Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 03:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 16:15 
Weteran
Weteran

Moje trzy groszeI: żeby dobrą wentylację miały co by uszka się nie pociły podczas upałów.

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 17:28 
Chorąży
Chorąży

według mnie słuchawki to kłopoty(różne) i utrudnienie
powinno się ich używać w uzasadnionych warunkach(duży hałas, ruchliwa droga czy szum fal)
może jeszcze gdy cienko w kieszeni(mniej prądu)
"na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! fani słuchawek wyciągneli by inne argumenty ale mnie raczej nie przekonają do ciągłego noszenia podczas szukania
jak dobre by one nie były-to tak jakbym szukał w hełmie
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 21:19 
Zybinek laleczny

Wbrew pozorom i argumentom przytaczanym w niektórych wypowiedziach powyżej, słuchawki to bardzo istotny element wyposażenia poszukiwacza. Zniszczyłem lub uszkodziłem już kilka par różnych modeli słuchawek, ale odkąd kupiłem na warszawskim VOLUMENIE za całe 5 zł słuchawki z demobilu WP, kłopoty się skończyły. Posiadają solidny kabel z domieszką silikonu dzięki temu nawet w zimne dni są bardzo elastyczne. Miały wprawdzie niestandardową dwubolcową wtyczkę ale wymieniłem ją na dużego Jacka. Po przeprowadzeniu prób okazało się, że najlepiej przetwarzają dźwięk do mojego ucha te które mają 68 Ohm ( słuchawki o tej impedancji dodatkowo niewiele obciążają akumulatory ).

Co do posługiwania się słuchawkami, to uważam, że poszukiwacze specjalizujący się w poszukiwaniu militariów nie muszą ich używać, gdyż z reguły są to duże fanty dające solidny sygnał.

Zupełnie inaczej jest podczas poszukiwań pod kątem monet, w tym przypadku słuchawki są raczej niezbędne. Ja np. szukam monet zawsze z niewielkim ( minimalnym) poziomem sygnału i trafiając nawet najmniejszą monetkę wyraźnie słyszę wzrost poziomu sygnału dźwięku, dodatkowo staram się tak dostroić wykrywacz, aby zbliżając się do żelaznego fantu ten niewielki poziom sygnału obniżał się aż do całkowitego zaniku.

W lesie podczas samotnych poszukiwań, podobnie jak RUTUS zakładam słuchawki tylko tak, aby obejmowały jedno ucho a drugim nasłuchuję co się dzieje w pobliżu.

Niestety nie mogę załączyć obrazka ze słuchawkami, gdyż dostałem następującą informację;

"Przykro nam, ale osiągnąłeś maksymalny, dozwolony rozmiar załączników 5 MB"

Zastanawiam się, kiedy dostanę informację;

"Przykro nam, ale już zbyt dużo razy się wypowiadałeś i nie możesz wysłać swej wiadomości na forum " :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 22:02 
Zybinek laleczny

Zwolniłem trochę miejsca na obrazek wykasowując w profilu uzytkownika mniej ciekawe fotki ze starych tematów.
Przydało by się jednak pomyśleć o czymś podobnym do Archiwum które można by było przeszukiwać pod katem np. tematów sprzed 2001 roku

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano niedziela, 18 stycznia 2004, 21:37 przez zybinek, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 stycznia 2004, 23:23 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ja również stoję przed zadaniem kupna nowych słuchawek. Dlatego z wielką ciekawością przyglądam się temu wątkowi. Zybinek świetną reklamę napisałeś. Gdyby tylko dało się w moich stronach takie słuchawki zdobyć :-(... W mieście w którym mieszkam jest tylko (z tego co wiem) magazyn wojskowy w którym kiedyś byłem, a jedyne rzeczy, które można było tam nabyć to wysmarowane torby od masek p/gaz i opinacze o niestandardowo małym rozmiarze. Wie ktoś może gdzie w okolicach Olsztyna można kupić rzeczy z demobilu w większym asortymencie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 stycznia 2004, 16:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 02:15 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 stycznia 2004, 21:51 
Zybinek laleczny

Norbi dzięki za podpowiedź, za pomocą programu Image Optimizer ver. 4.00 z pliku który miał ponad 100KB zrobiłem 18 KB.

Program znalazłem na stronie http://www.xat.com/internet_technology/download.html

Zrobiłem pięciokrotne zmniejszenie wielkości pliku - myślę, że Robi będzie zadowolony!

Odnoszę wrażenie, że jakość fotki niewiele straciła, zwłaszcza, że pierwotna wielkość pliku wynosiła 1,3MB.

Dużą fotkę zostawiam na kilka dni do porównania.

Do Image Optimizer Image 4.00 łatwo znaleźć witaminkę ;) np; 433fhwaw

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 19 stycznia 2004, 16:43 
Pułkownik
Pułkownik

Witam!!!!
Jeżeli chodzi o słuchawki,to ja wolę chodzić ze słuchawkami.Tak jakoś się przyzwyczaiłem.Słuchawki dają mi w pewien sposób poczucie bezpieczeństwa,bo przy stosowaniu słuchawek glośnik z wykrywacza jest wyłączony,co pozwala mi się w pewien sposób ukryć przed natrętnymi czasem nieproszonymi gośćmi.
Już parę razy udało mi się w taki sposób uniknąć gapiów.No ale każdy ma swój gust i przyzwyczajenia.
Ja jednak wolę słuchawki.Pozdrawiam SZPERACZ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 grudnia 2004, 23:38 
Porucznik
Porucznik

karas1979 napisał(a):
I zdjecie sluchawek ktorych kupno zdecydowanie odradzam.

Temat stary ale chciałbym mieć pewność czy to te: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=37069186 , bo trochę inaczej się nazywają :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 grudnia 2004, 03:28 
Weteran
Weteran

Myslę że przydatna rada. Prosty kabel od słuchawek trzeba nawinąć np. na ołówek, raz przy razie, cienkim miedziakiem zabezpieczyć żeby sie nie rozkręcał i włożyc na kilka minut do wrzącej wody. Po wyjeciu i ostygnięciu będzie piekna, trwała spiralka. Słuchawki przed "gotowaniem" dobrze jest zabezpieczyć torebką foliową żeby za mocno niezaparowały.
Warto jest zainwestować w dobre słuchawki, a nawet bardzo dobre (jeśli ktoś korzysta z nich często) bo najczęściej przyłamuje sie kabel przy wtyku. Lepszych niz KOSS chyba nie ma, szczególnie jesli wykrywka ma gniazdo Mini Jack.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 grudnia 2004, 13:35 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Polecam słuchawki Philipsa,stary bardzo model,wiem,że chyba firma First robi ich kopię.Ale to nie są te ze zdjęcia.Obecnie używam Garretta.Bardzo 'porządnie' to powinno być przez 'rz' napisane - błąd ortograficzny!!!,ale w lecie gorące jak cholera :(
I mimo tego,że Garrett,to musiałem wtyk po niedługim czasie wymienić.Ale to chyba normalne.
Pozdrawiam,
Witek.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]