Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 05:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Poznaniacy - pole k. kościółka
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 10:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć
Wczoraj byłem na polu przy kościele widziałem charakterystyczne ślady stóp i wykopów. Panowie czy ktoś z Was tam był ostatnio? Czy były jakies trafienia? Ja zaliczyłem mimo śladów 2 boratynki, hitlerka 10 pf i 1 grosz SAP. ;)

Ostatnio edytowano czwartek, 18 października 2007, 20:12 przez janhus7, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 23:06 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam:)

Osobiście nigdy tam z wykrywką nie chodziłem, ale teren jest mi znany. Kiedyś widziałem kolesia jak tam chodził, jednak nie rozmawiałem z nim tak że nie wiem czy coś tam wyczesał. Odwiedzasz jeszcze jakieś miejsca w tych okolicach?

Pozdrowionka :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 11:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć Sadi
Tak jeździłem jeszcze do Skorzęcina, trochę dalej na tej trasie. Tam prusaczki - początek XIX wieku i prl 1949. Ale teren schodzony i wyeksplaatowany. Choć rolnik mi mówił że na lewo na wzgórzach spadł w czasie II wojny samolot niemiecki, ale mnie militarka nie kręci, ja tylko monetki. Ciekawi mnie Dębogóra, to śmieszne wzniesienie na drodze do Tuczna wyglądające jak gród. A Ty chodziłeś gdzieś tam. Jak nie chcesz oficjalnie, to proszę pa priva. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 17:39 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Hehe widze że odwiedzamy te same pole :)

W Skorzęcinie byłem ostatnio w poniedziałek z bratem i rzeczywiście PRL-e tam wychodzą:) Ale po za tym trafił się fajny liczman viewtopic.php?t=39189 To nie ten ale identyczny znalazł brat:) Oczywiście boratynki koronne i litewskie, kilka denarków, szelągi grubasa, prusaczki, 3 grosze Królestwa Polskiego i inne drobiazgi. W Dębogórze nie byłem ale chyba wiem o jakie wzniesienie Ci chodzi:) Może się kiedyś spotkamy? Ja z bratem w poniedziałek gdzieś się wybiorę w te okolice oczywiście jak pogoda dopisze. Ale ty pewnie weekendowo kopiesz?

Pozdrowionka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2007, 12:13 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Tak najczęściej weekendowo. Byłem wczoraj w M i sprawdziło się, że gdzie ceramika tam monety, znalazłem pół grosza Zygmunta Starego, na razie to najstarsza znaleziona moneta przeze mnie. W jakich godzinach uderzacie w poniedziałki, i czy tylko w poniedziałki? ;) Powodzenia w ten poniedziałek bo jest pogoda. Chętnie kiedyś wybirę sie z Wami.

Ostatnio edytowano piątek, 19 października 2007, 17:43 przez janhus7, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 marca 2007, 15:20 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Poniedziałki to żadna reguła:) Po prostu jeździmy w każdej wolnej chwili. W najbliższy weekend (17,18) pewnie też się gdzieś wybierzemy. Jak byś był zainteresowany to moglibyśmy się razem gdzieś przejechać tylko trzeba by wybrać jakieś miejsce. Szczerze mówiąc to właśnie szukamy czegoś nowego, byliśmy ostatnio w wiosce za Skorzęcinem, Ale poza boratynkami nic ciekawego nie wyszło:( O Morasku też już myśleliśmy nawet chcieliśmy jechać tylko głupio by wyglądało jak byśmy się tam spotkali:) Jeszcze wziąłbyś nas za łowców miejscówek:)

Ps. Gratuluje ładnej monetki :1

Pozdrowionka :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 marca 2007, 21:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć. chętnie się przejadę z wami 17 lub 18 marca. Jakie wy macie wykrywacze oprócz ace 250? Morasko mam nie obadane, tylko z daleka widziałem poletka. Robi się coraz cieplej więc się trzeba śpieszyć. W niedzielę byłem koło Buku, ale porażka tylko jeden szeląg grubaska.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]