Teraz jest wtorek, 30 czerwca 2026, 14:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2007, 09:56 
Generał Broni
Generał Broni

Może mu chodziło o inną trawę? faktycznie mokra się źle ciągnie ........ ;)

U mnie nic takiego się nie dzieje żadna nadczułość na żelazo! Ale dokładnie to miałem po przestawieniu ustawień fabrycznych na ustawienia -liczbowo- takie jak w dwójce. Rzeczywiście był hiperczuły na żelazo i przy pewnych ustawieniach dawał przy zwykłym lemieszu dźwięk zmodulowany i pisk tak cienki że psy uszy zatykają..... Ale to mija po ustawieniu prawidłowym.
To jest stabdartowy błąd. Nie błąd sprzętu tylko sprzedawcy.
Powinno się nowonabywcę informować, że skala ustawień jest większa i to dużo, wobec czego trzeba poeksperymentować.

Nie zauwaźyłem jakiegokolwiek minusa w działaniu po ustawieniu tak jak powinien - na monetki - być ustawionym. Mało tego, można ustawić sobie dwa warianty i zapamiętać w nim. Potem tylko ciach - i juz chodzisz na militaria....
Drażni mnie tylko jeszcze trochę ten pinpoint ale rozumiem producenta bo jest faktycznie łatwiejszy do namierzania.

Wydaje mi się że ktoś kto chodził pierwsze dwa razy z SE nie powinien od razu mówić że coś jest źle bo każdej wykrywki trzeba się nauczyć - troche z nia oswoić. Nie wiem czy aby ta czułość na trawę mokrą to błędnie zdjagnozowany fant na większej głebokości.......
W explorerze II jak był fant głębiej niz zasięg to albo nie dawał dźwięku w ogóle ale jeszcze wyswietlał albo jak juz dał takie bydle co to powtarzał na powrocie....
Tu jest inaczej ale to też złapałem dopiero po czasie, zostawiwaszy za sobą kilka fantów :(

Jak fant zalega odpowiednio głęboko to SE daje niezły sygnał a na powrocie sza!
Próbujesz raz jeszcze a sygnału nima..... Wkurzasz się i idziesz dalej a tymczasem ja za którymś razem pomyślałem sobie - a może on tak reaguje na coś co jest ale głęboko? Wróciłem i zdjąłem warstwę ok 10 cm i machnąłem piękny sygnał i wte i wewte.....
Ty było 1/2 kopiejki Mikołaja.
Potem juz za każdym razem jak zdechł konkretny sygnał to robiłem tak że zdejmowałem warstwę i były fanty.

Wrócę jeszcze na chwilę do mojego postu wyżej.... byłem na tym poletku co explorerem II odkurzyłem do imentu.... Zaznaczam, ze poletko nie ruszone przez rolnika jest tak jak je zostawiłem (nawet jeden dołek po sobie zakopałem..) > pole zchodzone wzdłuż i w poprzek krokami siedmiomilowymi na długość połowy buta czyli na prawdę wyczesane.
Efekt - ok. 20 monet i iles pierdółek plus dwa odważniczki kubełkowe i jeden medalik - niestety alu. Wszystko było wyjmowane z głebokości drugiego sztychu szpadla.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2007, 10:24 
Weteran
Weteran

Kocio napisał(a):
Nie zauwaźyłem jakiegokolwiek minusa w działaniu po ustawieniu tak jak powinien - na monetki - być ustawionym. .

czy moglbys przyblizyc te ustawienia

mam jeszcze pytanie odnosnie gain - jak powinno byc ustawione? skad to wiedziec ? :)

odnosnie sygnalow znikajacych - to mialem takie, ale nauczony poprzednimi wykrywaczami poszedlem dalej :(

ehh trzeba sie wrocic w te miejsca.

zauwazylem rowniez - ze jak zmienialem pole na inne o innej ziemi, bardziej zasmiecone itp. to nie mialem w ogóle sygnalow - jak zrobilem noise cancel na tym zasmieconym gruncie to błąd ortograficzny!!! pojawily sie sygnaly

czyli co pole to warto by bylo zreobic noise cancel - bo moze gleba inna, warunki inne, a to jak odnioslem wrazenie ma spory wplyw

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2007, 11:09 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Frozzer napisał(a):
odnosnie sygnalow znikajacych - to mialem takie, ale nauczony poprzednimi wykrywaczami poszedlem dalej :(

ehh trzeba sie wrocic w te miejsca.

Słabe sygnały: zawsze trzeba zdjąć trochę ziemi i badać dalej. Bo chodzi o to, że jak sygnał jest na granicy zasięgu, to elektronika ma niepełne sygnały o przedmiocie, wobec tego może mieć błędne przekonanie o jego charakterze. Dopiero po zdjęciu ziemi jest pełniejsze spektrum informacji i może się okazać, że jednak warto kopać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 31 stycznia 2007, 11:46 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja rowniez nie zaobserwowalem negatywnego wplywu mokrej trawy na cewke ani nic w tym stylu...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]