Teraz jest czwartek, 30 października 2025, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 kwietnia 2003, 09:43 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Dwa artykuły z onetu: <BR> <BR><!-- BBCode u2 Start --><A HREF="http://info.onet.pl/693480,11,item.html" TARGET="_blank">Katyń: Możliwe ponowne śledztwo</A><!-- BBCode u2 End --> i <!-- BBCode u2 Start --><A HREF="http://info.onet.pl/693155,16,item.html" TARGET="_blank">Taili prawdę o Katyniu, by nie urazić Rosjan</A><!-- BBCode u2 End -->.
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 kwietnia 2003, 16:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A propo Katynia. Ostatnio dowiedziałam się, że Anglicy wiedzieli wszystko (o tym, że zbrodnie popełnili Rosjanie - poprzez przekazanie nowych dokumentó) a przecież cały czas zaprzeczali i zwalali winę na Niemców!!
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 października 2003, 21:07 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ci herbatopijcy jeszcze dużo dużo wiedza ale niechca gadac, bo niebyło by to dla nich takie kolorowe

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2003, 18:48 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dlatego my tam musimy troszke pozbierać aby dowiedziec sie prawdy ;) pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Film
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 17:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Powstaje pierwszy polski film o Katyniu w reżyserii Wajdy, ze zdjęciami Edelmana. Zanosi się na naprawdę niezłe widowisko. Zresztą sami przeczytajcie: http://film.onet.pl/0,0,1453647,wiadomosci.html

Swoją drogą zgłaszam sprzeciw wobec praktykom "Ojca Dyrektora Forum", który zamknął mój wątek dotyczący Powiernictwa Pruskiego. Każdy ma prawo do wypowiedzi, nawet jeżeli to zdaniem Moderatora "podgrzewanie atmosfery". Temat to niewygodny to i atmosfera zagęszczona. Ale ja z Warmii jestem i wiem, co się tu mówi na ten temat. Inni widocznie tego nie rozumieją. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowa praktyka i że mamy na forum wolność słowa i brak dyktatury!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 grudnia 2006, 18:41 
Chorąży
Chorąży

Co do tego że zachodni Alianci doskonale wiedzieli, że sowieci wymorgowali Polskich oficerów w Katyniu, nie ma żadnych wątpliwości.
Tak samo jak wiedzieli jaki czeka Polskę los pod czerwoną zarazą , gdy oddali lekką ręką Nas w Jałcie. Skazując całe pokolenia na życie i śmierć tysięcy, w kolejnej okupacji, tym razem bolszewickiej, na ponad 45 lat, czego skutki ponosimy do dzisiaj i jeszcze długo będziemy ponosić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 stycznia 2007, 12:12 
Chorąży
Chorąży

Do tematu Katynia dodam jeszcze pozycję książkową , napisaną przez nieżyjącego już Andrzeja Leszka Szcześniaka - " Katyńska Zbrodnia "
Jest to niewielka książka, ale napisana z dbałością o szczegóły a w nich to przecież tkwi prawda, i one są istotne dla takich właśnie spraw.
Autor przedstawia okoliczności i przebieg samego mordu dokonanego na polskich oficerach. Właśnie w tej pozycji jest pokazana i ujawniona hipokryzja i zakłamanie zachodnich mocarstw. Znali całą prawdę o mordzie i zbrodniarzach odpowiedzialnych za to , a mimo to ukrywali ją.
Lecz jak historia i czas już niejeden raz pokazały, że choćby najbardziej prawda była ukrywana i zniekształcana. To i tak w końcu zostanie odkryta i ukazana w całej swojej objętości.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 stycznia 2007, 10:02 
Lew morski

Czy ktos z kolegow zajmuje sie jakos szczegolnie, a najlepiej profesjonalnie zbrodnia katynska? Losy rodziny mojej kolezanki tez niestety sa z nia zwiazane - ew. prosze na priv.PZDR

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]