Witam!
Na temat Geoscana pisano na innym forum dość niepochlebnie, ale poza tym nie wiem nic :cop
Cytuj:
1. Rama pobiera sporo napięcia Nie zauważyłem, choć to możliwe, że nieco więcej..
2. Rama jest wrażliwa na uszkodzenia (trzeba uważać gdzie sie chodzi). To sie tyczy każdej cewki ;) Chodzi tu chyba bardziej o rozstrajanie się? Tak się dzieje, ale można to opanować..
3. Do obsługi potrzeba dwóch osób Niepotrzeba, choć miło jest jak ktoś nosi łopatę
:)
Pytania.
1. Jaki jest średni zasięg na przedmioty powiedzmy bagnet/garnek? Około metra, w zależności od gruntu
2. Czy odrzuca przedmioty leżące w pierwszych cm. ziemi? Tylko drobnicę. Jeśli trafisz np. na metalową płytę otrzymasz potężny sygnał..
3. Jaka jest szacunkowa minimalna wielkość przedmiotu którą cewka wykrywa? Hmm.. Puszka po piwie, podkowa etc..
4. Jak uciążliwe jest namierzanie (pinpoint) wykrytego przedmiotu Mozna to opanować, choć w zależności od głębokości i wielkości przedmiotu, może nie być to takie łatwe..
5. Jak silne daje sygnały? czy jeśli wykryje średniej wielkości żelazo pod cewką zostanę o tym poinformowany jasnym i czytelnym sygnałem?
Siła natężenia sygnału jest wprost proporcjonalna do wielkości przedmiotu i głębokości na jakiej zalega :)