Teraz jest czwartek, 5 lutego 2026, 10:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 20 lutego 2004, 18:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przed decyzją o zakupie wykrywacza radze najpierw zadzwonic i dowiedziec sie jak dlugo trzeba czekac na sprzet. Ja kiedys zamowilem ale po 2 miesiacach wymiekłem i zrezygnowałem.
Oczywiscie nie zawsze tak jest, niektórzy mowią całą prawdę od razu, niektórzy zwodzą klientów a jeszcze inni wysyłają od ręki. I tu cytacik z Pisma Świętego: "Kto szybko daje ten dwa razy daje".

pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 21 lutego 2004, 19:12 
Major
Major

Witam. Od prawie roku używam Tesoro DeLeon a moja kolekcja stale się powiększa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 21 lutego 2004, 21:50 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ja natomiast niedawno przesiadłem się z Trackera IV na Rutusa Firsta + i nie żałuje tej decyzji. Zasięgi w powietrzu ma o wiele lepsze niż BH , Posiada namierzanie i to naprawde dobrze działa. Jutro idę w teren to może dorzuce kilka spostrzeżeń na temat tego sprzętu, aczkolwiek żeby poznać sprzęt trzeba trochę pochodzić. Jak na razie mam pozytywne odczucia i nie żałuje wydanych pieniędzy tym bardziej że gwarancja wynosi 24 miesiące.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 lutego 2004, 15:38 przez Góral, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2004, 11:54 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Góral, nie ma to jak samozadowolenie... Jak wiesz, zasięgi w powietrzu o niczym nie świadczą, także poczekaj na testy terenowe, to ocenisz wykrywkę - porównasz ze starym. I może nie pisz testu na drugi dzień, ale za miesiąc lub dwa - jak dobrze poznasz nowy wykrywacz. Wtedy napisz, bo sporo osób będzie ciekawych, ale teraz to Twoje sądy są, ehem, wyciągnięte z rękawa... Masz rację, że teraz masz pozytywne wrażenie - po prostu się cieszysz jak dziecko z nowej zabawki - tak ma każdy, również i ja.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2004, 15:21 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Pisząc poprzedni post nie nie myślałem o żadnym teście , tym bardziej że nie podawałem żadnych pomiarów w centymetrach , więc nie rozumiem skąd do mnie te zastrzeżenia. Nie miałem nic złego na myśli, chciałem się podzielić ze wszystkimi swojimi spostrzeżeniami i wrażeniami po zakupie, tylko tyle nic więcej. Następnym razem dzięsięć razy się zastanowie nim coś napisze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2004, 15:31 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Luzik. Ja się czepiłem tylko porównania z Trackerem (chyba IV, nie VI ;) ) dokonanym w powietrzu... i oceną przed wyjściem w teren. Nie bierz sobie do serca - ale naprawdę fajnie by było, jakbyś po miesiącu coś napisał o wykrywaczu, bo sporo osób go ma, każdy się podnieca, ale konkretów jakoś brak. Fakt, że teraz nie sezon (choć niektórzy kopią), ale wiosna tuż tuż i wiele osób mogłoby być zainteresowanych Twoimi spostrzeżeniami.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2004, 21:19 
Szeregowy
Szeregowy

Po wielu nieprzespanych nocach, biciu się z myślami i modlitwach wybrałem Rutusa First...w sumie to sam mnie wybrał ponieważ przedstawiciel a raczej dystrybutor sam sięze mnąskontaktował. I w tym momencie muszę powiedziećże jestem naprawdębardzo miło zaskoczony - rzeczowy i szybki kontakt z dystrybutorem i samym producentem...takiej obsługi jeszcze nigdy w życiu nie doświadczyłem, na wykrywkę czekałem tylko pare dni a sam odbiór był niewątpliwie wzorowy. Przetestowałem wykrywacz na paru polach wyciągając przy tym pół wiadra gwoździ (szukałem bez dyskryminacji) i mogęjednoznacznie stwierdzić że za taką cenę nie ma lepszego wykrywacza.

Pozdrawiam Pana JMS'a i samego bardzo miłego Pana Rutusa :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2004, 21:38 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Gratuluje!
Podjełeś decyzje i masz już wykrywacz.Ja za kilka dni tez pewnie zamówie rutusa,na loctansa musiałbym czekać ponad 2 m-ce,to troche za długo.
A co z tym wiadrem żelastwa ? dyskryminacji nie sprawdzałeś ?
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lutego 2004, 15:04 
Szeregowy
Szeregowy

SZukam bez dyskryminacji żeby mieć jak największy zasięg. Co do gwoździ to dyskryminacja je odrzuca ale u mnie wykopuję gadzety typu przednia oś od ciągnika o wadze 10 kg:-) ewentualnie podkowy motyki łopaty i kawałki ciągników:-) :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 marca 2004, 00:56 
Moderator
Moderator

Gsus-nie pana JMS`a... hehe... troche glupio by brzmialo w terenie to "pan".
Mozesz mi mowic na ty...

To z dyskryminacja/lub bez/-hmmm....Zalezy czego chcesz szukac.Fakt ze w terenie "militarnym" lepiej ja wylaczyc,lub tam gdzie sie mozesz spodziewac np.sredniowiecza i trzebo kopac kazdy sygnal.Ja chodze z reguly na niecalej polowie-odrzuca mi to gwozdzie i kapsle,a pokazuje juz troszke wieksze przedmioty zelazne.To tak w standartowym terenie.

Polecam jednak ustawienie jej na polowe-po jakims miesiacu,zaczniesz rozrozniac co masz-czy duze zelazo czy kolor-sa jednak jest jednak roznica w dzwieku-tylko trzeba sie "osluchac".
Mowie tu caly czas o Rutusie First bo w plusie masz "dyskryminacje dwutonowa".

Dzieki za pozytywna opinie i zycze super trafien!!!
JMS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 marca 2004, 21:52 
Szeregowy
Szeregowy

Dzięki za radę:-) W ten weekend może już nie znajdę przedniej osi od ciągnika ani motyki:-)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]