zdaniem nie ma co topić kase w XLT, bo wyniki będą raczej porównywalne.

Nie będą. Rutus Solaris to bardzo dobry sprzęt na militarkę, bez dwóch zdań, ale kolega pyta wyraźnie o najlepszy sprzęt :) Choć rzeczywiście Solaris jest przynajmniej wykrywaczem zaprojektowanym pod tym kątem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 19:23 
Generał Broni
Generał Broni

VW może przesadziłem trochę z tą porównywalnością, ale moim zdaniem na militarkę Solaris będzie lepszy, gdyż:
a) 10000 razy łatwiejszy w obsłudze
b) militarka i tak leży do pewnej głębokości, a że Solaris zasięgi ma świetne nie widzę sensu przepłacać za XLT
c) gdy Gupik stwierdzi, że militarka to jednak nie to, łatwiej mu będzie sprzedać Solarisa niż XLT
d) przewagą XLT może być co najwyżej dyskryminacja, ale skomplikowanie tego wykrywacza i cena moim zdaniem niweluje tą przewagę

Reasumując: gdyby chodziło o wykrywkę i na militarke i na kolorek, i cena nie grałaby roli, XLT byłby lepszy. Ale jeżeli chodzi o samą militarke to wg. mnie nie ma sensu kupować XLT :)
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 19:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

A co powiecie na Garrett ACE 250 ( jako sprzęt uniwersalny o na militarke i monetki?????)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 19:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Myśle że z rad zacnych,doświadczonych Kolegów skorzysta i Gupik, i ja i inni.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 20:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

darglo44
Właśnie się go z radością pozbyłem. Wg mnie ace 250 to nieporozumienie... (jak dla mnie, oczywiście). m

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 20:10 
Generał Broni
Generał Broni

Moim zdaniem na militarkę ACE 250 jest całkiem niezły. Wyciągnąłem nim ruski hełm z ok.80cm oraz klamrę Autro-Węgry z ok.40cm
Nie wiem jak radziłby sobie z głębszymi przedmiotami i w innej glebie, bo ja kopałem w Bieszczadach. Ale myślę, że za tą cenę to dobry, uniwersalny sprzęt porwónywalny do Rutusa Ultry 2 (ACE 250 ma lepszą dyskryminację ale chyba słabsze zasięgi).
Jednak gdy cena nie gra roli, brałbym Solarisa. W grę wchodzi też Tesoro tejon, widziaęłm go w akcji i byłem mile zaskoczony, Ale że z nim nie chodziłem, niech wypowwiedzą się jego użytkownicy, jak sprawuje się na militarkę :)
A tak po prawdzie wykrywacz jest na 3 miejscu po wiedzy i dobrej miejscówce :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 20:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dzięki Gupik za odpowiedż, nie będę ukrywac, że także poszukuje "czegoś" ciekawego do zakupu ( w rozsądnej cenie - ok.1500 zł ). Ale ukierunkowany jestem, raczej na "coś dobrego-uniwersalnego" - wychodzenie w teren traktuje jako hobby - a nie żródło dochodów.
Tak czy inaczej, będę z bardzo dużym zainteresowaniem śledził wypowiedzi innych użytkowników forum.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]