Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 22:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 11:59 
Starszy Sierżant Sztabowy

Wkońcu wyrwałem klamerkę stalową z ilością farby która mnie zadowala, nie była tania ale efekt się liczy...

Pozdrawiam

ps. Pokrowiec na saperkę według mnie to oryginał, a stan jest magazynowy bo nigdy nie była używana, kolega "skazi" od którego go odkupiłem wyrwał ją ze żródła, ocena na oko ja także nie uwierzyłem ale jej stan jest idealny jak na 60 lat leżenia w magazynie, te paski ją z presoftu nigdy nie widziałem takiej kombinacji ale to oryginalny pressoft... Ale nie będę się kłućił ;)

:1

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 16:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mowisz ze oryginał to dlaczego oddałes ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 20:00 

Dlatego zdążyłem odwrócić odsyłkę odebrać z poczty puki kurierzy nie przyjęli paczek, ramka zostaje w kolekcji, naprawdę nie chcę robić zamieszania tą ramką ale z tego co widziałem i przyglądałem się szyciom, grubością, szerkokością, materiałami na nitki, środkiem, stopniem zestarzenia, tym jak paski powysychały, może zdięcia tego nie oddadzą, ale gdy ma się go w ręku i dobrze poprzygląda to jednak wyjdzie to co wyjść powinno, myśle że to jakaś po prostu inna wytwórnia może mała seria która z racji materiałów nie sprawdziła się, widziałem już ramki z paskami dosłownie z papieru takiego jak karton które rozlatywały się od dotyku, różne wynalazki tworzyli niemcy podczas wojny... takie jest moje zdanie ale wiadomo każdy ma prawo do swojego, jak chcecie to moge pofotografować każdy frangment tej ramki i wstawić... i przepraszam jeżeli kogoś przypadkiem uraziłem

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 22:27 
Specjalista
Specjalista

giwerolog_16 napisał(a):
Dlatego zdążyłem odwrócić odsyłkę odebrać z poczty puki kurierzy nie przyjęli paczek, ramka zostaje w kolekcji, naprawdę nie chcę robić zamieszania tą ramką ale z tego co widziałem i przyglądałem się szyciom, grubością, szerkokością, materiałami na nitki, środkiem, stopniem zestarzenia, tym jak paski powysychały, może zdięcia tego nie oddadzą, ale gdy ma się go w ręku i dobrze poprzygląda to jednak wyjdzie to co wyjść powinno, myśle że to jakaś po prostu inna wytwórnia może mała seria która z racji materiałów nie sprawdziła się, widziałem już ramki z paskami dosłownie z papieru takiego jak karton które rozlatywały się od dotyku, różne wynalazki tworzyli niemcy podczas wojny... takie jest moje zdanie ale wiadomo każdy ma prawo do swojego, jak chcecie to moge pofotografować każdy frangment tej ramki i wstawić... i przepraszam jeżeli kogoś przypadkiem uraziłem

Pozdrawiam

hej !~!
nikogo nie uraziles.. i nikt sie z Toba nie klocil... - co najwyzej wyraza inna opinie

chcialem tylko abys w przyszlosci uniknal rozczarowania..... a i kolekcja z takim bublem srednio wyglada. Ramka to kopia... a "pewne zrodlo" zza wschodniej granicy pachnie kiczem i sciema na mile... ceana 300 zl to klasyczna podpucha - kazdy kolekcjoner ktory wie co kupuje z niemczyzny dalby lekko $150-200 za taki oryginalny pokrowiec.
Oczywiscie to Twoja kolekcja.. rob jak uwazasz.. .niemniej powinienes myslec barfdziej logicznie, bo za jakis czas bedzie: "a nie mowilem"

happy collecting

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 23:47 
Podpułkownik
Podpułkownik

skazi ten z Allegro miał troche lip w ofercie, sam swego czasu o jednej pisałem na cafe wiec nie wierz w zapewnienia co ludzie piszą i mówią ten pokrowiec jest na pewno lewy ja tez mówi pierwszy kupilem kopie oszukano mnie a sam byłem mało doświadczony aby rozpoznac oryginał. Jak mozesz daj jeszcze na forum WAF i sam sie przekonasz jak jest

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 18:25 
Podporucznik
Podporucznik

Widzę,że ciężko Ci się rozstać z tym uchwytem do saperki.Z jednej strony sprzedający zapewnia,że to oryginał tylko taki troche inny bo nietypowy a z drugiej strony obiektywne opinie kolegów sugerują ,że to kopia.Rozumiem te dylematy ale powinieneś jednak zapakować to i odesłać.Jeśli sprzedawca jest taki pewien oryginalności to bez szemrania zwróci pieniądze.
Niestety zgadzam sie z opiniami Michała i Arka , to z całą pewnością kopia.
I tak na przyszłość nie kupuj rzeczy nietypowych bo nigdy nie opuści Cię myśl "czy to na pewno oryginał ? "
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 18:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pokrowiec na saperke jest 100% leyw - to kopia i tego mozesz byc pewien. Chlopaki maja racje i uwierz nam na slowo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2007, 13:09 

Paczka poszła wczoraj przed 19... Dziękuję wam :) Darku to prawda, ciężko mi się było z nią rozstać, jeszcze gdzieś myślami błądziłem że może to być oryginał, ale nic... Trzeba teraz szukać innej oryginalnej... Jak jakaś wpadnie to dam zdięcia :)

Dziękuję wam i pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2007, 17:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ojciec bez pospiechu to nie sa jakies wysicigi... :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2007, 18:38 
Podporucznik
Podporucznik

Zerknij sobie na ten link,ten sam kod i WaA i pewnie z rąk tego samego fałszerza.
http://cgi.ebay.de/Spaten-Wk-2-German-S ... dZViewItem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 sierpnia 2007, 15:38 
Kapral
Kapral

WITAJ
Widzisz chłopie miałeś szczęście - ktoś ciebie ostrzegł i foty były na tyle dobre, że pokazały co za rameczkę kupiłeś.
Ja nie miałem swego czasu takiej przyjemności i szansy zwrotu lornetki pomalowanej na piasek......
Po prostu sprzedawca nie wykazał się tak wysokim poziomem jak ten twój od ramki...
Znasz tego gościa od lornetki?
nie pozdrawiam POLZIN
aha .... i nie litujcie się tak nad tym gościem. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 14:59 
Specjalista
Specjalista

to tak sie konczy zbieranie :
http://www.allegro.pl/item227223983_spr ... obacz.html
?!?!?! :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 19:57 
Podporucznik
Podporucznik

Różnie to w życiu bywa ale wystawianie wszystkiego naraz jest całkowicie pozbawione sensu. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2007, 00:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

To w końcu jest to kolekcjonerstwo czy handel ? :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 sierpnia 2007, 16:35 

Witajcie

Niestety zmusila mnie do tego sytuacja finansowa, niestety... tak skoncze... W zasadzie nie moja wina, czasami trzeba wybrac... uwierzcie boli...

Pozdrawiam ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]