Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 06:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 listopada 2006, 19:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

stedke napisał(a):
jezeli mozna wiedziec, co wybrales?
pozdr

WITAM.
PO PRZECZYTANIU MORZA OPINII, PRZELICZENIU POSIADANEJ KASY DO WYDATKOWANIA, OCENIENIU MOICH POTRZEB I OCZEWIWAŃ - POSTANOWIŁEM WYBRAĆ RUTUSA SOLARIS.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 listopada 2006, 20:06 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Odnośnie kopania - może i nieporęczny w noszeniu (choć mam tu rozbieżne opinie), to wg. mnie najlepszy do kopania jest szpadel damski - mniejszy od typowego, trochę krótszy, ale można nim operować jedną ręką, w prawej trzymając cały czas wykrywkę i operując nią. Polski jest z cienkiej blaszki i lżejszy - na ciężkie gleby wątpliwy, ale za to w OBI jest za trzydzieści kilka złotych naprawdę solidny, z b. dobrej stali i z porządnym trzonkiem. Używam go też na co dzień w szkółce bylin, więc pracuje u mnie na 2 etaty... Mała saperka - nie wiem jaki model to jest - taka nierozkładana ale zaostrzona na 3 krawędziach to jedno z najlepszych "urządzeń" na wałęsające się psy. Ale oczywiście każdy kopie tym, czym chce.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 listopada 2006, 12:54 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Lipek, oczywiście, że można szukać militarki każdym wykrywaczem i to z sukcesami. Problem tkwi w wygodzie szukania i możliwości nastaw piszczały. W ACE na militarkę można poginać na ustawieniach relic lub all. W relicu można pominąć małe stalowe fajne duperelki a w allu nakopiesz się gwoździ i innych śmieci. Dodatowo ACE nie ma powalających zasięgów więc na militarkę sprawdza się słabo - nie widzę możliwości głębszej penetracji za pomocą ACE. Ja na militarkę łażę ze statykiem made in poland ze względu na możliwości finansowe (moje) i w miarę przyzwoity "zasięg".
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 listopada 2006, 14:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Lipek napisał(a):
Idel wybacz, ale masz specyficzny sposób kopania :) Bo co kopałeś taki dół, że mogłeś w nim stanąć? Pierwsze słyszę, żeby ktoś tak wykopywał hełm.

Wygodniej mi było, niż miałbym na leżąco grzebać saperką w ziemi (twardej i "korzenistej") - a saperkę mam krótką bo używam polskiej z września 1939, mam jeszcze taką faszystowską z guziczkiem, ale też jest krótka - więc jak staniesz w rozkopanym dołku to przynajmniej można butem nadepnąć - hełm mały nie jest - no i trzeba go mieć jak złapać - zresztą centralnie człowiek też sie nie wkopie.
A w ogóle to przestawiłem się na drobnicę - militaria zbieram, owszem, ale sprzed XIXw :)

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]