Teraz jest sobota, 15 listopada 2025, 15:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: BARBAROSSA NAD SANEM 2007R. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PostNapisane: poniedziałek, 21 maja 2007, 21:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA REKONSTRUKCJE W PRZEMYSLU W NAJBLIZSZY WEEKEND !!!!!!!!!!!!!!!
BARBAROSSA NAD SANEM !!!!!!!!!!!!!2007R.
PROSZE WPISAC W WWW.GOOGLE.PL HASLO BARBAROSSA 2007 I TAM SA WSZELKIE PRZYDATNE INFORMACJE !!!!!!!!
POLECAM I POZDR !!!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2007, 15:20 
Moderator
Moderator

Witam
Pod tym linkiem http://www.przemysl24.pl/aktualnosci/ba ... owite.html troche fotek z rekonstrukcji, od siebie powiem ze warto bylo zobaczyc to na żywca.
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2007, 18:03 
Sierżant
Sierżant

Po fotkach widze że było super. :1 No,ale dla mnie za daleko. :(
Kto wie może w przyszłym roku. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2007, 10:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

rewelacyjna rekonstrukcja,zapraszam za rok,warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2007, 15:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A jak jest z karabinami podczas takich rekonstrukcji?? Słyszałem, że czasami pożyczają te filmówki którymi można normalnie strzelać na ślepaki. Ale to pewnie trzeba byc człowiekiem zaufanym :) i pełnoletnim ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2007, 21:29 
Strzelec galicyjski

Witam . Nie pokazano dobrze strony rosyjskiej a tam prawie wszyscy mieli strzelające pukawki ( głównie dzieki kolegom z Czech) mosiny ,swt, maxim, i jeszcze kilka innych modeli . Po stronie niemieckiej było na pewno strzelające Mg-42 . Dostęp do tej broni miały tylko osoby pełnoletnie Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2007, 21:56 
Moderator
Moderator

Po stronie "niemieckiej" ( oprocz MG rzecz jasna) na pewno "walczyło" cos w typie diegtariewa, ewentualnie ZB vz 52, ale bylem za daleko zeby zobaczyc szczegoly, generalnie zaluje ze nie zobaczylem maximow w akcji, no i nastawilem sie na nieco wieksza pirotechnike ( byla mowa o wybuchach w wodzie podczas przeprawy- byly moze ze dwa), ale reasumujac widzialem juz pare rekonstrukcji i jak na razie ta zrobila na mnie najwieksze wrazenie.
P.S. Dalton nic nie poradzisz ze Fryce sa bardziej "medialni", a w 1941 mieli chyba jednak lepsze PR niz Armia Czerwona :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 czerwca 2007, 01:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

no tak bywa ztymi frycami..........a ci z czech to maja zycie,przywiezli tyle pukajacego sprzetu,ze mozna by III wojne swiatowa rozpetac przy jego pomocy...

Ostatnio edytowano wtorek, 19 czerwca 2007, 13:09 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 czerwca 2007, 01:59 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zeby nie bylo, ze ciagle tylko na nich psy wieszaja to teraz cos o dobrej wspolpracy.

Z dedykacja dla naszego dyzurnego forumowego "gliny" Ponurego Oczko

http://www.policja.pl/portal/pol/1/7013/

"Rzeszów: "Barbarossa" z udziałem Policji

Podczas wczorajszej rekonstrukcji historycznej "Barbarossa 2007" w Przemyślu policjanci nie tylko zabezpieczali teren miejsca pokazów, ale też wcielali się w role żołnierzy i przygotowywali liczne eksplozje. Wydarzenia sprzed 66 lat obejrzeli w niedzielę mieszkańcy Przemyśla. Walki o miasto zrekonstruowali miłośnicy historii i militariów z Polski i Czech.

Wschodni brzeg Sanu zajmują Rosjanie, na zachodnim mobilizują się oddziały niemieckie. Rano odzywa się niemiecka artyleria. Pociski niszczą radzieckie umocnienia. Pod osłoną artyleryjskiej kanonady do boju rusza piechota. Niemcy forsują San, po kilku godzinach walki zdobywają Przemyśl. Tak było 22 czerwca 1941 roku. I podobnie – wczoraj. Wczoraj jednak nikt nie zginął.

Policjanci z Komendy Miejskiej Policji w Przemyślu opracowali plan zabezpieczenia tej imprezy, która zgromadziła tysiące widzów. Patrole prewencji i ruchu drogowego czuwały, by miejsce rekonstrukcji było szczelnie odgrodzone od zbyt ciekawych widzów. Było to bardzo ważne zadanie, bowiem walkom rekonstruktorów towarzyszyły efekty pirotechniczne.

Najbardziej efektowne wybuchy przestrzenne przygotowali i zrealizowali policjanci z Sekcji Minersko-Pirotechnicznej Samodzielnego Pododdziału Antyterrorystycznego Policji w Rzeszowie. Oni zapewnili też wielominutowe efekty imitujące ostrzał artyleryjski.

Druga grupa policjantów ze SPAP-u pomagała rekonstruktorom sforsować San. Policjanci przygotowali pontony, przeprawiali na nich przez rzekę oddziały niemieckie."
_________________ :1 :1 :1 :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 5 czerwca 2007, 16:12 
Strzelec galicyjski

Witam . Argo osobiście byłem po stronie rosyjskiej i jedynie co mogę powiedzieć to że żałuję że nie wziąłem korków do uszu bo huk strzałów był niemiłosierny a szczególnie uciążliwe były SWT. Szkoda że działo strzeliło tylko dwa razy , póżniej rozleciał się zamek - i było po strzelaniu . Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2007, 14:15 
Moderator
Moderator

Fotka z dedykacja dla Daltona ......... Rosjanie jak widac bili sie "kak gieroje" ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2007, 20:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

Argo napisał(a):
Rosjanie jak widac bili sie "kak gieroje" ;)

To inne ujęcie bitki "jak gieroje" :1 . Wiecej fotek (sam robiłem :) ) znajduje sie w GALERII-REKONSTRUKCJE HISTOYCZNE- zapraszam do oglądnięcia :1
[ img ]

pozdrawiam Fikon

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 09:32 
Strzelec galicyjski

Witam . O.. na tej fotce Fikona jestem jeszcze "w akcji " , a na fotce Argo już poległem -wtedy zaczęli atakować niemcy . Pozdr.

Ostatnio edytowano piątek, 8 czerwca 2007, 09:47 przez dalton, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 09:35 
Moderator
Moderator

Dalton to sie teraz w reko bawisz?:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 09:45 
Strzelec galicyjski

Witam . Fikon ładne fotki zaprezentowaleś w galerii .Kenny w rekonstrukcje weszłem jakieś 3 lata temu ( mundury które mam musiałem w końcu wykorzystać w zbożnym celu :666 , a i przedmioty z kolekcji na półce nie gniją .Większosć wyposażenia w którym występuję jest oryginalne . Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]